Alesis Performance Pro Pad

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Freedy.x
Kontaktovat uživatele:

Alesis Performance Pro Pad

Příspěvek od Freedy.x »

Čau, co říkáte na tento pad ?

Co jsem koukal, tak se mi zdá dobrej, ale nechápu proč je o polovic levnější než například Roland SPD. Je to jen o značcce nebo i o jiných vlastnostech ?
steimila

ALESIS PERFORMANCE PAD / PRO

Příspěvek od steimila »

NEMÁTE NÁHODOU NĚKDO ZKUŠENOSTI S TOUTO MAŠINKOU??POTŘEBOVAL BYCH PORADIT,JAK LZE PŘEHODIT PADY-NAPŘ. HI-HAT PŘEHODIT NA 6 PAD,SNARE PŘEHODIT NA 8 PAD ATD...POKUD NĚKDO VÍTE,JAK SE TO DĚLÁ OZVĚTE SE PROSÍM NA :: steimila@seznam.cz DÍKY MOC.

MilanT: Téma jsem přesunul do duplicitního - příště prosím hledej.
A vypni si Caps Lock.
Dw Drums 20" +14" + 14" +12" + 8"
Alesis Electric Set
Tama 18" + 14" + 12" + 10"
Arbiter Flats Line Set
roland

Alesis PerformancePad Pro

Příspěvek od roland »

má někdo zkušenost s Alesis PerformancePad Pro? lze použít jako trigger na kopák při žívém hraní? :roll:
MilanT

Re: Alesis Performance Pro Pad

Příspěvek od MilanT »

Rolande, vítej na fóru.
Jen připomínám, že po tvé registraci jsi jistě dostal zprávu, kde jsi měl odkaz na pravidla tohoto fóra.
Před založením nového vlákna nejdříve hledej mezi stávajícími a pak teprve založ thread vlastní.
Tvé téma jsem sloučil se starším.
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Rolande, tebou popsané zařízení nelze použít jako kopákový trgger.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Teď jsem si vyhledal obrázky. Na snímku zezadu tohoto Alsis jsou dva vstupy, pro Kick a HH.
Takže, kdyby jsi chtěl použít toto zařízení jako modul pro kick pad, tak to pravděpodobně půjde.
Stačí zapojit trigger do vstupu pro kick.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Basspetr píše:Teď jsem si vyhledal obrázky. Na snímku zezadu tohoto Alsis jsou dva vstupy, pro Kick a HH.
Takže, kdyby jsi chtěl použít toto zařízení jako modul pro kick pad, tak to pravděpodobně půjde.
Stačí zapojit trigger do vstupu pro kick.
Pravděpodobně NEPůJDE!! Našla jsem si taky ty obrázky a vstup KICK PEDAL INPUT neumožní dávat klasický trigger na akustickém kopáku, nebo případně KICK PAD jakožto kopákovou "placku" ale jen připojení kopákvého pedálu, takového toho jako je u šicího stroje třebas, tedy spíše SPÍNAČ než SNÍMAČ!
Kopákový sampl to spustí, ale s hraním na kopák to má pramálo společného. tedy jak by se choval do toho vstupu zapojený snímač je mi docela záhadou.... můj odhad ale je že by to s se snímačem nehrálo.

Vycházím i z toho vedlejšího HIHAT PEDAL INPUT, který logicky funguje stejně tak.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Přeju Ti Moniko hezkou neděli.
Myslím, že je jedno z jakého zařízení ten slboučký el. impulz pro spuštění příjde.
Pokud jde na Alesis nastavit citlivost pro příjem signálu, tak to určitě půjde.
Myslím, že rozhodne, až si roland podá dotaz k prodejci, nebo to někdo vyzkouší.
Já si mužů u sady přehodít HH pedál na kabel od Kick padu a funguje to. Z pochopitelných důvodů to nedělám. Nehádám se. Vážím si Tě.
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

Tak asi máš problém Rolande vyřešený.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Basspetr píše:Přeju Ti Moniko hezkou neděli.
Myslím, že je jedno z jakého zařízení ten slboučký el. impulz pro spuštění příjde.
Pokud jde na Alesis nastavit citlivost pro příjem signálu, tak to určitě půjde.
Myslím, že rozhodne, až si roland podá dotaz k prodejci, nebo to někdo vyzkouší.
Já si mužů u sady přehodít HH pedál na kabel od Kick padu a funguje to. Z pochopitelných důvodů to nedělám. Nehádám se. Vážím si Tě.

Říkám, jen přemýšlím nahlas. nemám zkušenosti s takovýma mašinkama. Ale mám nějakévzdělání v elektronice... a spínač není nic, co by narozdíl od snímače dávalo jakýkoliv implz..... no asi to v tomhle zařízení funguje všechno jinak:)
každopádně máš pravdu v tom, že tady spekulovat můžeme donekonečna, ale teprve odpově´d prodejce, nebo líp, testnout to někde na prodejně, dá 100% jasnou odpově´d. :)

I já si tě vážím bassPéťo a přeju prima večer :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Je to vyřešený, tak jen lehký OT pro Monču 8) spínač je kus HW, který dává ale sakra impuls ;-) jediný zásadní rozdíl mezi spínačem a snímačem je to HW provedení a způsob, na jakém základě se ten impuls vygeneruje (překlopení páčky vs rozkmit blány bubnu například).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pavlii píše:Je to vyřešený, tak jen lehký OT pro Monču 8) spínač je kus HW, který dává ale sakra impuls ;-) jediný zásadní rozdíl mezi spínačem a snímačem je to HW provedení a způsob, na jakém základě se ten impuls vygeneruje (překlopení páčky vs rozkmit blány bubnu například).

P.
No sorry, nechci se hádat, přecejen mi ukončené středoškolské vzdělání a následné nedokončené VŠ vzdělání v oboru slaboproudu nedává patent na to říkat že nemáš pravdu... :roll: proto nechám na každém posoudit kde je pravda. netová kamarádka Wikupedie říká:

Spínač je v elektrotechnice a elektronice mechanické zařízení určené ke galvanickému spojení nebo rozpojení části elektrického obvodu. Může mít mnoho konstrukčních podob. Na spínač může být nahlíženo jako na jednoduché logické hradlo, protože realizuje nejjednodušší logickou ano/ne rozhodovací funkci na jediném vodiči.
Spínač je určen pouze pro spínaní/rozpínání obvodů bez zátěže, tedy bez přítomnosti proudu....atd
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%ADna%C4%8D

Snímač obecně znamená označení pro technické zařízení, které je určeno pro snímání a detekci různých fyzikálních veličin, vlastností látek a technických stavů v mnoha oborech lidské činnosti... atd
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sn%C3%ADma%C4%8D

Takže vidíš že jde o velice rozdílné zařízení! V podstatě porovnáváš laicky řečeno třeba vypínač na lampičce s mikrofonem! :idea: Myslíš že můžeš jedno druhým nahradit, když ke každému vede kabel??? Můžeš... ale fungovat to nebude :wink:
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

ješte tabletka na uklidnení

PRO v nazvu značí , že se tady jedna o vyrobek určený pro profesionalni učely
tedy , neni na míste upodezrivat Kick trigger input ,jako nejakou nedokonalou levnou nahražku snimani uderu spinačem

jelikož sem sto tvrdit, že neexistuji dva odlišní druhy snimani trigger -u, trigger pro tlmeny pad vs trigger pre akusticky bici ... lze jej teda použit k nahore požadovanym učelum.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Monikad píše:
pavlii píše:Je to vyřešený, tak jen lehký OT pro Monču 8) spínač je kus HW, který dává ale sakra impuls ;-) jediný zásadní rozdíl mezi spínačem a snímačem je to HW provedení a způsob, na jakém základě se ten impuls vygeneruje (překlopení páčky vs rozkmit blány bubnu například).

P.
No sorry, nechci se hádat, přecejen mi ukončené středoškolské vzdělání a následné nedokončené VŠ vzdělání v oboru slaboproudu nedává patent na to říkat že nemáš pravdu... :roll: proto nechám na každém posoudit kde je pravda. netová kamarádka Wikupedie říká:

Spínač je v elektrotechnice a elektronice mechanické zařízení určené ke galvanickému spojení nebo rozpojení části elektrického obvodu. Může mít mnoho konstrukčních podob. Na spínač může být nahlíženo jako na jednoduché logické hradlo, protože realizuje nejjednodušší logickou ano/ne rozhodovací funkci na jediném vodiči.
Spínač je určen pouze pro spínaní/rozpínání obvodů bez zátěže, tedy bez přítomnosti proudu....atd
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%ADna%C4%8D

Snímač obecně znamená označení pro technické zařízení, které je určeno pro snímání a detekci různých fyzikálních veličin, vlastností látek a technických stavů v mnoha oborech lidské činnosti... atd
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sn%C3%ADma%C4%8D

Takže vidíš že jde o velice rozdílné zařízení! V podstatě porovnáváš laicky řečeno třeba vypínač na lampičce s mikrofonem! :idea: Myslíš že můžeš jedno druhým nahradit, když ke každému vede kabel??? Můžeš... ale fungovat to nebude :wink:
;-) jde o úhel pohledu a celkovou komplexnost zapojení. Nahradit to můžeš - ale zapojení budou odlišná (podle účelu použití). Ale je to akademická debata 8)
Monikad píše:Spínač je určen pouze pro spínaní/rozpínání obvodů bez zátěže, tedy bez přítomnosti proudu....
Zcela zásadně nesouhlasím!

P.

Moleek

Příspěvek od Moleek »

No hlavně tady se neřeší snímač a spínač z hlediska obecně elektrotechnického, ale z hlediska elektrických bicích.
A celé to vzešlo z toho, že se řešilo, jestli se počítá se samostatným pedálem (který asi opravdu negeneruje impulzy, protože pokud je schopen řídit zavření/otevření hajtky, tak to impulzem moc nepůjde) nebo bicím padem (Který generuje signál při úderu)

Jinak v podstatě souhlasím spíš s mončou, že snímač generuje signál, který je potřeba upravit a vyhodnotit, do snímače je potřeba pustit proud a následně vyhodnotit, jestli projde skrz nebo ne (nebo projde jen částečně v případě, že tento spínač (napříkad hihatky) umí zavřenou/otevřenou, ale i nějaké mezipolohy
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jojo, já už jsem to pak nechtěl dopisovat, aby se to případně nezamotalo. Myslím, že nemusíme dál pokračovat v OT :-)

P.

Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Taky si myslím že už jsme tu debatu dostali jinam... každopádně si stojím za svým a jak jsem doložila včera, tak i oprávněně :wink:

PAVLII, nečerti se, ale ani neurážej druhé.... nemáš pravdu a hotovo. No a to jak si napsal "zásadně nesouhlasím" tak to prosím odhaž na Wikipedii, odkud jsem ty formulace čerpala :twisted:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pavlii píše:..... Myslím, že nemusíme dál pokračovat v OT :-)

P.
SOUHLAS! :wink:
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

ricardo píše:....., neni na míste upodezrivat Kick trigger input ,jako nejakou nedokonalou levnou nahražku snimani uderu spinačem......
Kdyby tam byl vstupní konektor pro zapojení KICK TRIGGER, pak není co řešit. jenže tam takový konektor není...... je tam jen PEDAL IN pro KICK a pro HIHAT
performancepadpro_rear_web_lg.jpg
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“