Nová Jolana Diamant 2008
Pravidla fóra
Re: Nová Jolana Diamant 2008
Mně zase od doby co mám to těžký SG začalo blbnout rameno
občas musím nosit na hraní bandáž. Ta jolka je lehoučká na LP, to se mi líbí. Bude to nejspíš tím topem.
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
Tak tady to je : nová Jolana Diamant 2008
Snímače : Seymour Duncan TB59 (kobylka) a Seymour Duncan SH1N (krk) - oba mají funkci push/pull na Tone knobech
Ladící mechaniky a hardware Schaller a věc na kterou nedám dopustit - ten krásnej hmatník bez značek
Kytara přišla se zámkama na řemen Schaller a je na ní grafitový nulťák.
Fotky tady :
http://veno251.rajce.idnes.cz/NBE_Jolan ... 08_Custom/
Snímače : Seymour Duncan TB59 (kobylka) a Seymour Duncan SH1N (krk) - oba mají funkci push/pull na Tone knobech
Ladící mechaniky a hardware Schaller a věc na kterou nedám dopustit - ten krásnej hmatník bez značek
Kytara přišla se zámkama na řemen Schaller a je na ní grafitový nulťák.
Fotky tady :
http://veno251.rajce.idnes.cz/NBE_Jolan ... 08_Custom/
- Alternátor
Vypadá to na precizní práci. Já osobně bych akorát volil jinou barevnou úpravu (a nejspíš i snímače), ale to bude hlavně tím, že bych nechtěl mít dvě kytary ve stejný barvě. Gratuluju 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Vypadá opravdu pěkně a věřím, že i hraje. Já bych zase zvolil klasický chicken head knob. Nějak mi k Jolaně sedí víc. Tak ať dobře slouží.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Díky chlapi
precizní práce to opravdu je. Nemám jí co vytknout. Ohledně tý barevný kombinace, záměrně jsem chtěl mít dvě kytary v stejný úpravě. Nakonec mám v stejný úpravě všechny tři a taky kombo
jsem totiž milovník černé, bílé a chromu a o to víc na kytarách. Takže maximální spokojenost 
Kráska
Ať hraje!
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Díky
krásná je fakt...jen mám trochu strach jak ta černá bude vypadat za 10 let
ale jinak je fakt skvělá. Ladění drží jak blázen, Schallery se činí. Je fakt, že jsem nechtěl snímače s rozpínáním cívek, ale nakonec jsem si je docela oblíbil. Oni stejně jinou možnost v nabídce neměli
rozhodně za ty prachy ta kytara stojí, do posledního haléře.
- B3CK
- Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
- Kontaktovat uživatele:
Tak podobnou Jolanu mám taky (jiný poťáky a se zlatými součástkami. Kupoval jsem jí staší asi před 2 rokama na bazaru. Byla to jedna z prvních udělaných z té nové série (asi duben - květen 2008, dokonce je s původním majitelem vyfocená na webu jolana.eu). Zatím, co jí mám, tak naprostá spokojenost (krom původních EMG snímačů, které jsem vyměnil za P94 a PAF), ale naopak jsem měl problém s váhou. Předtím jsem měl strata a tohle váží asi 4,4 Kg a pamatuju si, že jsem s tím měl celkem dlouho problém, ale už jsem si zvykl. ladění mi drží parádně atd. K té barvě, je to sice 5 let, ale u mě je ta barva stále stejně černá (kdovíjak ji nečistím, spíš pomálu). Já jí kupoval starší za 13 tisíc a dodnes toho nákupu nelituju, protože fakt hraje dobře a potvrdili mi to i daleko zkušenější hráči než jsem já. Jak někdo psal (nevím, jestli zde), že je ta cena přehnaná, tak se mi to nezdá. Zkoušel jsem cenově srovnatelné LP (Gibson) a bylo to někde jinde. Je možné, že bude záležet na kusu, ale zrovna u Jolany si myslím, že ta "loterie" bude pro hráče výhodnější než něco z masové produkce. Hlavně ať hraje.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
Rozhodně souhlasím, ta Jolana je nejlepší investice do LP v týhle cenový kategorii. Btw, mně ta Jolana lehce padá na hlavu, kvůli nižší váze těla (silnej top z lehkýho javoru). Nemáš to taky ? Rozhodně je ale lehčí než klasický LP, aspoň ta moje. Jak ta tvoje ?
- B3CK
- Kontaktovat uživatele:
No abych pravdu řekl, tak nevím, jestli to je z toho lehkého javoru, ale na hlavu mi kytara nepadá. Tělo je dost těžký. Pravda je, že lidi kolem mě hrajou na Fokusky a spol., ale ty mi dokonce příjdou lehčí nebo podobně těžké. Lepšího Les Paula od Gibsona (nevím model, ale majitel mluvil něco o 60 tisících) jsem měl v rukách jednou a váhově byl podobnej. Nechci tady o něčem lhát, ale možné je i to, že já mám v kytaře méně těch dutin uvnitř těla a proto je těžší (neznám důvod, proč by tomu tak bylo, ale je to možné). Každopádně je to fakt super nástroj a poslední asi 3/4 rok mi fakt přijde, že jsem si na něj zvykl a že je už vyhranej a je to krásnej pocit když hraju a cejtim, jak kytara rezonuje. U všech kytar se mi tohle nepovedlo.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
Nevím no, je fakt docela lehká. Ale na stránkách píšou tloušťku topu 25mm, tloušťka těla je 50mm. Takže polovina těla je z dost lehkýho javoru, asi je to tím. Na hlavu nepadá jako třeba SG, ale malinko tam ta váha tíhne (momentálně mám na ní nylonovej popruh). Na LP je prostě lehčí, ale možná se mi to jen zdá. Moje Vintage SG je těžký jako kráva, jestli jsem si spíš nenavykl z toho lehkýho strata (na kterýho jsem hrál) na těžký SG a teď už to tak nepoznám. Schválně až se dostanu někde k váze tak ty kytary převážím. Jinak krásně rezonuje, při hraní je to úplně cejtit v břiše, jak se o něj ta kytara opírá
a vibrace jdou krásně přes celou kytaru až k hlavě. Tón je vyrovnanej a kytara dobře reaguje na dynamiku. Oproti klasickýmu LP je u patky krku sražený tělo, pro lepší přístup do vysokejch poloh. Zpracování je precizní do posledního detailu. Mám strach, že až ji budu nechávat jednou přepražcovat, ani kytarář to do tý lemovky nezvládne tak dobře, jak to je teď
Jinak fakt nemám slov. Ladění drží jak blázen, veškerý otvory pro šroubky jsou vyztužený proti stržení závitu a má parádní grafitovej nulťák. Přišla už z výroby perfektně seřízená, nízkej dohmat a oktávy ladí naprosto přesně. Elektrika vypadá taky bytelně. Osazená z výroby byla D'Adarkama, nejspíš desítky (hraju na D'Addarka EXL110), zdály se mi stejný jako moje. Vlastně k celýmu tomu dílu mám jen jednu výtku - a to ty malý knoflíky na ladících mechanikách
ty mám rád na stratovi, ale na LP hlavě jsou docela ošklivý. Takže jak budu po výplatě, okamžitě objednávám od Thomanna Schallerovy velký chromový tulipány, ty jsou na LP a SG hlavách prostě k nakousnutí 
EDIT: je z ní hodně cejtit že není vyhraná a že je úplně nová. Musím ji pořádne rozehrát
EDIT: je z ní hodně cejtit že není vyhraná a že je úplně nová. Musím ji pořádne rozehrát
- Alternátor
Hele a jak je to s tloušťkou krku? Já jsem si právě říkal, že pokud bych si jí objednával, tak bych si zadal požadavek, že chci mít tlustej krk jako u padesátkovejch Gibsonů. Už jsem si na to poleno zvykl a na užší se mi hraje blbě. Jinak ty mechaniky mi příjdou v pohodě. Já bych si tam nechal dát Grovery. Maj trochu hezčí tvar a co jsem je měl, tak jsem proti nim nemohl říct vůbec nic. No a ohledně barvy bych se nebál, když na to dávaj nějakej polyester. Nitro na tom bude se zachováním původní barvy podstatně hůř.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- B3CK
- Kontaktovat uživatele:
Já tam mám taky Grovery. Jo a s krkem. Ten mi vlastně taky dělal problém ze začátku, v mém případě je tam tlustej dost (což mi úplně nevyhovovalo, ale zvykl jsem si). Bohužel nevím, jestli vše, co na té kejtře mám je základní nebo si to nechal původní majitel takto udělat. Ale myslím, že domluva s nimi nebude problém. Ještě sem přihodím foty toho krku (snad to trochu pomůže).
Ten krk se blíží spíš k 60. letům. Třeba na Vintage Sgčku mám trochu tlustší, tam je to opravdu půlpolínko. Tady je o fous slabší. Psali mi, že individuální požadavky jsou možný, ale musí se počítat s navyšováním ceny. Můj jedinej požadavek mimo nabídku byl hmatník bez značek a ten mi udělali bez příplatku. Určitě by ses s nima domluvil, komunikace byla skvělá.
Co se týče mechanik, neměl jsem zkušenosti ani s jedněmi. Ale hardware je komplet Schaller, tak jsem nechal Schaller i mechaniky, ať je to v jednom. Navíc ty Groverovský srdíčka nenávidím úplně
na stratovi mám rád ty co mám na Jolce a na LP a SG hlavách mám nejradši zvonky nebo tulipány. Takže ty úchyty mechanik rozhodně vyměním za velký, mám je na SGčku a líp se to drží a ladí se s tím taky líp. Jinak proti Schallerům nemůžu nic vytknout, ladí se s nimi pěkně plynule a drží jak blázen.
Co se týče mechanik, neměl jsem zkušenosti ani s jedněmi. Ale hardware je komplet Schaller, tak jsem nechal Schaller i mechaniky, ať je to v jednom. Navíc ty Groverovský srdíčka nenávidím úplně
Tak pánové, dneska jsem Vintage SG a Jolanu vážil na poměrně dosti přesné váze a vyšly mi zajímavé výsledky. Vypadá to asi takto :
Vintage VS6 (SG) : celomahagon, masiv, mahagonový lepený krk : 3,9 kg
NBE Jolana Diamant 2008 (LP) : tělo slepený z dvou dílů mahagonu s javorovou přední deskou 25 mm, bez komorování, lepený mahagonový krk : 3,69 kg
Fakt docela zarážející co ? Ta Jolana je fakt lehoučká. Nicméně, mně osobně to vyhovuje víc než klasické LP. Je pravda, že člověk nemá tak úplně pocit že drží pravý LPčko, vzhledem k mým problémům s ramenem je to obrovský plus. Mám kytaru ve tvaru jakej jsem vždycky dychtivě chtěl
která hraje perfektně a přitom je lehká. Takže spokojenost 
Vintage VS6 (SG) : celomahagon, masiv, mahagonový lepený krk : 3,9 kg
NBE Jolana Diamant 2008 (LP) : tělo slepený z dvou dílů mahagonu s javorovou přední deskou 25 mm, bez komorování, lepený mahagonový krk : 3,69 kg
Fakt docela zarážející co ? Ta Jolana je fakt lehoučká. Nicméně, mně osobně to vyhovuje víc než klasické LP. Je pravda, že člověk nemá tak úplně pocit že drží pravý LPčko, vzhledem k mým problémům s ramenem je to obrovský plus. Mám kytaru ve tvaru jakej jsem vždycky dychtivě chtěl
mám taký pocit že na gibsonoch je hrúbka javorového topu len 16 mm
Nevím, jestli mi to přijde zarážející. Těžší tělo nemusí znamenat kvalitnější dřevo a už vůbec ne lepší zvuk.
Na druhou stranu, ikdyž je ta Jolana takhle "lehká" tak jsem si u ni zatím nikdy na zvuk nestěžoval, ale neměl jsem jich v ruce zase tolik. Váha a menzura jsou dva faktory proč nemám LP
.
Na druhou stranu, ikdyž je ta Jolana takhle "lehká" tak jsem si u ni zatím nikdy na zvuk nestěžoval, ale neměl jsem jich v ruce zase tolik. Váha a menzura jsou dva faktory proč nemám LP
Však Jolana není kopie Gibsonky. To má NBE spíš takový vlastní Les Paulcarver píše:mám taký pocit že na gibsonoch je hrúbka javorového topu len 16 mm
To Bejk : samozřejmě souhlasím s tou teorií o dřevě. Já miluju LP tvar a hlavně tu menzuru. Ale taky mám mnohem radši lehký kytary, takže tohle pro mně byla ideální volba.
EDIT : myslím že právě tloušťka topu z lehkýho javoru stojí za tou menší vahou.
Také gratuluji k nové kytaře.
Co se týká té hmotnosti, tak taky drobný OT. Nemyslím si, že máš nějak extrémně lehoučkou kytaru. Nedalo mi to a zvážil jsem svoje kytary jak digitálním mincířem Beurer, tak i mechanickou kuchyňskou váhou. Výsledky se shodovaly a tady jsou:
Gibson SG Special: 2,65 kg
Gibson LP Studio: 3,75 kg (včetně vestavěné ladičky, 9V baterie, robusní kobylky s rolnami, kovových krytů snímačů, zámků popruhu a držáku na trsátka).
Takže po odečtení toho přidaného a vyměněného balastu to LP odhaduji tak na maximálně 3,6 kg.
A to nadávám, jak je těžká.
Co se týká té hmotnosti, tak taky drobný OT. Nemyslím si, že máš nějak extrémně lehoučkou kytaru. Nedalo mi to a zvážil jsem svoje kytary jak digitálním mincířem Beurer, tak i mechanickou kuchyňskou váhou. Výsledky se shodovaly a tady jsou:
Gibson SG Special: 2,65 kg
Gibson LP Studio: 3,75 kg (včetně vestavěné ladičky, 9V baterie, robusní kobylky s rolnami, kovových krytů snímačů, zámků popruhu a držáku na trsátka).
Takže po odečtení toho přidaného a vyměněného balastu to LP odhaduji tak na maximálně 3,6 kg.
A to nadávám, jak je těžká.
Díky za gratulaci. Jak už jsem psal mockrát, mně ta nižší váha LP vyhovuje ale mohli by se najít takoví, kteří by oponovali že už to nemůže hrát jako LP. Mně se prostě zvuk líbí a váha je ideální
a jinak pardon za OT, ale na začátku mi to s tou váhou nedalo
BTW : to tvoje SG je tak lehký ? To mám teda nějaký extrémně těžký SGčko...
BTW : to tvoje SG je tak lehký ? To mám teda nějaký extrémně těžký SGčko...