Adaptér pro efektové šlapky Boss
Pravidla fóra
Adaptér pro efektové šlapky Boss
Zdar...mám doma krabičku Boss ML-2 a stojí tam, že se má napájet ''only'' adaptérem Boss kterej stojí nějakých 800...chtěl sem se tedy zeptat jaký je rozdíl mezi adaptérem boss a adaptérem od autodráhy od 'tongů...Dík
B.C.Rich Warlock(body art collection)
Dolezite je, aby adapter mal pozadovany pocet voltov a dodaval dostatocny prud, a mal by byt stabilizovany. Inak je uplne jedno, aky adapter to bude. To co pisu v manualoch orig. krabiciek o napajani su v podstate nezmysly. Maloktora krabicka ma doknca taky velky odber prudu ako je na nej uvadzane...
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
... Jedno to není ... mám Blues boss efekt a napajedlo od ibanez a dycky to musim prichitávat a hrát si stim než se mi podaří tam dostat proudBraniik píše:Dolezite je, aby adapter mal pozadovany pocet voltov a dodaval dostatocny prud, a mal by byt stabilizovany. Inak je uplne jedno, aky adapter to bude. To co pisu v manualoch orig. krabiciek o napajani su v podstate nezmysly. Maloktora krabicka ma doknca taky velky odber prudu ako je na nej uvadzane...
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Od toho jsou dobre ty univerzalni s vice konektorama, hlavne ty, kde na vidlici nasazujete ty konektory. Co se tyce toho adapteru - pokud bude mit stejny specifikace jako original [=volty, >=ampery,=polarita,nejlepe i stabilizovany], tak to proste hrat musi. Vyrobci to pisou ciste kvuli tomu, ze chteji vydelat na prodeji vlastnich adapteru.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
No, ano, polaritu a velkost konektoru som zabudol spomenut, to mi prislo ako samozrejmost... Ale inak ma to stve, tie popisky niektorych vyrobcov. Marshall aspon napise rovno, ze Jackhammer ma odber 13 mA. Zato Line6 maju na stranke, ze kazdy efekt sa MUSI napajat adapterom Line6 a kazdy efekt ZVLAST 
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
co se velikosti konektoru tyce, tak trosku odbocim kvuli sve posledni zkusenosti. koupil sem si ten rozbocovac na napajeni od Ibaneze. pohoda az do chvile, kdy jsem to chtel prsknout do Cry Baby. proste tam bylo okolo moc plastu, takze prisla na radu bruska a minimalizace zbytecneho a pak uz pohoda definitivne 
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Jsem naprosto ve stejný situaci :)framikoin píše:co se velikosti konektoru tyce, tak trosku odbocim kvuli sve posledni zkusenosti. koupil sem si ten rozbocovac na napajeni od Ibaneze. pohoda az do chvile, kdy jsem to chtel prsknout do Cry Baby. proste tam bylo okolo moc plastu, takze prisla na radu bruska a minimalizace zbytecneho a pak uz pohoda definitivne :-)
- Jens Ludwig
- Odborník
Braniik píše:No, ano, polaritu a velkost konektoru som zabudol spomenut, to mi prislo ako samozrejmost... Ale inak ma to stve, tie popisky niektorych vyrobcov. Marshall aspon napise rovno, ze Jackhammer ma odber 13 mA. Zato Line6 maju na stranke, ze kazdy efekt sa MUSI napajat adapterom Line6 a kazdy efekt ZVLAST
konkrétně u toho marshalla mě zaráží jedna věc, proč efekty žerou do 20ti mA a adaptéry dodávaj 150-200 mA ... nemůže to bejt problém? celkem se do toho bojím dát adaptér kterej dodává 10* tolik mA než krabka potřebuje...
další věc je, může doopravdy mít adaptér slyšitelnej vliv na kvalitu zvuku nebo je to jen kec výrobců aby měly šanci i adaptéry za 800 když některý jsou za 250 ...
a nemaj všechny krabky stejnou polaritu?
Kdes ji koupil, sje mse díval a nenašel sjem.Oltec píše:Zkus našetřit a kup si origoš Boss stojí 600,- mám ho, používám 4 krabky a je to v pohodě- žádnej brum!.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Díky, možná si to hendka v pátek koupimOltec píše:Music data Brno
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1