Stratocaster - sikmej singl obracene

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
L.A.

Stratocaster - sikmej singl obracene

Příspěvek od L.A. »

Cau vsichni. Nezkousel jste nekdo hrat na strata, kterej mel sikmej (kobylkovej) singl obracene ? V podstate jako to mel Hendrix, tzn. kdyz ma levak kytaru pro pravaka, ale basovy E6 je nahore. Zajimalo by me jestli to je vubec nejakej rozdil a jestli nahodou to vysoky E1 nema pak delsi sustain - je mi jasny ze fyzicky je strune uplne jedno, kde je snimac, ale kdyz ta struna kmita dal od kobylky, tak mozna generuje vic zvuku.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Ten snímač je tam zešikma proto, že čím víc ke kobylce tím míň basů. U tenkých strun ti to tak vadit nebude ale na tlustém E asi jo takže je v základu lehce natočený aby měly tlustější struny lepší zvuk.
Kdybys to prohodil tak vlastně zrušíš tuhle výhodu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
L.A.

Příspěvek od L.A. »

No min basu na tlustym E by mi ani nevadilo, protoze uz ted mi to basuje jak blazen a na efektu si davam basy temer na min. Ale co me hlavne zajima je to tenky E ... jestli by ty vejsky nebyly vic stredovejsi, silnejsi a s delsim sustainem. To by se mi moc libilo :-).
Japanese Fender Stratocaster, Seymour Duncan SHR-1 u kobylky, Line 6 POD
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

No tak teď sem si mailoval s jednim člověkem co to má (co se týče jeho zkušeností, řek bych že asi ví ...dost :lol: viz. http://www.jegr.cz/Jegr-profil.html) no a říkal, že rozdíl je takřka zanedbatelný a že je rozdíl slyšet až při velkym zkreslení, kdy jsou basový struny takový agresivnější a řezavější a ty tenký maj takovej měkčí tón. :wink:
Vidim to tak, že za pár let koupim normální Strat mexiko a až se budu za deset let válet v diamantech velikosti koňskýho h***a, tak koupim levorukej USA strat a přestrunim si ho. :lol: :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
L.A.

Re: Stratocaster - sikmej singl obracene

Příspěvek od L.A. »

Hmm, dik za odpoved, nejak jsem nestihal cist odpovedi :-) ... tak je dobry vedet, ze to nekdo ma. A i ta popsana charakteristika zvuku by se mi hodila. Ale ty www stranky na toho manika uz nefungujou, manejaky jiny ?
Japanese Fender Stratocaster, Seymour Duncan SHR-1 u kobylky, Line 6 POD
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Když už se to tady řeší - jak je to pak s vyrovnaností hlasitosti jednotlivých strun, kvůli které je odstupňovaná výška pólových nástavců? Vždyť se třeba často řeší, že G je moc uřvané, protože na snímačích s vintage specifikací je ten pólový nástavec moc vysoký, vzhledem k tomu, že byl tak nastaven na ovinuté G, které je dnes ve standardně používaných sadách strun neovinuté...
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

L.A. píše: Ale ty www stranky na toho manika uz nefungujou, manejaky jiny ?
http://www.tomjegr.cz/
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to me taky zajima. s urvanym Gckem jsem teda jeste problem nemel, prebasovanost tlustych strun jsem vyresil vetsim ponorem snimacu na strane basovych strun. naopak bych ocenil ty jemnejsi vysky u kobylkace :)

btw Honza Homola z Wohnoutu to tak ma na teleti a pochvaluje si to.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Je to jak psal rasomaso. Panu Jegrovi bych věřil, je to opravdový expert a výjimečný muzikant. Jen bych neřek "zanedbatelný" rozdíl, stojí to za pokus.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“