Stratocaster - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
MilanT

Re: Stratocaster - jaké se vám líbí?

Příspěvek od MilanT »

Bejk píše: Které kytary jsou teda podle tebe ty lehčí ?
Pár se jich najde, Gibson SG, Parker...
Hmotnost Fender strat se řeší tady a průměrná hmotnost jim tam vychází na 7 liber, cca 3,2 kg.
http://www.strat-talk.com/forum/stratoc ... strat.html

O hmotnosti kytar je tady na fóru pár témat, ale moc konkrétních informací tam není.
elektricke-kytary/jaka-kytara-je-hodne- ... t%20kytary
elektricke-kytary/hmotnost-kytar-t6923. ... t%20kytary

No a moje SG Special váží 2,65 kg - post589951.html?hilit=gibson%20sg#p589951

Omlouvám se za OT. I když nasměrování do vhodnějších vláken je vlastně odvrácení OT :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

SG mě napadlo, ale 911 už odpověděl. Neboj, žádný další OT už jsem neměl v úmyslu rozvádět, mě jen zajímalo co považuje za lehčí, nic víc :).
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

tak ten můj
Image1.jpg
Image2.jpg
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Teda, má podobnou barvu jako můj Cort, jen ten můj je žlutější. Zvláštní typ laku, není to přímo transparent, ale léta vidět jsou.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Nero píše:
Todle bych já dal do Nejhnusnějších...:D Né vážně, tohle míchání Gibsonu a Fenderu je hnus, při vší úctě :)
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já bych naopak vraždil za to, že Fender prakticky všechno hezký dřevo kreje pod neprůhledný laky, to mi nejde do hlavy. U těch dražších mi to přijde jako kdyby ta kytara byla plastová, ikdyž je to nějaký deluxe a hraje jako blázen, ale člověk má na výběr prakticky skoro jen ze základních barev: červená, černá, bílá a bílá relic :D (vyjímka je sunburst, tam alespoň nějaká kresba vidět je) a tahle změna je u něj pěknou inovací a hodně se mi to líbí. Jen bych možná preferoval palisandr hmatník, ale to jen z otázky zvuku. Na pohled je ten javor prostě hezčí :).
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

a co že má ten strat společného s Gibsonem ? Krásné javorové topy používá i např. Suhr a vypadá to uchvatně. Strat se nejčastěj objevuje v těch nejklasictějších variacích a je to už nuda. Proto jsou u mě takové variace osvěžením, např. ten Kinxův ''white top'' vypadá dost originálně.
karel-d

Příspěvek od karel-d »

Mně osobně se u Fenderů líbí víc neprůhledný lak, ale tento černý z CS vypadá úžasně.
Obrázek
Fender Std. Strat, Laney CUB12
Adonis Jazz Bass, Roland CB-30
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Bejk píše:Já bych naopak vraždil za to, že Fender prakticky všechno hezký dřevo kreje pod neprůhledný laky, to mi nejde do hlavy.
Neprůhledný laky jsou většinou používány na olšové straty a jak tady dával kdysi foto tuším Tonda, žádné hezké dřevo to právě není. :D Takže ty průhledné laky jsou hlavně na jasanu.

Jinak já jsem konzervativní a ke stratocasteru mi prostě javorový topy nesedí.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

I kresba olše může bejt hodně hezká viz třeba Bl4ckovo ARIA. Mě se taková "jednoduchá" kresba líbí pořád víc než jen základní barvy. Tyhle topy jsou pro mě prostě oživení jinak právě toho konzervativního vzhledu, který je okoukaný.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rocky_MK píše:
Nero píše:
Todle bych já dal do Nejhnusnějších...:D Né vážně, tohle míchání Gibsonu a Fenderu je hnus, při vší úctě :)
Co je na tom gibsonovského? :) Je to krásná elegantní kytara, a vůbec mě nězkoušej přesvědčit o opaku :twisted:

(Jestli něco, tak je to možná PRS-like, ale Gibson v tom rozhodně nevidím...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Je tak zhruba podobný na
Obrázek
Říkám ZHRUBA. Ten žíhaný "top" se sunburstem je otřesný, vůbec fenderkám nesedí. K PRS bych to taky klidně přirovnal...Fenderkám prostě sluší jednolité barvy, v jednoduchosti je síla.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Souhlasím, obecně dřevo moc nemusím, na stratech vůbec. Krom obláčkového javoru už pomalu začínám být alergický i na výrazný flame top. O to víc ale žeru plaintopy :) hlavně na lespaulech.
Naposledy upravil(a) Latam dne 9.03.2013 8:10, celkem upraveno 1 x.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Plaintopy jsou krásný, o tom žádná. Zároveň se mi ale líbí i ty flame. Jinak obecně jedinej strat, o kterým bych vůbec kdy uvažoval, by byl v provedení sunburst. S tím, že ty jednolitý barvy dodávaj kytaře nádech plastu, naprosto souhlasím.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Obrázek

tenhle me hodne bere, akorat bych na nej dal nejakou grafiku. uz dlouho mam v planu koupit nejaky pekny jasanovy telo + levackej fender krk a neco takovyho splacnout, navic mi ted zbyl z jednoho strata komplet HW vcetne snimacu. Grafiku uz mam "pripravenou" od taty na stare galaxisce, jen to trochu modifikovat na stratovske telo.
911

Příspěvek od 911 »

Bejk píše:SG mě napadlo, ale 911 už odpověděl. Neboj, žádný další OT už jsem neměl v úmyslu rozvádět, mě jen zajímalo co považuje za lehčí, nic víc :).
Promiň ,neodpověděl jsem,páč jsem jel koncertovat včera brzy a přijel jsem ráno zbitej ,jak pes.SG nebyl nikdy můj favorit,měl jsem ho před mnoha lety,a pořád to nějak přepadávalo,nebo na to nemám tělo,nebo co,ale to je zase OT,tak sorry.Jinak se mi líbí tento strat zrovna bílý,bež žádné grafiky.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

911 píše:
Bejk píše:SG mě napadlo, ale 911 už odpověděl. Neboj, žádný další OT už jsem neměl v úmyslu rozvádět, mě jen zajímalo co považuje za lehčí, nic víc :).
Promiň ,neodpověděl jsem,páč jsem jel koncertovat včera brzy a přijel jsem ráno zbitej ,jak pes.SG nebyl nikdy můj favorit,měl jsem ho před mnoha lety,a pořád to nějak přepadávalo,nebo na to nemám tělo,nebo co,ale to je zase OT,tak sorry.Jinak se mi líbí tento strat zrovna bílý,bež žádné grafiky.
Zmíňka o SG byla spíš určena Milanovi, protože už jsem nechtěl pokračovat v OT s tebou :).

Ten bílý strat je pěkná barva, ikdyž není průhledná, ale ta reverse hlava se mi vůbec nelíbí.
Nemyslel jsem to tak, že když udělá fender nějaký průhledný lak tak to musí být extra super top z AAAAAAAA žíhaného javoru, ale třeba taková verze by mohla být zajímavá (už postoval karel-d):
Obrázek
karel-d

Příspěvek od karel-d »

Byl jsem dneska v brněnské prodejně kytary.cz a zalíbil se mi tento Classic series v Surf green.
Obrázek
Fender Std. Strat, Laney CUB12
Adonis Jazz Bass, Roland CB-30
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Aby tu nebyly jen samé Fendery :) Akorát tu kobylku bych vyměnil :D
Obrázek
EDIT: Dva se dokonce válí na bazaru.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nessino, když v tomhle stylu, tak mě napadl Sandberg - což jsou skvělé nástroje nejen vzhledem :)

Obrázek

Dělají i verzi s javorovým hmatníkem, celkově naživot vypadají lépe než na fotce :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“