Komponenty můžeš na svém stratovi určitě vyměnit a ovlivnit tak výsledný zvuk možná i k lepšímu. Jiný nultý pražec, kameny na tremolu (případně celé nové tremolo), zamykací mechaniky pro snížení rozlaďování,...
Je toho dost
Já bych byl překvapený, kdyby to bylo naopak.karel kudrna píše:byl jsem kupříkladu překvapenej, že styk krku s tělem není zalakovanej,
Není olše jako olše. Ještě nevyrostli 2 stejné stromy, takže takovéhle věci opravdu nejde řešit takhle obecně. Navíc to co je na affinity olši vidělo někde z vlaku. Záleží kde to dřevo rosto, jak rychle a jak kvalitně bylo vysušené a na spoustě dalších faktorech. Neřeš, jestli je to olše nebo agathis, řeš jak to hraje a zda se ti zvuk líbí. Napsané může být ve specification cokoliv, ale ve skutečnosti se to dřevo může podobaat a chovat jako něco úplně jiného. Všeobecně se ale agathis používá na levné kytary, ale v porovnání Affinity "olší" to může být obrovský rozdíl. Jak říkám, záleží na spoustě věcech .karel kudrna píše: Taky jsem koukal, že Squier standart je z aghatisu, Fender z olše. Olše se používá u nižší řady Squieru Affinity ( že by taky kvalita?). Z mýho pohledu diskofila, co si hraje doma je to zvláštní... považoval jsem olši za klasiku a lepší dřevo než aghatis? nebo ne
Kromě tlouštky těla pro mě nic z toho není jakkoli směrodatné, pokud se máme bavit o zvuku / kvalitě.kmensik píše:má papírově lepší vlastnosti, má být blíž ke Standardu (3vrstvý PG, 45mm tlusté tělo, 22pražců, malá hlava).
Jednovrstvý není nejvíc vintage cool? Sakra...Demilich píše:A taky je to vic frajerske. Muzes se treba nekomu potom vysmat, ze ma jen jednovrstvy.
Pouze, kdyz je uchycen na mene sroubech nez trivrstvy samozrejmeNero píše:Jednovrstvý není nejvíc vintage cool? Sakra...Demilich píše:A taky je to vic frajerske. Muzes se treba nekomu potom vysmat, ze ma jen jednovrstvy.