Nahrání bicích do PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
WafeuX

Nahrání bicích do PC

Příspěvek od WafeuX »

Zdravim všechny kolegy.

Jsem v tomhle ohledu naprostý začátečník. Loni jsem si pořídil komplet ozvučení bicích(ne zrovna laciné :P ) a ted když kapela není aktivní mi to leží ve skřní. a v době zimích včerů mě napadlo že si začnu dělat covery jako na youtube. Avšak právě s ovučeníma bicíma(protože když člověk kouká na ty videa tak někdy je o jako když plácají do koberců) :D Potřeboval bych od těch kteří s tím mají zkušenosti poradit co všechno k otmu je třeba, Je mi jasný že budu potřebovat nějakej malex mix, těch mikrfofonu je celkem 8. kopák,4tomy,snare, a 2x overhaed.

Děkuji za odpověd a věřím že mi dobře poradíte. :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrání bicích do PC

Příspěvek od pavlii »

Mno spíš než mix budeš potřebovat 8 vstupou zvukovku a malinko si pak vyhrát s posprodukcí, než to plácneš jako mix bicích stop do nějakého videa.

P.

EDIT: přesunuju do sekce Recroding......

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

to neni spatny , kdyz ma na drahy mikrofony at jede do vicestopeho audia , ale dalo by se i poohlednout po 8preampovém mixu a to nejak poslat do levnejší stereo zvukovky , jestlipak k tem drahym mikrofonum už neco takovýho nemá :roll: , nebo kde je planoval zapojit ?

ART TubeOpto8 : http://www.thomann.de/cz/art_tubeopto_8 ... 7c6a08dcf5
Presonus FireStudio Project : http://www.thomann.de/cz/presonus_fires ... roject.htm
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ne, to je nesmysl. Pokud nastaví špatně poměry na mixu, musí to přehrát znova (ve stereo stopě s poměry v rámci bicích neudělá nic).

K tomu ART Tube potřebuje rozhranní s ADAT vstupem.

Presonus je hezká volba.

P.

ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

jeste takovahle kompletni vecička by byla vhodna http://www.thomann.de/cz/zoom_r16.htm
ma to osm mic vstupu live , a neni potreba tahat Pc nebo notebook do skusebny , za menši cenu než ten Presonus 8) (tedy o moc ne :D )

edit : ja bych to delal jen na stereo kondenzatorove studio mikrofony +kopak ( co máš) , do nejakýho levnejšího zarizení , dyt tady jde jen o covery ne ? :roll:
Naposledy upravil(a) ricardo dne 21.02.2013 23:12, celkem upraveno 1 x.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo třeba. Ale - údajně - má tenhle (a jemu podobní) dost mizerný převodníky.... Takže zase podle toho, na jak kvalitní výsledek práce to člověk chce.

P.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

No se slušnou sadou mikrofonů to vypadá, že ten zoom je v pohodě použitelný. NA youtube bez problému a nebál bych se toho ani na nějaké nízkorozpočtové nahrávky s kapelou
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - já to nemínil nijak hanit; psal jsem "údajně", osobní srovnání nemám 8)

P.

WafeuX

Příspěvek od WafeuX »

Ha... tak to jste mě teda zaskočily.. :-D takový rakety.. samozřejmě že by se nejednalo o žádnou profi nahrávku.. jen aby to nějak znělo.. je mi líto to nechat ležet v krabici.. takže nějaké rozumné levnější řešení. samozřejmě není podmínka použít všechny ty mikrofony.. jak už tady zaznělo kopák. snare, a overheady by stačily.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

No každopádně potřebuješ zvukovku, to je celý závěr. Jestli Ti bude stačit nahrávat se 4 mikrofony, tak potřebuješ zvukovku se 4 vstupy pro mikrofon. Jestli budeš chtít nahrávat s 8 mikrofony, potřebuješ zvukovku s 8 mikrofonními vstupy. To je celé. Samozřejmě že zařízení ala Zoom R16 je taky možnost, ale to už je pak na Tobě, jestli chceš točit přímo do PC přes zvukovku, nebo do přenosného rekorderu na SD kartu a pak to dávat do kupy v PC. Taky je dobrý si srovnat, jestli by pak věc jako R16 měla pro vás další využití, nebo by to pak po nahrání bicích trčelo v koutě.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

mix ti je k ničemu, jelikož sice do něj dáš 4 a více mikrofonů, ale nenahraješ je zvlášť do stop, nahraješ jen smíchanej stereoobraz bicích = nemůžeš pak upravovat jednotlivé bicí, jen celkovou stereostopu (proto je to ostatně mix, protože ti ty kanály smíchá).

Čili jak to smícháš před nahráváním tak už to máš, proto se Ti tu doporučuje zvukovka která má separátní kanály (co vstup to stopa) a pak dostaneš overheady zvlášť na stopách, kopák zvlášť na stopě, snare zvlášť na stopě atd. Ale to už se tu psalo. Takže se musíš rozhodnout sám. Mix = nemáš možnost změny jdenotlivých bicích po nahrání, zvukovka = můžeš pracovat s každou stopou po nahrání.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Jak je to s rozhraním USB 2.0? V některé ze zdejších sekcí jsem četl, že je schopno posílat více kanálů.
Používám Line 6 PODy, například verzi HD 500 propojím s PC, v Reaperu nahrávám dva tracky, jeden z Input 1, druhý z Input 2. Nahrává to tak, jak si to nastavím v procesory, tedy třeba Input 1-Engl, Input 2-Mesa Boogie. Fungují takto třeba mixy s USB 2.0 rozhraním, tedy třeba 8 mikrofoních vstupů, které můžu separátně poslat přes USB do PC?
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

tyhle behringery mixy xenyx posilaj do PC jen stereo , da se určit samozrejmne v Digital Audio Workstation software do dvoch separatnych mono stop
u alesis I/O 4 , zvukovky , kterra funguje i jako mix , se da nahravat 4 stopy (přes USB)
existuju ale nektere mixy s usb ,ktere umí separatni multichannel recording , ale s cenou porovnatelnou s multikanalovymi zvukovkami.
edit: samotne USB 2.0 neznamena automaticky schopnost mixu posilat multichannel !

edit2: ješte jedna poznamka pro kutily , v programu Cool edit /pro , se daj určit zařízení (zvukovky) vstupní i vystupní zařizení , separatne pro každy kanál , tedy pokud vlastnite více zvukovek se daj použít spolu na multichannel , treba dva behringery s usb by mohli delat 4 channel recording . :roll:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nojo, ale není to synchronní, čili fakt věc jen "pro kutily", nic seriózního.

P.

Ivan

Re: M-audio C400

Příspěvek od Ivan »

preamp som nastavil priblizne rovnako na oboch (teda vystupny signal myslim, cca -4db). umiestnenie bolo maximalne blizko rytmicaku, byt blizsie - bubenik by mi ho uz odfjacil palickou... proste vysledny zvuk znel strasne "daleko", akoby len z pozadia... otazka: na rytmicak sa v originalnych mikrofonovych setoch na bicie pouziva kondenzator alebo dynamicky?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Ahoj

1) Napiš jakej máš Notebook a verzi BIOSu.

v BIOSu je třeba nastavit, aby se periferie přes USB nevypínali. Je tam kupa nastavení na powersaving. Takže to všechno povypínat, aby to nedělalo kraviny. Jo a nastavit "Vysoký výkon".

2) Na snare se používá převážně dynamickej mikrofon.

Ukázka zde:

Samozřejmě, že úhel můžeš pozměnit podle toho jak ti to bude znít nejlépe.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ivane - fakt divné. Na rytmičák se používá dynamika i kondík; já používám kondík (ale typ mikrofonu nehraje v tomhle případě roli - pokud se budeme bavit o "...vysledny zvuk znel strasne "daleko", akoby len z pozadia...", tady je něco špatně.

To si nahrával na ten svůj LD nebo něco jiného?

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

rytmicak na ten LD... ale neviem, mozno som odflakol to nastavenie. skusime to nahrat este raz

"v BIOSu je třeba nastavit, aby se periferie přes USB nevypínali. Je tam kupa nastavení na powersaving. Takže to všechno povypínat, aby to nedělalo kraviny. Jo a nastavit "Vysoký výkon".

si myslim, ze ked kondik nahral dobre, ziadne periferie (aj ked neviem co t je... :cry: ) sa nevypinali a teda nemohli mat nejaky vplyv. zvuk je homogenny, ale nechem mudrovat, mozno mas pravdu

ale mocne dakujem za video, asi viem kde sa stala chyba - dal som ho velmi daleko od rytmicka (v obave ze mi ho bubenik odpali palickou :? )

nakoniec chlapi si to vypocujte:
https://soundcloud.com/ivanborcin/kondenzator-bicie
https://soundcloud.com/ivanborcin/dynamicky-bicie
kondenzator cca 1meter pred bicimi vo vyske asi 1,5metra
dynamicky cca 15-20cm od rytmicaku, nakloneny pod asi -25-35 stupnov

pavlii, neviem ci je niekde tema o nahravani bicich, pripadne to tam presun, mozno by bolo fajn podelit sa o skusenosti a rady trochu komplexnejsie
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Ivane, já myslím, že i s tou nahrávkou z toho LD (dynamiky) se dá pracovat, určitě to chce ale příště blíž k bubínku už jen kvůli těm přeslechům + nabírání místnosti.
Hraj si s EQ po nahrání, to je nejmocnější a základní nástroj ;)

Jestli se neurazíš, tak jsem jen tak zkusmo během minutky zkusil jestli se dá zbavit toho "krabicovobasového" zvuku. Jednak to chce určitě základní Highpass filter někde kolem 100hz a pak ořezy někde kolem 200 - 500hz popř. vytáhnout co se Ti líbí kolem 2000-výše.
Půlka je bez EQ druhá pulka s EQ, jen pro názornost že EQ může pomoct (ve správných rukou já se zatím taky učím ;) )
https://soundcloud.com/pupack/eq
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“