Stojí Floyd Rose za to ho mít?
Pravidla fóra
Re: Stojí Floyd Rose za to ho mít?
No nechcem tým vylúčiť, že sa môže ešte nájsť prúserový kus ... len chcem povedať, že dakedy toto bolo viacmenej pravidlom (a dokonca aj na značkových kusoch lacnejších sérií renomovaných výrobcov), ale teraz aj na lacnejších nástrojoch sa stretneš s vyslovene prúserovým kusom iba veľmi zriedka. Ak je tam raz napísaná tá formulka "Licensed under FR Patents", tak to proste musí dačo zniesť. A s vysloveným prúserom som sa už pár rokov nestretol.
Ono to dá rozum, kto by kupoval gitaru, na ktorej sa pokazí mechanika po pár koncertoch? A tieto firmy potrebujú vyrábať vo veľkých množstvách a nemôžu si dovoliť to, aby ich modely stáli na predajniach a nikto by nemal chuť a odvahu ich kúpiť, ani len úplný začiatočník. Isteže nemožno očakávať mechaniku zo super materiálu, čo znesie 20 rokov stáleho hrania, ale "maslový kov" je už aj na týchto mechanikách minulosť, a kvalita na rozumnej úrovni tam rozhodne bude.
Jasne že sa bude šetriť na kvalite dreva, na snímačoch, práci atď ... ale mechanická pevnosť a výdrž namáhaných častí tam proste musí byť, ak sa to má predať.
To je presne ako s autami - dakedy boli vyslovene spoľahlivé aj vyslovene kazové značky, dnes je už kvalita a spoľahlivosť viacmenej skoro to samé u všetkých (pokiaľ chcú predávať), a riešia sa veci ako výkon, výbava, dizajn, priestor, bezpečnostné prvky, ekonomika prevádzky, komfort, ktoré robia rozdiel medzi luxusným vozidlom a lacným ľudovým autom. Ale pravdepodobnosť, že sa ti dnes na ceste poserie trebárs Suzuki, je cca rovnaká ako to, že sa ti poserie Mercedes.
Ono to dá rozum, kto by kupoval gitaru, na ktorej sa pokazí mechanika po pár koncertoch? A tieto firmy potrebujú vyrábať vo veľkých množstvách a nemôžu si dovoliť to, aby ich modely stáli na predajniach a nikto by nemal chuť a odvahu ich kúpiť, ani len úplný začiatočník. Isteže nemožno očakávať mechaniku zo super materiálu, čo znesie 20 rokov stáleho hrania, ale "maslový kov" je už aj na týchto mechanikách minulosť, a kvalita na rozumnej úrovni tam rozhodne bude.
Jasne že sa bude šetriť na kvalite dreva, na snímačoch, práci atď ... ale mechanická pevnosť a výdrž namáhaných častí tam proste musí byť, ak sa to má predať.
To je presne ako s autami - dakedy boli vyslovene spoľahlivé aj vyslovene kazové značky, dnes je už kvalita a spoľahlivosť viacmenej skoro to samé u všetkých (pokiaľ chcú predávať), a riešia sa veci ako výkon, výbava, dizajn, priestor, bezpečnostné prvky, ekonomika prevádzky, komfort, ktoré robia rozdiel medzi luxusným vozidlom a lacným ľudovým autom. Ale pravdepodobnosť, že sa ti dnes na ceste poserie trebárs Suzuki, je cca rovnaká ako to, že sa ti poserie Mercedes.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Souhlas.
Nejhorší jsem měl od firmy Keen z devadesátých let, měkká tenká základna jak hřebíková ocel, měkký zinek, zinkový zámek nuláku, výškově stavitelný!
Teď třeba mám jednu novou Dimavery, tam je tremolo slušné (přestože struny na tremole nejsou locknuté, ale jdou skrz ty dlouhé šrouby), zámek z oceli.
Mezitím jsem rozebíral a šteloval cca 8 licencovaných floydů, Schaler, Jackson(Takeuchi), Squier(Ping), s litou zinkovou základnou i ocelovou. Nebyl tam žádný průserový kus. Jistě, kvalitnější kusy mají kameny z oceli a mosazi, horší (vše běžně dostupné) jsou ze zinku.
Nejhorší jsou uživatelé, kteří přetahujou šrouby, nechají je zreznout, aktivně propilovávají skrz chromovanou vrstvu kamene, nenaučí se s tím zacházet.
Nejhorší jsem měl od firmy Keen z devadesátých let, měkká tenká základna jak hřebíková ocel, měkký zinek, zinkový zámek nuláku, výškově stavitelný!
Teď třeba mám jednu novou Dimavery, tam je tremolo slušné (přestože struny na tremole nejsou locknuté, ale jdou skrz ty dlouhé šrouby), zámek z oceli.
Mezitím jsem rozebíral a šteloval cca 8 licencovaných floydů, Schaler, Jackson(Takeuchi), Squier(Ping), s litou zinkovou základnou i ocelovou. Nebyl tam žádný průserový kus. Jistě, kvalitnější kusy mají kameny z oceli a mosazi, horší (vše běžně dostupné) jsou ze zinku.
Nejhorší jsou uživatelé, kteří přetahujou šrouby, nechají je zreznout, aktivně propilovávají skrz chromovanou vrstvu kamene, nenaučí se s tím zacházet.
Je dobrý břity a šrouby, které bývají často v pohybu promáznout. Vše chodí lehčeji a co se břitů týče, tak kytara i líp ladí, tohle se mi ověřilo u vintage strat tremola, perfektně chodí a vrací se a když na to příjde, tak se i míň opotřebovává. V tomhle se mi líbí tremola od ibanezu (edge) ty mívají břity vyměnitelné, takže jak se sjedou, není potřeba nová základna, ale jen ten díl.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Mi se osvědčily jen tremola od Ibanez (kromě ILT1) a Original FR. Vyměnitelné břity jsou v pohodě a je to určitě dobrý nápad, ale pokud je kvalitní FR tremolo, tak výměna břitů není tak horká.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
pls a to zero tremolo od ibanez je toto ? http://www.thomann.de/cz/ibanez_floyd_rose_tremola.html maju tieto nulovu polohu pls ? pretože ked som mal davnejsie floyd tak ked som dusil pravačkou sa mi to fakt rozladovalo a musel som si ho podložit na jednozvrat, tak si chcem dat na robený strat s nulovou polohou,ten tlak pravačkou sa dá nejako nastavit ? dík ,kurnik nemam moc cas to pokukat niekde v obchode,ale asi budem muset http://shop.sollerguitars.com/product_i ... 00-cr.html toto sa mi strašnš páči, som písal sivcakovi ci ma nulovu polohu
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
- OndrejCvrk
Ahoj ahoj, hledám a hledám, ale nenacházím to, jak seřídit floyd rose tremolo, našel jsem jen seřízení oktáv. Napsal by mi prosím někdo stručně v bodech, jak na to mám jít? Chtěl bych si s tím zahrát, je to kytara Jackson JS-30-DK, dlouho jsem na ni nehrál a floyd rose jsem tehdy vůbec nepoužíval. Díky
Nepomohlo by zatím (než se někdo ochotně rozepíše) tohle?
A pak ještě kompletní seřízení Floyd Rose v angličtině - http://www.floydrose.com/bridges/Origin ... seInfo.php
A pak ještě kompletní seřízení Floyd Rose v angličtině - http://www.floydrose.com/bridges/Origin ... seInfo.php
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zkoušel sis najít nějaká videa na YT? Je tam toho hafo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Obecně nevím, ale asi bych si dovolil oponovat. Zvláště v dnešní době, kdy se všeho dělá více a za méně. Je pravda, že jsem pár let zpět četl o zlepšení kvalit u Jacksonu, kdy začali používat tvrzenou ocel, opravte mne, jestli se pletu.Predator píše:Ono aj s tou kvalitou mechaník celkovo to išlo hore ... pamätám si časy, keď akákoľvek kópia Floyd Rosu sa rozviklala po pár rokoch (dakedy aj mesiacoch), vyhlodali sa brity, zamykacie kamene, zámky na nultom pražci, a už to bola nenaladiteľná hrôza. Vtedy skutočne platilo to, čo mnohí zo zotrvačnosti hovoria dodnes, že lacný floyd je čistý prúser a že radšej gitaru bez neho.
Dnes ale také dačo nehrozí už ani u najlacnejších modelov s FR, aj lacné gitary už majú floydy z poriadnej ocele, nie z čínskeho masla. Došlo totiž k tomu, že z dôvodu veľkej poruchovosti to prestali ľudia kupovať, a ešte ich výrobcom hrozili súdne spory a odobratie licencie Floyd Rose, a tak holt keď chceli robiť ďalej a používať nápis "Licensed under Floyd Rose patent" na svojich výrobkoch, museli s tým materiálom dačo urobiť, hlavne teda u dielov s vyšším mechanickým namáhaním.
A tak ak by som pred takými 6 rokmi určite doporučil zobrať lacnú gitaru radšej bez FR, teraz to už nie je problémom a možno smelo ísť do toho! Už som mal v ruke aj novšie lacnejšie nástroje a nikde nebol floyd prúserový.
Ale dnes, třeba i takový Schaller není to, co býval a kvalita šla dolů a flawy byly častější. Toto bylo propíráno kytaráři ze Suhr, kteří začali raději plně dlvěřovat Gotohu, co se konzistence kvality týče. Obecně mám pocit, že levnější nástroje mají Floydy naprd a pokud se někdo začne vzhlížet v Kerrym nebo Hannemanovi, tak tu jednotku odpáli za pár měsíců. Dříve vám tremolo vydrželo dvacet let a vše bylo jako nové. Sem tam známka rzi, ale šlapalo to jako hodinky.
Za sebe bych dnes asi volil buď Gotoh, Kahler Pro, Ibanez Edge nebo Edge Pro, Zero Resistance (původní).
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Nesouhlasím, že tremolo nepomáhá při feelingu, myslím že u Gilmoura je to pěkně vidět, určitě i u Claptona. Já tremolo nemám rád, protože se mi nechce učit nějaká jiná hovadina, když na tu kytaru neumím ke spokojenosti, možná v budoucnosti
. Chci se spíš zeptat, jestli má cenu kupovat takového Squiera vintage strata (nějakých 8 tisíc), nebo sehnat nějakou alternativu bez tremola,protože tremolo bych nevyužíval. Jde mi o to, že v ceně je něco co nevyužiju, tak jestli jsou možnosti, jak pořídit výrazně líp, pomineme-li bazar, ptám se spíš ze zvědavosti, kup ještě nechystám ale dost o tom přemýšlím.
-
Stanley Glazoff
No,u tech lacinych se to fakt zlepsilo.Prvniho floyda(mel jsem tenkrat kytaru Shark) jsem znicil behem jednoho kseftuWakizashi píše:Predator píše: Obecně nevím, ale asi bych si dovolil oponovat. Zvláště v dnešní době, kdy se všeho dělá více a za méně. Je pravda, že jsem pár let zpět četl o zlepšení kvalit u Jacksonu, kdy začali používat tvrzenou ocel, opravte mne, jestli se pletu.
Ale dnes, třeba i takový Schaller není to, co býval a kvalita šla dolů a flawy byly častější. Toto bylo propíráno kytaráři ze Suhr, kteří začali raději plně dlvěřovat Gotohu, co se konzistence kvality týče. Obecně mám pocit, že levnější nástroje mají Floydy naprd a pokud se někdo začne vzhlížet v Kerrym nebo Hannemanovi, tak tu jednotku odpáli za pár měsíců. Dříve vám tremolo vydrželo dvacet let a vše bylo jako nové. Sem tam známka rzi, ale šlapalo to jako hodinky.
Za sebe bych dnes asi volil buď Gotoh, Kahler Pro, Ibanez Edge nebo Edge Pro, Zero Resistance (původní).
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
u Edge III máš už výměnné tvrdokovové břity. U lo-TRS II je problém v tom, že je made in Korea a ti prostě nemají takové know-how na práci s kovem jako japonci, takže nebyli schopni dosáhnout dostatečné tvrdosti dosedacích ploch. Např. Ibanez lo-TRS /nízkoprofilové TRS-101/ je vyrobeno v Japonsku a kvalitou je srovnatelné s lepšími OFR. Ve výrobních nákladech nebyly takové rozdíly oproti Edge tremolům, Ibanezu šlo hlavně o odlišení řady 5xx oproti 4xx a 3xx.
-
Stanley Glazoff
No prave
Proste nove levne kytary mi prijdou lepsi nez stare levne.U drahych nemuzu posoudit,JEMa za JS jsem nikdy nemenil
Az ted jsem si poridil staryho japonce,to uz jsme spolu probrali jinde
Mam tam myslim klasicky edge,a v pohode.Ale vlozene brity snad nema,nejak jsem to zkoumal a pripada mi to odlity vcelku 
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
oni ty břity začali dávat na edge tremola až kolem 98-99, nevím přesně. Na 96 jsem je neměl a na 00 už jsou.
-
Stanley Glazoff
Tak ja mam 02,a nezda se mi ze by tam byly.Ale cert vi,rozebirat to kvuli tomu nebudububucci píše:oni ty břity začali dávat na edge tremola až kolem 98-99, nevím přesně. Na 96 jsem je neměl a na 00 už jsou.
-
LukasMrazoun
No já mám na kytaře edge III a nemužu si stěžovat. Chvíli trvalo, než jsem se s tim naučil, ale teď už je všechno OK. Hrál jsem u kamaráda, jehož otec vlastní hudebniny na náký V od Zakk Wylde a ten měl FR a musím říct, že ačkoliv ta kytara udajně stála 160k, tak v tom tremolu jsem oproti svému Edge III nepoznal žádnej velkej rozdíl. Každopádně pokud budeš kupovat nákou tu ibanezku, tak se vykašli na FR a nech tam alespoň zatím to co tam bude. U cortu nevim na to jsem nikdy nehrál.
Myslím, že kvalitní tremolo od laciného poznáš nejlépe po několika letech používání.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně by to ani nešlo jen tak jednoduše vyměnit. Ibanezácká tremola mají o 1cm větší rozteč břitů než FR.LukasMrazoun píše:No já mám na kytaře edge III a nemužu si stěžovat. Chvíli trvalo, než jsem se s tim naučil, ale teď už je všechno OK. Hrál jsem u kamaráda, jehož otec vlastní hudebniny na náký V od Zakk Wylde a ten měl FR a musím říct, že ačkoliv ta kytara udajně stála 160k, tak v tom tremolu jsem oproti svému Edge III nepoznal žádnej velkej rozdíl. Každopádně pokud budeš kupovat nákou tu ibanezku, tak se vykašli na FR a nech tam alespoň zatím to co tam bude. U cortu nevim na to jsem nikdy nehrál.
Co se týče toho ZW flyingu, něco mi říká, že je fakt velká pravděpodobnost, že to je ta čínská kopírka, která se tady na bazaru válela snad 2 roky
To se mi nezdá, že bych si toho nevšiml. Na všech je to zhruba 74mm od sebe (a o cca 10mm před koncem menzury). Jen ZR má posty úplně jinde.Fade píše: Ibanezácká tremola mají o 1cm větší rozteč břitů než FR.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Ou, asi moje chyba. Když nad tím přemýšlím, je to dost možné.