TAKAMINE X CORT

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Andrea Vyskoká

TAKAMINE X CORT

Příspěvek od Andrea Vyskoká »

Ahoj, potřebuji poradit. V nejbližší době si budu kupovat kytaru. Vyhlédla jsem si Cortku za pěkný peníze, ale teď mi vrtá hlavou, jestli nemám ještě ušetřit nějaký peníz a dát ho do Takminky. Odkazy na kytary níže.
Jinak děkuji .-))

http://www.cortguitars.cz/produkty/elek ... ndx20-nat/ X http://www.pmtonline.co.uk/takamine-eg5 ... uitar.html
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: TAKAMINE X CORT

Příspěvek od Nero »

To ti těžko můžeme radit, jestli koupit levnější a horší kytaru teď nebo dražší a lepší později...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Všichni tady jsou pro Corty... Tak proč šetřit na cokoli jiného...... Ale vážně... Takaminky jsem hrál jen dvě,a bohužel obě dvanáctky... No vlastně jen jednu,bo tu druhou jsem vezl na přilepení kobyly p.Šrámkovi do Kopřivnice. Pro mě "nudné" kajtry. Corty mě neberou ale co jsem hrál tak fungovaly nad očekávání... Zkrátka za ty kroupy super ktry... Cort je levná kvalitní kytara,Takamine je drahá kvalitní kytara... Takže pro mě je levná Takaminka nekvalitní kytara... Ujeté,ale tak to mám.... Tož tak...
mirda

Příspěvek od mirda »

Těžká rada- někdy fakt dražší nemusí být lepší.....

taky koukám, že Cort je elektro...a Takamina nee. Jinak já osobně jsem z velkých vydání za kytaru docela vyléčenej. nedavno jsem koupil z druhý ruky Dowinu D-111 LE za neuvěřitelných 3.000,- včetně ladičky ( cca 400,-) a hraje jako víno. Kup fakt myslím suprovej ( nová asi za 6.500)
http://akusticke-kytary.heureka.cz/dowina-d111s-le/

tak bych skoro radil zkusit někde tu Dowinu. A možná i nějakej ten bazar...ale lepší si kytaru samozřejmě ošahat, když je ta možnost.

Jinak Takaminu jsem měl v ruce asi jen 2 x obé levnější modely- jednou nic moc / spíš tedy děsná)- podruhé jsem byl docela překvapenej, že to hrálo, ale spíš asi bych ji "naslepo" nebral.

nějakou takovouhle
http://akusticke-kytary.heureka.cz/takamine-g-320/

A koukám co ta " tvá" Takaminka stojí............ pokud se chceš plácnout přes kapsu-tak bych fakt šel do nějaký dražší Doviny...např.
http://akusticke-kytary.heureka.cz/dowi ... e/#section

tak přeju šťastnou ruku ..... :wink:
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

mirda píše:taky koukám, že Cort je elektro...a Takamina nee.
Ta Takamine je taky s elektronikou...

JInak ale souhlasím s tím, že
mirda píše:někdy fakt dražší nemusí být lepší.....
Zatím žádná Takamine, co jsem měl v ruce, mne neoslovila...zřejmě asi bude něco pravdy na tom, že Takaminy jsou dobré až ty dražší...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
jbiker

Příspěvek od jbiker »

O víkendu jsem probíral v Budějicích "u Voříšků" kytary. Dowina - Cort - Takamine. Subjektivně mi vyšly v tomhle pořadí, ve stejné nebo podobné cenové kategorii. Dowiny jsem měl v takovém sortimentu v ruce poprvé a hrály pěkně všechny. Cort solidní průměr, Takamine celkem jalový. Takže kdybych v sobotu vybíral mezi Takamine a Cort, tak bych asi vzal Dowinu :D. Akusticky. Přes dráty by to možná bylo trochu jinak.
mirda

Příspěvek od mirda »

Jojo, já když byl u Voříšků asi před 2 roky a všimnul sem si Dowiny, tak mi prodavač s úsměvem řekl, že pokud vybírám kytaru, tak abych si Dowinu nachal až úplně nakonec, protože jinak mi ostatní vůbec nebudou " šmakovat".

A měl svatou pravdu ten pán. :D ...............
Andrea Vyskoká

Díky za nekteré vaše rady:-)
Docela mě mrzí že nemám tu možnost si vyzkoušet více kytar napr v Praze...
U Vorišků jsem si zkoušela Cortku(tu výše) a nejvíc mi sedla.Bohužel po směsi telefonátu mi bylo řečeno, že tuto kytaru již Vořiškovi neodbírají. Ale Dowinu jsem prehledla. Dáte mi sem pánové prosím odkazy na ty kytary,co jste si zkoušeli? Především na Dowinu:-) dekuji
Koukala jsem take po Epiphone EJ200-VS. Nemáte nekdo zkušenost?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Andrea Vyskoká píše: Koukala jsem take po Epiphone EJ200-VS. Nemáte nekdo zkušenost?
Koukni sem - akusticke-kytary/epiphone-ej200-vase-na ... EJ200%20VS
mirda

Příspěvek od mirda »

Andrea Vyskoká píše:Díky za nekteré vaše rady:-)
Docela mě mrzí že nemám tu možnost si vyzkoušet více kytar napr v Praze...
U Vorišků jsem si zkoušela Cortku(tu výše) a nejvíc mi sedla.Bohužel po směsi telefonátu mi bylo řečeno, že tuto kytaru již Vořiškovi neodbírají. Ale Dowinu jsem prehledla. Dáte mi sem pánové prosím odkazy na ty kytary,co jste si zkoušeli? Především na Dowinu:-) dekuji
Koukala jsem take po Epiphone EJ200-VS. Nemáte nekdo zkušenost?

Ahoj,

to bych fakt raději tu Dowinu-pokud chceš jumbo tak bych s klidným svědomím doporučil model
" Dowina J-222"
http://www.muzikant.cz/kytary-6/akustic ... -60896.php

Kupoval jsem jí před 2 roky kamarádce- a hraje jako víno!!! Sice není tak zdobená jako ta Epina, ale jinak ji určitě o třídu převálcuje.
Zkus se s Voříškama domluvit-určitě ti pomůžou.

Samozřejmě elektrifikovaný modely mají taky....

PS: jen je blbý,že ty Dowinky obecně sakra podražili. Já ji kupoval za 4,660,-...ale to už je asi minulost.
Mluvil jsem s jedním prodejcem-a prý je k tomu donutil trh v zahraničí, protože tou cenou vpodstatě způsobovaly neprodejnost jiných levnějších značek....Asi jako kdyby stál Trabant a mercedes stejný peníze..... :D
Andrea Vyskoká

:-)) To jo no..
Heleď fakt netuším. Fakt ne. Potrebuji ty kytary"osahat" aby mi padly do ruky:-)
Koukala jsem na Epiphone EJ200 a moc kladne odkazy na ní nejsou...Hm tak netuším.No jo,komu mení rady, tomu mení pomoci.
mirda

Příspěvek od mirda »

jasně, že ošahat a zkusit...., ale myslím, že bys byla Dowinou příjemně překvapená.
Ty jsi někde od Budějc??
Andrea Vyskoká

mirda píše:jasně, že ošahat a zkusit...., ale myslím, že bys byla Dowinou příjemně překvapená.
Ty jsi někde od Budějc??
Ano, jižní čechy. Do ČB pár km.. ale už mám rozhodnuto..
http://www.hudebnishop.cz/jumbo/cort-nd ... ytara.html objednávám. :-)
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Bez vyzkoušení??????? :( :( :( No potěš... Držím Ti pěsti. Tož tak...

Je fakt,že ji můžeš vrátit ale kolikrát to chceš absolvovat? Není nad pocit když si hrábneš do strun a víš,že je to ona a ještě k tomu si ji můžeš dovolit. :D Vysázíš kroupy na stůl a jdeš domů... SUPER :!: Tož tak...
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Přesně jak píše Tengli. No, vybíráš zřejmě podle ceny a do Liberce je z jihu cesta daleká. Taky bych se obával té dostupnosti na dotaz. Je sice o 17 stovek levnější než nabízí konkurence, ale aby ses jí dočkala nebo aby nedošlo po objednání k úpravě ceny :cry:
Uvidíš, přeji štěstí abys byla nakonec spokojená.
Andrea Vyskoká

Kytara by mi měla přijít zítra. :-) Poté dam vědet:-) PS: ted nevím jestli jsem to uz psala, ale kytaru uz jsem v ruce měla a seděla mi parádně:-) Tak uvidíme:-)
mirda

Příspěvek od mirda »

A jakou že provozuješ muziku?? Máš nějakou partu-nebo jen tak??
Andrea Vyskoká

mirda píše:A jakou že provozuješ muziku?? Máš nějakou partu-nebo jen tak??
Hraji spíše doma.Ale občas i někdy v naši kapele:-)Ale v te vyjímečně.
mirda

Příspěvek od mirda »

Tak co kytara?? Jak si spokojená???
Andrea Vyskoká

mirda píše:Tak co kytara?? Jak si spokojená???
Jo hraje se na ni supr! Okorat me zlobí struny..asi špatný dohmat. Jinak zvuk úžasný! Teď ještě čekám na kombo:-)))
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“