Stratocaster - sikmej singl obracene
Pravidla fóra
Stratocaster - sikmej singl obracene
Cau vsichni. Nezkousel jste nekdo hrat na strata, kterej mel sikmej (kobylkovej) singl obracene ? V podstate jako to mel Hendrix, tzn. kdyz ma levak kytaru pro pravaka, ale basovy E6 je nahore. Zajimalo by me jestli to je vubec nejakej rozdil a jestli nahodou to vysoky E1 nema pak delsi sustain - je mi jasny ze fyzicky je strune uplne jedno, kde je snimac, ale kdyz ta struna kmita dal od kobylky, tak mozna generuje vic zvuku.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No min basu na tlustym E by mi ani nevadilo, protoze uz ted mi to basuje jak blazen a na efektu si davam basy temer na min. Ale co me hlavne zajima je to tenky E ... jestli by ty vejsky nebyly vic stredovejsi, silnejsi a s delsim sustainem. To by se mi moc libilo
.
Japanese Fender Stratocaster, Seymour Duncan SHR-1 u kobylky, Line 6 POD
No tak teď sem si mailoval s jednim člověkem co to má (co se týče jeho zkušeností, řek bych že asi ví ...dost
viz. http://www.jegr.cz/Jegr-profil.html) no a říkal, že rozdíl je takřka zanedbatelný a že je rozdíl slyšet až při velkym zkreslení, kdy jsou basový struny takový agresivnější a řezavější a ty tenký maj takovej měkčí tón.
Vidim to tak, že za pár let koupim normální Strat mexiko a až se budu za deset let válet v diamantech velikosti koňskýho h***a, tak koupim levorukej USA strat a přestrunim si ho.

Vidim to tak, že za pár let koupim normální Strat mexiko a až se budu za deset let válet v diamantech velikosti koňskýho h***a, tak koupim levorukej USA strat a přestrunim si ho.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Re: Stratocaster - sikmej singl obracene
Hmm, dik za odpoved, nejak jsem nestihal cist odpovedi
... tak je dobry vedet, ze to nekdo ma. A i ta popsana charakteristika zvuku by se mi hodila. Ale ty www stranky na toho manika uz nefungujou, manejaky jiny ?
Japanese Fender Stratocaster, Seymour Duncan SHR-1 u kobylky, Line 6 POD
Když už se to tady řeší - jak je to pak s vyrovnaností hlasitosti jednotlivých strun, kvůli které je odstupňovaná výška pólových nástavců? Vždyť se třeba často řeší, že G je moc uřvané, protože na snímačích s vintage specifikací je ten pólový nástavec moc vysoký, vzhledem k tomu, že byl tak nastaven na ovinuté G, které je dnes ve standardně používaných sadách strun neovinuté...
http://www.tomjegr.cz/L.A. píše: Ale ty www stranky na toho manika uz nefungujou, manejaky jiny ?
to me taky zajima. s urvanym Gckem jsem teda jeste problem nemel, prebasovanost tlustych strun jsem vyresil vetsim ponorem snimacu na strane basovych strun. naopak bych ocenil ty jemnejsi vysky u kobylkace
btw Honza Homola z Wohnoutu to tak ma na teleti a pochvaluje si to.
btw Honza Homola z Wohnoutu to tak ma na teleti a pochvaluje si to.
Je to jak psal rasomaso. Panu Jegrovi bych věřil, je to opravdový expert a výjimečný muzikant. Jen bych neřek "zanedbatelný" rozdíl, stojí to za pokus.