pajanos píše:Moc děkuju za odpověď, taky mi někdo nedavno doporučil tenhle USB mikrofon
http://www.audiotek.cz/product-32608-mxl-usb007-stereo, docela se mi tahle varianta libi (cca 4000, a je stereo, takže by stacilo koupit jeden a zvuk by mel byt pekny), ale ještě popřemýšlím, protože s tím, že ten zvuk u USB už ničím nevylepším, to je fakt.
PS: jinak ráda bych investovala méně než 5 000 (nejsem žádnej profík, ani nechci mítbdoma nahrávácí studio, jen chci udělat občas udělat nějaký pěkný videa s kvalitnějším zvukem piana)
Rozpočet je lepší, než jsem zprvu doufal, nicméně pořád to nezaručuje že koupíš kvalitu. Dva mikrofony (ať už jsou v jednom pouzdře nebo samostně) ji nezaručí taky, občas dokonce při nesprávném použití zvuk zkazí. A ten řetězec by měl optimálně stát alespoň jednou tolik, pro tohle použití.
Jen tak naokraj, Panasonic Lumix DMC-TZ6 (který pod videem píšeš, že máš) neplánuješ měnit na kameru? Dneska by možná vyšlo dobře pořídit (i třeba bazarovku) a k ní, pokud by tam nebyl, přikoupit profi mikrofon pro kamery (Třeba RODE dělají luxusní). Netroufám si číct na kolik by to přišlo, nepohybuju se v tom, ale bylo by to řešení daleko víc kompaktnější a i video by určitě polepšilo. Nebo jestli třeba nemá Panasonic vstup pro mikrofon. Ale čistě to je můj okamžikový záblesk-nápad, aby se neřešil jen zvuk, ale i video atd.
USB dual Pre od ARTu určitě Prodance půjčí, nebo aspoň dovolí vyzkoušet, třeba i jen na hlas ti hodně může říct - společně s nějakým kondíkem. Otázka je jak moc peněz nacpat do mikrofonu a kolik do zvukovky/preampu, resp. do čeho míň. V tom se asi nikdo neshodne.
Live dělám pianino, které máme v divadle, malomembránou sE 1a, případě dvěma Audix ADX-51 a zvuk se mi vždy zdá průzračný, především sEčko má hodně slušný zvuk, i na mých pracovních nahrávkách, co si dělám, abych věděl, jaký byl na akci zvuk - třeba o půl roku později. Velkomembránový mikrofon do studiových podmínek jsem nikdy na pianino, klavírní křídlo ani na nic podobného nezkoušel, ale pro tebe může být univerzálnější, do většiny se dá i zpívat. Z velkomembrán jsem v jednom vlákně doporučoval sE X1.