Péče o efekty

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ushi

Péče o efekty

Příspěvek od Ushi »

Ahoj, před týdnem jsem si koupil Rat 2 (Disortion) a Wah Wah Cry baby zatím pro domácí blbnutí. :) Jak dlouho mi krabičky a pedály a vlastně všechny efekty mohou vydržet? A mám se o ně nějak starat? Díky moc. ;)
Ctibi

Re: Péče o efekty

Příspěvek od Ctibi »

Stačí když na ně budeš šlapat normálně a nebudeš s nimi házet nebo po nich skákat. Ve většině případů ti vydrží do té doby, dokud tě neomrzí jejich zvuk. Na bazaru se běžně pohybují efekty které mají třeba 6 a více let a vystřídaly několik majitelů :)
Ushi

Příspěvek od Ushi »

Ctibi píše:Stačí když na ně budeš šlapat normálně a nebudeš s nimi házet nebo po nich skákat. Ve většině případů ti vydrží do té doby, dokud tě neomrzí jejich zvuk. Na bazaru se běžně pohybují efekty které mají třeba 6 a více let a vystřídaly několik majitelů :)

Ok děkuju :) já zaslechl, že prej mohou přežít i moje děti. Tak jen ještě co si o tom myslí ostatní.. Snad vydrží dost dlouho.
jarji

Příspěvek od jarji »

ako už povedal kolega, pokial k nim budeš pristupovať šetrne, tak ti vydržia velmi velmi dlho :)
Carpe Diem
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Rat tě přežije, i když ho budeš používat jako vrhací zbraň.
Ushi

Příspěvek od Ushi »

dArtagnan píše:Rat tě přežije, i když ho budeš používat jako vrhací zbraň.
rád slyším.. a co ten wah wah?
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Pokud se k tomu nebudeš chovat jako prase, není důvod aby efekt nevydržel.. (v kvalitním sasi s kvalitní elektronikou..) měl jsem flanger od bosse který byl starý přes 15 let a krom pár škrábanců byl ve skvělé formě :)
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Jestli má wah potenciometr s otvorem pro mazání pak ho maž hned jak začne chrastit. Nenechávej to chrastit dlouho. Potenciometr u wahu ti společně s mechanickými nožními přepínači odejde nejdříve. Otázkou je kdy, ale není to nic závažného.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
Ushi

Příspěvek od Ushi »

yeeshkul píše:Jestli má wah potenciometr s otvorem pro mazání pak ho maž hned jak začne chrastit. Nenechávej to chrastit dlouho. Potenciometr u wahu ti společně s mechanickými nožními přepínači odejde nejdříve. Otázkou je kdy, ale není to nic závažného.
Jo to má.. A mazat čím přesně? Díky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ctibi píše:Na bazaru se běžně pohybují efekty které mají třeba 6 a více let a vystřídaly několik majitelů :)
Kdyby šest... Bez problémů najdeš (na eBayi apod.) efekty staré několik desítek let...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ushi

Příspěvek od Ushi »

Nero píše:
Ctibi píše:Na bazaru se běžně pohybují efekty které mají třeba 6 a více let a vystřídaly několik majitelů :)
Kdyby šest... Bez problémů najdeš (na eBayi apod.) efekty staré několik desítek let...
Jo, já právě taky viděl efekty starý 20-30 let.. :) Tak jen jestli to není vyjímka..
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“