George Dennis aparáty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: George Dennis aparáty

Příspěvek od Nero »

S psaním DA nevím, jestli uspěje. Už tu skoro 4 měsíce nebyl.

Nicméně ten jeho aparát jsem jednu dobu měl hned za zdí od pokoje ( :wink: ) a přišel mi za ty peníze, za které se dá na bazaru najít, slušný. Má dobrý čistý základ, s tím zvukem se dá hodně pracovat. Slabší to bylo se zkreslením, to se z toho nedařilo dolovat optimálně, ale zase každý máme jiný uši. Na můj vkus tam bylo zbytečně komplikované ovládání, kdy se ten zvuk dal snadno zmršit, ale dlouho a těžko se nastavoval ten dobrý.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

moje slova Nero!
jinak já měl Blue Beatle a bylo to víceméně to samý - kravál slušnej, čistej pěknej i s horší kytarou ale zkreslenej se mi moc nelibil a kopal sem to krabičkou
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
WhiteXXX

Příspěvek od WhiteXXX »

Mám George Dennise 100W hlavu a stejnou verzi 212 box...mám nyní ale problém,a rád bych si nechal poradit..odešla mi jedna lampa EL34 a chtěl bych si koupit a vyměnit raději celou sadu( 4 ks)
Když už bych měnil a investoval...jaký model značku by jste mi doporučily...pokud jde o EL34 ?
Uvažuji o Tesle,uloženka ze 70 let...co vy na to ?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych zacal tim co nedoporucuju - mam spatnou zkusenost s TAD, par znamych co opravuje aparaty nenavidi EHX. ja jsem spokojeny s JJ, ale jinak je mi to sumak (pokud nebude nejak vyrazne zkracena zivotnost).

jinak urcite nech vymenit parovanou ctverici vc serizeni biasu.
WhiteXXX

Příspěvek od WhiteXXX »

ok. díky objednám čtveřici jj jako standart a pak začnu s otravováním ohledně seřízení biasu...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jestli s tim nemas zkusenosti, tak bych to radeji prenechal nejakemu odbornikovi
WhiteXXX

Příspěvek od WhiteXXX »

kdyby jsme všemu,čemu v daný okamžik nerozumíme nechávali odborníkům...tak by jsme sice asi nic neskazili...ale taky by jsme se nic nenaučili...zkušenosti se musí získávat napříč odbornostmi , obzvláště proto, že jsme chudí češi...kterým je jejich univerzálnost daná už do genetiky samé..jinak bychom dodnes tady nepřežili. A NEB ODVÁŽNÉMU ŠTĚSTÍ PŘEJE...POKUSÍM SE TO DÁT SÁM....počítače dávám levou zadní...tohle nebude tak daleko a rozhodně ne těžší....spíše jiný obor.Dám vědět,jak to dopadlo...každopádně díky za varování a radu
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kdo chce kam... :)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

WhiteXXX píše:kdyby jsme všemu,čemu v daný okamžik nerozumíme nechávali odborníkům...tak by jsme sice asi nic neskazili...ale taky by jsme se nic nenaučili...
Moje řeč. A to neplatí jen o přelampování, ale třeba i o znalostech rodného jazyka. :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

...počítače dávám levou zadní...tohle nebude tak daleko a rozhodně ne těžší.
poskládat PC umí v dnešní době skoro každý. Podstatný rozdíl je v tom, že v PC máš převážně 5V nebo 12V, v tom tvém kytarovém aparátu je pře 500V a mnohonásobně vyšší proudy. Neříkám, že to nejde, ale jsou nutné alespoň základy elektrotechniky.
Za týden tu bude téma, nehraje mi aparát GD, nevíte co s tím ? .... a to v tom lepším případě... :roll:
Sollozzo

Příspěvek od Sollozzo »

Jinak, zpět k dotazu na zvuk GD. Mám typ SUPER Mouse (mírně vylepšený Mighty Mouse - korekce na obou kanálech). U čistého zvuku si nemůžu stěžovat. Má příjemný hřejivý zvuk, ale ovlinitelný korekcema a přepínačema (bright, treble styl atd...). Co se týče zkresleného kanálu, tak na mírně nakreslený zvuk (např. začátek Pink Floydích Echoes) je OK, ale při otočení gainu do prava zní jakoby mi kolem hlavy lítaly vosy. Pro mě nepoužitelný. Takže pokud budeš nakreslovat kvalitníma krabičkama, určitě bych se nebál.
'09 Paul Reed Smith Custom 22
'01 Fender Stratocaster Highway One
'01 Squier Stratocaster EMG DG-20
George Dennis Super Mouse
http://www.bandzone.cz/primatordittrich
http://www.bandzone.cz/_73583
WhiteXXX

Příspěvek od WhiteXXX »

No výměna spárovaných koncových lamp je vlastně hračka, jde li o stejný typ lamp...např. EL34 za EL34...nebo jsem měl štěstí začátečníka..:) Výměna lamp dopadla na 100 % a to jsem to dělal poprvé...Objednal jsem ale ještě tu verzi 6L6 od Sovteku a uvidím, jak to bude vypadat a hlavně znít poté...jinak co se týče aparátu od George Dennise The Blue, získal jsem k té mé 212 ještě 412A vše ve stejné barvě a designu a mám hezký 3/4 BlueStack. :) No a aby toho nebylo málo...Získal jsem ještě jednu raritu...Kytaru George Dennis...neměl jsem vůbec páru, že někdy náký vyrobil...no ale mám jí a hraje to...... až dorazí představitelky britského zvuku...
(ty 6L6)bude test číslo 2...doufám stejně úspěšný...
WhiteXXX

Příspěvek od WhiteXXX »

Tak jen informuji, jak dopadlo přelampování z EL34 na 6l6 zn.sovtek...u aparátu George Dennis The Blue 100w
Výborně....bez zbytečných zásahů, nastavování biasu atd....pouhá výměna a šlape to jak má...s trochu jiným zvukem...který se mi asi snad líbí více jak ten předchozí...takže tuto verzi ponechávám...
Nejde o vytahování se, jen o radu těm, co tento aparát mají a chtějí si s ním užít i jiné zvukové radosti...zde to jde jaksi samo..:)
Tímto zdravím všechny ty, jež se bály o možné následky, radily odborníky a učily mě rodný jazyk...:)
Hned v příštím životě si všechny tyto rady vezmu k srdci...nyní za ně pouze děkuji....
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Hehe, dělej jak umíš. Jen bych chtěl podotknout, že ty trimry tam nejsou na okrasu a to, že to hraje jinak, může být velice snadno známka toho, že je to teď nastavené špatně, což můžeš (a nemusíš) poznat na životnosti elektronek a v souvislosti s tím i aparátu, protože velký klidový proud znamená hodně odpadního tepla.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
WhiteXXX

Příspěvek od WhiteXXX »

Chápu, že pochybovat je lidské...ale fakta...lampy se dle mého nepřehřívají...vše funguje jak má...koupil jsem o víkendu pro jistotu další stroj od GD tentokrát combo 60W a opět vše ok...trimr tam nikde nalezen nebyl...víc co je to...z jiné elektroniky...mám však více než pocit, že stroje od GD jsou již tak vyrobeny, že fakt stačí pouhá výměna a samo se to nastaví...ten kdo kdy viděl motherboard GD, tak musí uznat, že žádný výrobce si nedal takovou práci s tím, že nejen onen board ale i jednotlivé kondenzátory jsou speciálně vyrobené pro něho...s jeho nápisem...česká genialita s německou precizností...pánové klobouk dolů...klidně ukážu a předvedu...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Obrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

WhiteXXX píše:Chápu, že pochybovat je lidské...ale fakta...lampy se dle mého nepřehřívají...vše funguje jak má...koupil jsem o víkendu pro jistotu další stroj od GD tentokrát combo 60W a opět vše ok...trimr tam nikde nalezen nebyl...víc co je to...z jiné elektroniky...mám však více než pocit, že stroje od GD jsou již tak vyrobeny, že fakt stačí pouhá výměna a samo se to nastaví...ten kdo kdy viděl motherboard GD, tak musí uznat, že žádný výrobce si nedal takovou práci s tím, že nejen onen board ale i jednotlivé kondenzátory jsou speciálně vyrobené pro něho...s jeho nápisem...česká genialita s německou precizností...pánové klobouk dolů...klidně ukážu a předvedu...
Teda nechci ti kazit radost, ale ten potisk často vypovídá o OEM výrobě, nikoliv o jejích kvalitách. Ohledně toho biasu vycházím z manuálu, což by měl být i tvůj zdroj informací.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

WhiteXXX píše:Chápu, že pochybovat je lidské...ale fakta...lampy se dle mého nepřehřívají...vše funguje jak má...koupil jsem o víkendu pro jistotu další stroj od GD tentokrát combo 60W a opět vše ok...trimr tam nikde nalezen nebyl...víc co je to...z jiné elektroniky...mám však více než pocit, že stroje od GD jsou již tak vyrobeny, že fakt stačí pouhá výměna a samo se to nastaví...ten kdo kdy viděl motherboard GD, tak musí uznat, že žádný výrobce si nedal takovou práci s tím, že nejen onen board ale i jednotlivé kondenzátory jsou speciálně vyrobené pro něho...s jeho nápisem...česká genialita s německou precizností...pánové klobouk dolů...klidně ukážu a předvedu...
Co věta, to perla :D

''...lampy se dle mého nepřehřívají...'' od kdy se teplota měří pohledem ?

'' a samo se to nastaví...'' myslím že ne, Time.

Kód: Vybrat vše

Each pair or a quartet of tubes selected from various manufacturers and brands has a different BIAS requirement, therefore a minute alteration of overall sound may occur as the tubes age, and the amplifiers bias can drift over time periods. In order to obtain the ultimate sound from your amplifier, the bias adjustment should be checked periodically, in the same way as the idle of a car, for instance. BIAS adjustment should be carried out by qualified personnel only
''žádný výrobce si nedal takovou práci s tím, že nejen onen board ale i jednotlivé kondenzátory jsou speciálně vyrobené pro něho...'' ano, aby byly ve finále levnější a nikdo vlastně nepoznal, o jakou součástku jde.
WhiteXXX

Příspěvek od WhiteXXX »

Aby má další reakce byla relevantní, prostuduji znovu manuál i faktický stav základní desky zesilovače včetně toho, že se podívám na cenový rozdíl mezi kondenzátory OEM s firemním označením a jinými údajně značkovými. Životnost kondenzátorů zkoumat nebudu. Tyhle jsou starší více jak 12 let a jsou v pořádku a funkční...pravda je, že teplotu lamp jsem pouze odhadoval...připadala mi obdobná jako u lamp před tím...takže opravdu nevím, jestli lampy mají o pár stupňů větší teplotu, než by měly mít...Chci věřit, že mě kritizuje skutečný znalec a někdo, kdo si sám měří teplotu svých koncových lamp a ne někdo, kdo svůj aparát svěřuje rádoby-odborníkům za nemalý peníze a neunesl by pomyšlení, že jsou to zahozené peníze..:)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Chlape, tady tě nikdo nekritizuje, jen se tě snaží usměrnit. Normální člověk by se na tvém místě snažil získat nějaké informace a pak teprve konat. O to tu jde. Nastavené to může být dobře (resp. tak, že to neškodí) ale nemusí. O to jde. Měřením teploty lamp nepoznáš absolutně nic.

OEM znamená, že si nechávám vyrobit díly nebo celý produkt u někoho jiného a pak na to frknu svoje logo (např. Ibanez svoje levnější kytary u Cortu, Samick atd.).

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“