Zesilovač/kombo na trash a melodeath metal do 10 000
Pravidla fóra
- flushedawayone
Zesilovač/kombo na trash a melodeath metal do 10 000
Ahoj,
jsem kytarista začínající kapely hrající Megadeth,Ensiferum,Children of bodom....
problém je ten, že mam jen 15W kombo a s tim nějakej koncert neni možněj...
Chci kombo, nebo zesilovač s boxem, kterej by měl pěknej metalovej zvuk:
třeba takovej:
http://www.youtube.com/watch?v=MUmS9TVspAU
nebo
http://www.youtube.com/watch?v=zNfhbolYEWI
Požadavky:
Bazar nevadí!
Max do 10 000
Lampa by byla skvělá ale i dobrej tranďák bych snesl..
Footswitch .. stačí zkreslenej a čistej, nic víc nechci.
Přemýšlel jsem nad tím,že si koupím Line6 pod HD500, ale když budeme někde hrát a nebude tam koncák kam bych to šoupnul tak z toho asi nic nebude....
Opravdu nevím co... předem díky za rady.
jsem kytarista začínající kapely hrající Megadeth,Ensiferum,Children of bodom....
problém je ten, že mam jen 15W kombo a s tim nějakej koncert neni možněj...
Chci kombo, nebo zesilovač s boxem, kterej by měl pěknej metalovej zvuk:
třeba takovej:
http://www.youtube.com/watch?v=MUmS9TVspAU
nebo
http://www.youtube.com/watch?v=zNfhbolYEWI
Požadavky:
Bazar nevadí!
Max do 10 000
Lampa by byla skvělá ale i dobrej tranďák bych snesl..
Footswitch .. stačí zkreslenej a čistej, nic víc nechci.
Přemýšlel jsem nad tím,že si koupím Line6 pod HD500, ale když budeme někde hrát a nebude tam koncák kam bych to šoupnul tak z toho asi nic nebude....
Opravdu nevím co... předem díky za rady.
Naposledy upravil(a) flushedawayone dne 28.02.2013 20:55, celkem upraveno 1 x.
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zesilovač/kombo na trash a melodeath metal do 15 000
V nadpisu píšeš do 15 000,- a potom max do 10 000,-... Takže jak to chápat?
Re: Zesilovač/kombo na trash a melodeath metal do 15 000
A není náhodou "trash" něco jako odpadky?..........Takže jak to chápat?
- flushedawayone
Re: Zesilovač/kombo na trash a melodeath metal do 10 000
Opraveno...
S tim PODem HD 500 se nemusis obavat o koncak. Ma preci vystup, ktery posles normalne zvukari do mixpultu a ten ti kytaru prdne do odposlechu = zadny koncak vubec nepotrebujes. Tedy samozrejme pokud netrvas kvuli presvedceni, ci chtici, na pravem zvuku z kytaroveho boxu
Obcas na koncertech me napada myslenka (i obecne, a asi nejsem sam) ze tohle reseni je pro nektere kapely, co si neumi nastavit zvuk, ci maji levny gear, daleko lepsi, ktere ve vysledku zni daleko lepe. Taky by sis mozna do nej mohl zaroven pichnout sluchatka, pecky do ucha a mit tak in-ear odposlech? To me ted tak napadlo - pokd to nejde, nekdo necht me opravi 
Jinak pokud by to melo byt kombo, asi bych se poohlidl po nejakem nizsim englu.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
A ten trash opravovat nechceš? Já to klidně udělám, ale pokud na něm trváš...flushedawayone píše:Opraveno...
Možná se autor špatně vyjádřil. Kvalita zvuku z PODu je přímo úměrná kvalitě PA v místě hraní, tedy žádné PA-žádný zvuk. Takhle musíš předem vědět, zda si máš přinést svou (aktivní) bednu, která se musí započítat do rozpočtu. Pokud bych měl 15 tisíc, šel bych do jednoho aktivního monitoru a POD HD, obě zařízení z bazaru. Další možnost je lampa a box, třeba Harley Benton 212 a hlava z aktuální nabídky bazaru.Demilich píše:S tim PODem HD 500 se nemusis obavat o koncak. Ma preci vystup, ktery posles normalne zvukari do mixpultu a ten ti kytaru prdne do odposlechu = zadny koncak vubec nepotrebujes. Tedy samozrejme pokud netrvas kvuli presvedceni, ci chtici, na pravem zvuku z kytaroveho boxuObcas na koncertech me napada myslenka (i obecne, a asi nejsem sam) ze tohle reseni je pro nektere kapely, co si neumi nastavit zvuk, ci maji levny gear, daleko lepsi, ktere ve vysledku zni daleko lepe. Taky by sis mozna do nej mohl zaroven pichnout sluchatka, pecky do ucha a mit tak in-ear odposlech? To me ted tak napadlo - pokd to nejde, nekdo necht me opravi
Přišetři na Engl Thunder, fakt se to vyplatí. 11500 na bazaru.
Tak pokud autor uvazuje, ze se mu casto prihodi hrani v klubech, kde neni opravdu zadne PA, pak ano. Ja jsem tedy odehral asi 7 koncertu, prevazne v nejchudsim moravskoslezskem kraji, a az na jednu malou dedinu (Rybi, nas prvni koncik
), kde jsme hrali v hospode, bylo nejake PA vzdycky.
Tohle bych jako takovou prekazku nevidel. Navic, nez budou v nejake takove dire treba hrat, tak muze par chechtaku nasetrit a pro tyhle nouzovky si nejake vlastni PA dokoupit.
Napad: O podminkach klubu, kde clovek hraje, je samozrejme normalni se informovat predem, takze by to mohl vedet. Kdyby pak nebyli jako jedina kapela (drtiva vetsina akci?), vetsinou neni problem si od nekoho zesak vypujcit a zapojit se pres smycku do koncaku
Napad: O podminkach klubu, kde clovek hraje, je samozrejme normalni se informovat predem, takze by to mohl vedet. Kdyby pak nebyli jako jedina kapela (drtiva vetsina akci?), vetsinou neni problem si od nekoho zesak vypujcit a zapojit se pres smycku do koncaku
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Je to stejné jako s půjčováním reproboxu. Kdybys věděl, že na místě budeš hrát s šulinama, kteří mají drsné 412 bedny s prdelním zvukem, raději by sis své PPC přivezl. Jen tak "nějaké" PA nestačí. Navíc je třeba něco používat ve zkušebně, kde třeba něco vhodného a dostatečně výkonného nemusí být.Demilich píše:Tak pokud autor uvazuje, ze se mu casto prihodi hrani v klubech, kde neni opravdu zadne PA, pak ano. Ja jsem tedy odehral asi 7 koncertu, prevazne v nejchudsim moravskoslezskem kraji, a az na jednu malou dedinu (Rybi, nas prvni koncik), kde jsme hrali v hospode, bylo nejake PA vzdycky.
Tohle bych jako takovou prekazku nevidel. Navic, nez budou v nejake takove dire treba hrat, tak muze par chechtaku nasetrit a pro tyhle nouzovky si nejake vlastni PA dokoupit.
- flushedawayone
Líbí se mi Peavey ValveKing 112 50W co řikáte? Na COB dobrý? Má to dost gainu?
-
Stanley Glazoff
Nekolikrat jsem to zkousel v krame,do ty doby,nez na Huvelu dali halfstack hned vedle XXX,tak jsem mel moznost hned to prepichnout a porovnat,od ty doby jsem o VK ztratil zajemflushedawayone píše:Líbí se mi Peavey ValveKing 112 50W co řikáte? Na COB dobrý? Má to dost gainu?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
O VK je tu napsáno opravdu hodně, tak zkus hledat... Každopádně z dnešního úhlu pohledu mi to už přijde jako aparát za zenitem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravim,já zkoušel toto RANDALL RG 1503 http://kytary.cz/randall-rg-1503/HN131376/ na kytarách je i video jak to hraje ale je třeba to brát s rezervou a radši to osobně vyzkoušet.já už vyzkoušel a na to co ty teď potřebuješ bych se za to vůbec nestyděl.pak mě ještě zajímal Fender Mustang 5 Head kvuli těm možnostem co to má ale nikde sem na to nehrál tak nechci dělat závěry.Každopádně myslim že do těch 10 000 nic moc hratelnějšího nevykoumáš.Pak ještě oběhat ty bazary
Tak snad sem neporadil nějak moc špatně a ať to hraje
ještě bych dodal že nevím jestli u těch tranzistorovejch hraček neni těch 150w málo..asi by bylo lepší mít větší rezervu a asi to záleží i na tom co používaj tvoji spoluhráči.Snad to někdo vysvětlí líp
ještě bych dodal že nevím jestli u těch tranzistorovejch hraček neni těch 150w málo..asi by bylo lepší mít větší rezervu a asi to záleží i na tom co používaj tvoji spoluhráči.Snad to někdo vysvětlí líp
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Je to sice kombo (a těžký jako kráva), ale za pěknou cenu. Zcela přesně jak hlava 6505 to nehraje, ale myslím, že budeš spokojen.
Je to sice kombo (a těžký jako kráva), ale za pěknou cenu. Zcela přesně jak hlava 6505 to nehraje, ale myslím, že budeš spokojen.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus