Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
momentálně na aukru jsem nic nenašel a docela to hoří
Tady na fóru nadávají, ale je otázka jestli je zkoušeli.. Možná na hifi to není, ale na kytarový zesík v pohodě. Slyšel jsem 2 aparáty s trafama Indel a vůbec nezněli špatně, právě naopak. A to není jen můj názor.Bob78 píše:nevím nemám zkušenost,ale všichni na ty z Gesu nadávají........
Dobrá nechám si poradit,mam hotovej koncák s jednou el 84 a hraje opravdu super,ale nedalo mi to
vyměním výstupák přidám ještě jednu el-ku at to má trochu větší výkon 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Vyměníš výstupák, přidáš ještě jednu el-ku, vyměníš komplet zdroj, přibastlíš invertor... ať to má trochu větší výkon. A hlavně to hoří.Bob78 píše:Dobrá nechám si poradit,mam hotovej koncák s jednou el 84 a hraje opravdu super,ale nedalo mi tovyměním výstupák přidám ještě jednu el-ku at to má trochu větší výkon
Přeji hodně štěstí, ale prvně bych asi hasil.
Indell je skutečně k hovnu, ale v těchto případech ho s klidem lze použít.
na zdroji mám rezervu a je připravenej,inventoor bude podle toho jaký bude koncák a proto jsem chtěl radu jaké jiné trafo,je mi jasný že mohu objědnat trafo Hammond,ale za ty prachy?
chyba: invertor předělám
Naposledy upravil(a) Bob78 dne 6.03.2013 21:40, celkem upraveno 1 x.
no a rada? jký trafo tam tedy dát??mmjuz píše:Vyměníš výstupák, přidáš ještě jednu el-ku, vyměníš komplet zdroj, přibastlíš invertor... ať to má trochu větší výkon. A hlavně to hoří.Bob78 píše:Dobrá nechám si poradit,mam hotovej koncák s jednou el 84 a hraje opravdu super,ale nedalo mi tovyměním výstupák přidám ještě jednu el-ku at to má trochu větší výkon
Přeji hodně štěstí, ale prvně bych asi hasil.
Indell je skutečně k hovnu, ale v těchto případech ho s klidem lze použít.
Tady nejsi na chatu, posílej jenom 1 příspěvek (přes tlačítko upravit)
Chyba dvakrát: "invertor"
možnosti jsou podle mě tyto: hammond (nebo jiné zahraniční, drahé), aukro(na PP s EL84 tam asi moc často nebývají), Indel, nechat namotat na zakázku (silveratech, blatná...)
nejjednodušší bude asi teda Indel
Chyba dvakrát: "invertor"
možnosti jsou podle mě tyto: hammond (nebo jiné zahraniční, drahé), aukro(na PP s EL84 tam asi moc často nebývají), Indel, nechat namotat na zakázku (silveratech, blatná...)
nejjednodušší bude asi teda Indel
jestli si pamatuju dobře tak stanley dával indel(z GESu) do jednoho Engla co stavěl . A na srazu zvuku nikdo neřek ani půl slova . maximálně že se mu nelíbí ten engláckej charakter....
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Protože
a) nikdo neměl dostatečně naposlouchanej originál preamp,
b) byla to Standova invence a mišmaš (v dobrým slova smyslu),
c) v tom bordelu stěží rozeznáš nekvalitní trafo, pokud nesrováváš A/B.
a) nikdo neměl dostatečně naposlouchanej originál preamp,
b) byla to Standova invence a mišmaš (v dobrým slova smyslu),
c) v tom bordelu stěží rozeznáš nekvalitní trafo, pokud nesrováváš A/B.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Tak jasný že když by si to srovnal s originálem tak to bude asi někde jinde .
Nestavěl to stim že to musí bejt věrná kopie..
spíš sem to myslel tak že to hrálo docela obstojě když vemeš za kolik to postavil.
Nestavěl to stim že to musí bejt věrná kopie..
spíš sem to myslel tak že to hrálo docela obstojě když vemeš za kolik to postavil.

nesrovnávám
dám ho tam ,na cca 15 w to snad nebude tak zásadní a je to ke kytaře,tak myslím že by to mělo bohatě stačit,tím myslím kvalita zvuku.(a s hasičákem doufám běhat nebudu
) děkuji za rady.. Až budu dělat 2* EL 34 dám něco kvalitnějšího,na tohle koťátko snad postačí
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Takže asi takhle, jak se tu píše, měl jsem napájecí i výstupák z GESu v aparátu MR50H, nekupoval jsem je ale nové, nýbrž za necelý litr někde na aukru, tedy za cca polovinu ceny nových, risknul jsem to s tím, že půjde o moderní higain aparát, takže to snad nebude tak vadit, výsledek byl řekl bych hodně dobrý - momentálně ho má uživatel Gareth.
Občas se na aukru objeví levné výstupáky, motané někým nebo z něčeho vyndané. Koupil jsem tam výstupák který mám teď v LM20H, za pár stovek, vše v pořádku, myslím že hraje slušně, kdyžtak mohu dát kontakt, prodejce řikal že je schopný namotat i na požádání.
Jinak nechávam motat v Blatné.
Občas se na aukru objeví levné výstupáky, motané někým nebo z něčeho vyndané. Koupil jsem tam výstupák který mám teď v LM20H, za pár stovek, vše v pořádku, myslím že hraje slušně, kdyžtak mohu dát kontakt, prodejce řikal že je schopný namotat i na požádání.
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
vím o co jde, četl jsem celé téma (stavba lampo...) jen slyším dosti kritiky ta tyhle výstupáky z Gesu a proto mě to odradilo,ale nechám si poradit a proto ta otázka,osadím ho tam a uvidím 800,- už mě na kolena nepoloží,jinak děkujiStanley06 píše:Takže asi takhle, jak se tu píše, měl jsem napájecí i výstupák z GESu v aparátu MR50H, nekupoval jsem je ale nové, nýbrž za necelý litr někde na aukru, tedy za cca polovinu ceny nových, risknul jsem to s tím, že půjde o moderní higain aparát, takže to snad nebude tak vadit, výsledek byl řekl bych hodně dobrý - momentálně ho má uživatel Gareth.
no jestli jsou jejich vystupaky stejne dobre namotane jako sitovy trafo co jsem ted vyfotil, tak to nestoji ani za tu namahu to hodit do poplelnice...
hmm,asi namotané na klacku 
Polsko co by člověk chtěl.... 
Tak už to hraje,sice žádnej profi,ale většina věcí co dům dal a zvuk mile překvapil,ještě doladím bednu a až seženu nový výstupák pak překopu
http://bobo78.rajce.idnes.cz/Zesilovac_1_E83cc_EL84
trochu hnízdo
http://bobo78.rajce.idnes.cz/Zesilovac_1_E83cc_EL84
trochu hnízdo
no jak koukám tak asi nebudeš žádný dřevo ..... soudě podle různých měřáků co si měl v dílně
dílo vypadá docela k světu jen bych napájecí trafo otočil o 90 stupňú oproti napájecímu trafu odpověď proč najdeš docela jistě tady http://www.valvewizard.co.uk/
dílo vypadá docela k světu jen bych napájecí trafo otočil o 90 stupňú oproti napájecímu trafu odpověď proč najdeš docela jistě tady http://www.valvewizard.co.uk/

Asi jsi myslel výstupní vůči síťovému. Ale ty trafa jsou tak daleko od sebe, že je to jedno...