FENDER FRONTMAN 212R "bzučí"

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Orbitall

Fender frontman-šumění

Příspěvek od Orbitall »

Zdravim,
mam nové kombo - Fender Frontman a kytaru Stratocaster od Crafer.
Fender hraje parádně, je to přesně ten zvuk co jsem hledal. Ale připřipojení footswitche v něm strašně šumí a "chrčí" ... když však začnu hrát tak už je to v poho. Neplecha se dá ovlivnit na kytaře tím, že trochu ztlumim volume ale když to vohulim na kombu sem zase zpátky kde sem byl. Pak ještě mužu přepínačem na snímače chrčení úplně potlačit. Teď to vypadá že je problém v kytaře ale když hraju přes "externí" efekt (bez footswitche) je vše ok. Kabely sem zkoušel. Ještě jsem vychytal, že "chrčení" se zvyšuje spolu s potenciometrem ovládající DRIVE.
Nevíte kde by mohla bejt chyba? :)
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender frontman-šumění

Příspěvek od haas12345 »

Někde chytáš bordel, nedivil bych se, kdyby to bylo už v kytaře... Zmenší se šumění, když dáš ruku na struny?? jina to, že když zvětšuješ zkreslení, tak se zvětšuje šum, je normální...
lodyha

Příspěvek od lodyha »

Frontmana jsem měl a squiera se singlama a je pravda že snímače chytali bordel například od notebooku, rozhodně zkus připojit na to jinou kytaru a nejlíp nákou se singlama a nějakou s hunbackerem. A myslim si že Footswitch by tohle neměl dělat je to jen (tlačítko na dálku)
Ibanez S 420 (sh13-sh1), cort EVLZ6 (EMG 81-60), squier bullet (RM F1) ---------> Cry Baby, BOSS MT-2, BOSS CH-1, ----------> Engl Fireball II 100w, Harley Benton 2x12 V30, Peavey Bravo 112 (nejlepší cajk co mám, Americká lampa ručně dělaná z 80-90 let. kdyby jí někdo viděl na bazaru napište mi prosím)
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Šum mi ani tak nevadí jako ten "bzukot". Když dám ruce na struny tak zamezim tomu aby to vazbilo a hučelo. Ale bzučení potlačim jenom tim, že když vyhodim footswtich nebo když přepnu přepínač snímačů. Podle tohodle to dělá kytara ale když kytaru přepíchnu z footswitche do efektu tak je vše v pohodě. A když hraju z kytarou na jiný kombo taky je klid (stále přes efekt ... jenom u tohodle komba-frontman používám fooswitch a "integrovaný" zkreslení).
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Nemá tvůj efekt šumovou bránu?
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
blizzard384

Příspěvek od blizzard384 »

Externi efekt myslis multi efekt do PC? Frontmana jsem mel a a brum je na drive channelu velkej, pokud se to nedeje kdyz nastavis snimace do mezipolohy, tak je to normalni.
Fender 1989 Stratocaster | Gibson SG '61 Reissue | Fender '65 Twin Reverb | Orange Tiny Terror kombo
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

No a neni to tím, že hraješ jen na singl?
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Efekt mám tento: http://www.musiciansfriend.com/amplifie ... ects-pedal ... pochybuji že by měl nějakou šumivou bránu, nicméně přes něj je úplně bez brumu. Přes footswitch je zvuk daleko lepší ale brum je znatelný.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Přes singl budeš mít brum vždy, když to přepneš do mezi poloh tak se vytvoří humbucker, kde brum není. To že to není přes toho zooma tak moc znatelné je asi tím, že ti trochu užere signálu. Pokud tě brum hodně irituje tak existuje varianta noiseless singlů, které brum nemají, ale je to docela velká investice.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Single snímače a na kombu vyhanej drive na 70% - asi to holt tak prostě bude, každopádně díky :) .
Za ten zvuk co z toho jde, když hraju a nebrumlá to, to ale určitě stojí :).
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Orbitall píše:Efekt mám tento: http://www.musiciansfriend.com/amplifie ... ects-pedal ... pochybuji že by měl nějakou šumivou bránu, nicméně přes něj je úplně bez brumu. Přes footswitch je zvuk daleko lepší ale brum je znatelný.
Zoom G1N šumovou bránu má. Kdybys ji vypnul, viděl bys, že je to stejné nebo i horší.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
noguitarnolife

FENDER FRONTMAN 212R "bzučí"

Příspěvek od noguitarnolife »

Ahoj,

po nějaké době mi začalo kombo po zapojení kabelu do inputu nepřijemně chrčet, je to fakt otravny a při nahrávání mi to vadí. Hledal jsem na googlu, ale nenašel jsem žadne řešení. Přikládám krátkou ukázku..
Děje se to jen po zapojení kabelu/kytary, vyzkoušel jsem 3 kabely a u všech stejne, v obou inputech.

http://leteckaposta.cz/898406786

Diky, za reakce:)
MilanT

Re: FENDER FRONTMAN 212R "bzučí"

Příspěvek od MilanT »

Asi mi nefunguje přehrávač. Když se hodně soustředím, tak tam slyším slabý šum.
noguitarnolife

No myslím to chrčení v popředí, občas je to silnější...nebo je to normální? Zjistil jsem, že při hraní to zaniká..
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Počkej si raději na reakce zkušenějších s mladšíma ušima a lepšími sluchátky/repráky.
Moje bezdrátová sluchátka se zapínají vstupním signálem a při některém přehrání se ani nezapnula :D
Výraznější brum je až na samotném konci tvojí nahrávky.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším threadem na podobné téma.
Poradil bych, ale nechce se mi ten odkaz načíst...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
noguitarnolife

http://uloz.to/x56pZFb/ste-035-mp3
Jinak problém není úplně stejnej, já to nemůžu ničím ovlivnit..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohle slabé škvrčení znám leda z nekvalitních kabelů. Jak moc hlasité to je? Z nahrávky to je skoro neslyšitelné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nástrojový kabel by to mohl být, ale když vyzkoušel tři...Zkus s těmi kabely hýbat (skoro lámat) jestli to škvrdlání bude zesilovat nebo se nějak měnit.
Zkoušel jsi to připojit na jiný zásuvkový okruh, případně povypínat všechny ostatní spotřebiče 230V?
Nebo vyzkoušet někde úplně jinde (zkušebna, soused...)?
Musíš postupovat systematicky vylučovací metodou.
noguitarnolife

Jo? No někdy méně, někdy více (nevim k čemu to přirovnat, je to prostě dost dobře slyšitelne)..fakt v tom není žádná pravidelnost..někdy vůbec.. jeden kabel mám nějakej wawrick s přepájenejma jackama (ok je to sh*t) a druhej fender http://kytary.cz/fender-kytarovy-kabel- ... /HN098465/ (myslel jsem, že ten už by mohl byt ok).. Jinak nevím, přitom když ty kabely pichnu do jineho komba (Line6 spider II) jedou oba vpohodě..zkšel jsem vypnout telefon, notebook, wifi.. rozvody v baraku nove..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“