Cvičení v bytě
Pravidla fóra
Cvičení v bytě
Ahoj všem, rád bych slyšel rady a názory či zkušenosti ohledně cvičení v bytě- tlumení bicích. Elektro nepřipadá v úvahu
. Jsou gumové podložky, síťky atd. Díky Radek
Re: cvičení v bytě
Všechno co jsi jmenoval. Osobně považuju za důležitější ještě trpělivou a shovívavou manželku a dobré sousedy.
Na cvičení doma je podle mého nejlepší nějaký pad, např http://www.drumcenter.cz/eshop/pad-cvic ... 65645.html
No a když už za bicí, tak do zkušebny, kde se nemusím ohlížet na nic. Nemusím to šetřit, cvičím na to na čem pak hraju a nemusím se bát, že někoho budu obtěžovat (rozuměj sr*t). Je mi ale jasné, že tu možnost nemá úplně každý...
Na cvičení doma je podle mého nejlepší nějaký pad, např http://www.drumcenter.cz/eshop/pad-cvic ... 65645.html
No a když už za bicí, tak do zkušebny, kde se nemusím ohlížet na nic. Nemusím to šetřit, cvičím na to na čem pak hraju a nemusím se bát, že někoho budu obtěžovat (rozuměj sr*t). Je mi ale jasné, že tu možnost nemá úplně každý...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Byt A Bicí
Ahoj, chci začít nrát na bicí, ale elektrických se bojim že se mi něják rozbijou a oprava bude stát hodně, tak se chci zeptat jestli když bydlím v bytě je nějaká možnost začít hrát na akustický, ale aby jsem neotravoval ostatní.
Předem díky za odpověď
Předem díky za odpověď
Re: Cvičení v bytě
Sloučeno s duplicitním vláknem. Prosím používej před založením nového vlákna funkci "Hledej...".(vpravo nahoře každé stránky).
HiHat: elektricých bicích se nemusíš bát , že bys je rozbil , je to celkem jednoduchý, snímač piezzo ..opraví i díťe co má doma pájku.
ja mám takoví levní , že jeden pad občas nehraje , ale když par krat silne uderím tak se to zase rozjede
. ale pak sem zistil že jen Jack v konektoru nejak haproval . 
ja mám takoví levní , že jeden pad občas nehraje , ale když par krat silne uderím tak se to zase rozjede
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Byt A Bicí
Hi-Hat píše:když bydlím v bytě je nějaká možnost začít hrát na akustický, ale aby jsem neotravoval ostatní.
Ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Náš představený odpověděl, no já přidávám k tom názoru maximální souhlas.Nero píše:Hi-Hat píše:když bydlím v bytě je nějaká možnost začít hrát na akustický, ale aby jsem neotravoval ostatní.
Ne.
Snad jen že budeš bydlet mezi hluchými sousedy nebo někde na samotě v polích...... v běžné bytovce, neřku-li paneláku to nehrozí! tam je i elektrická sada problematická.
Pokud bydlíš v rodinném domku v nějaké čtvrti podobných, vyžaduje to samostatnou místnost a určité nákladnější úpravy té místnosti co do odhlučnění a zatlumení... a to včetně dvojitých oken a dveří. Ale o tom jsou tu jiná vlákna, včetně třeba nějakých "zvukařských" v jejich sekci, kde se mluví o zřízení studia!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Záleží na tom, jak hodně tolerantní máš sousedyHi-Hat píše:Ahoj, chci začít nrát na bicí, ale elektrických se bojim že se mi něják rozbijou a oprava bude stát hodně, tak se chci zeptat jestli když bydlím v bytě je nějaká možnost začít hrát na akustický, ale aby jsem neotravoval ostatní.
Předem díky za odpověď
Trochu se to rozebíralo tady bici-nastroje/tlumitka-a-sitky-na-cviceni-t35131.html
Ovšem i síťky, i vycpání a přelepení korpusu, i gumy na cvičení ... všechno dělá trochu hluk, je to na podobné úrovni, jako kdyby jsi hrál doma na el. bicí.
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
- Pedro12
- Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
- Kontaktovat uživatele:
Mě po roce hraní na akustickou soupravu v bytě už sousedi začali nahánět, takže jsem si pořídil síťky. Dost to pruží, ale při správnym ladění to není zlý. Síťky mám na všech tomech a na kopáku. Na snare si pokládám pad, ladit snare na každou zkoušku není to pravý vořechový
. Dost pomáhá i to že bydlím v nástavbě.
Co se týče činelů...já sem si vzal nějaký starý pracovní trička ze skříně a potáhnul jsem je přes činely. Zvuk si to částečně zachová a ani zdaleka to není tak hlasitý jako bez tlumení. Jediný co je trochu problém je hajtka, ale s trochou kreativity si poradí každý
Tolik k mému hraní v paneláku.
Co se týče činelů...já sem si vzal nějaký starý pracovní trička ze skříně a potáhnul jsem je přes činely. Zvuk si to částečně zachová a ani zdaleka to není tak hlasitý jako bez tlumení. Jediný co je trochu problém je hajtka, ale s trochou kreativity si poradí každý
You only get better by playing. – Buddy Rich
Pokud bys chtěl pořídit nějaký cvičný pad, tak rozhodně vyzkoušej před koupením. Já nedomyslel, objednal jsem si po netu skvělej pad se skutečnou blánou, odraz je super, jako na bubnu, ovšem dělá to tak obrovskej a nepříjemnej kravál, že je to prakticky nepoužitelný. To už jsem měl radši koupit levnej bubínek, ten by měl aspoň lepší zvuk. Nějak mi to v tu chvíli vůbec nedocvaklo. Chtělo to pad s gumovým povrchem, podobně jako mají pady na elektronické soupravě, ty jsou celkem v pohodě, například pad Yamaha TP65S, co mám jako snare má odraz naprosto shodnej s akustickým bubínkem, aspoň co můžu posoudit, když hraju na akustiky u učitele.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Cvičit doma se dá,ale na upravené domácí bicí,ne na ty s kterýma normálně hraješ.Základ je utlumit všechno ,co se dá a cvičit jen ve vhodném(dopoledním,popoledním)čase..
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Jeden poslanec prohlásil, že v noci dělají jen zloději a prostitutky, ale kdybych přišel po noční já, tak bych ti zlomil paličkynecibici píše: a cvičit jen ve vhodném(dopoledním,popoledním)čase..
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Můžeš utlumit blány bubnů nebo plechy, ale nikdy neutlumíš vibrace, které udělá pedál kopáku, které přenáší stojany do podlahy, atd.... sama, ač bubenice, chodím do práce na směny a vím jak nepříjemné je jenom dupání malých dětí přez den v bytě nade mnou, když přijdu po 12ti hodinové noční....kdyby tam cvičili na bubny, asi bych jim z bubnů udělala něco, co připomíná japonskou hru Mikado!!necibici píše:Cvičit doma se dá,ale na upravené domácí bicí,ne na ty s kterýma normálně hraješ.Základ je utlumit všechno ,co se dá a cvičit jen ve vhodném(dopoledním,popoledním)čase..
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
nejaky to rozcvičovadlo se doma hodí ale určite ne bubny ,
ja sic už bydlim v dome , ale i tak sem potreboval utlmit hihat na nejaky čas , a udelal sem takový kryt z kartonu vypolstrovany všude kolem jen kousek sem nehal na uder paličky , řeknu vam že mne to neuspokojovalo . proste činel potrebuje prostor , byl sem z toho tlumení frustrovanej a po čase sem se na to vybodl a koupil elektricky bicí . No a akustický už jen do pivničních prostorú.
ja sic už bydlim v dome , ale i tak sem potreboval utlmit hihat na nejaky čas , a udelal sem takový kryt z kartonu vypolstrovany všude kolem jen kousek sem nehal na uder paličky , řeknu vam že mne to neuspokojovalo . proste činel potrebuje prostor , byl sem z toho tlumení frustrovanej a po čase sem se na to vybodl a koupil elektricky bicí . No a akustický už jen do pivničních prostorú.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
- necibici
- Moderátor
Po cca.sedmi letech jsem taky zase začal dělat noční a jak lehnu,tak do 1.-2.h.nevim o světě,ale je fakt,že bydlíme na vesnici kde nic nehouká,netroubí,neřve atd.. jenom v létě když mám otevř.okno slyšim drtičku v lomu,ale to je spíš uspávací..Cvičim někdy před odpolední,když nikdo není doma,ale i o víkendu,oni si ostatní už tak nějak zvykli.. samozřejmě do toho netluču jak magor,hraju jenom tenkýma paličkama,nebo špejlema a pod struníkem mám narvanej molitan.Jde spíš o cvičení techniky..Každopádně se mi pokaždý nechce chodit do zkušebny,takže se to hodí mít bicí i doma,když je zrovna chuť si zabouchat nějaký ten groove,co vás napadne,nebo někde pochytíte..Monikad píše:.. chodím do práce na směny a vím jak nepříjemné je jenom dupání malých dětí přez den v bytě nade mnou, když přijdu po 12ti hodinové noční....kdyby tam cvičili na bubny, asi bych jim z bubnů udělala něco, co připomíná japonskou hru Mikado!!
P.S.:Jak mám vložit něčí příspěvek(část) do toho šedivýho obdelníku,aby tam bylo ...píše:?? Když dám citovat,tak je to takhle jako u mne nahoře..
Kde u tebe nahoře? Nic tam šedivého nevidím.necibici píše:tak je to takhle jako u mne nahoře..
Napiš mi SZ co máš za problém, rád ti poradím nebo odkážu.
EDIT: už asi chápu. Vymazal jsi první tag před citací
Monikad píše: Opravil jsem tedy tvůj předchozí příspěvek.
- necibici
- Moderátor
Není to žádná novinka,ale pro mne to byla..Řešil jsem zatlumení domácích bicích Peace s původníma blánama(ne u mne) za co nejmenší investici a překvapilo mne jak hodně utlumí a celkově zlepší zvuk virblu a tomů...
http://kytary.cz/evans-e-ring-standard-set/HN131338/
http://kytary.cz/evans-e-ring-standard-set/HN131338/