Výběr kytary Grand Concert (Auditorium, ...) do 20 000,-

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Angusss

Výběr kytary Grand Concert (Auditorium, ...) do 20 000,-

Příspěvek od Angusss »

Dobrý večer všem,

poslední dobou jsem prohlédaval jak obchody tak i toto forum a zatím jsem nenašel co hledám. Pokud mi bude někdo schopný pomoci tak budu velmi rád.

Hraji asi 8 let, stylově vše možné, ale nejvíce blues. Rád bych se blues věnoval více, rád bych posunul sólovou hru. Rád bych vybral nový nástroj v cenové relaci do cca 20 000,- Mé nároky jsou následující:

1. Velikost Grand Concert, Auditorium, prostě menší tělo než je dreadnought. Jde mi nejen o zvuk, ale hlavně o pocit ze hry.
2. Komfort na hmatníku - nízký dohmat. Toto chápu záleží na nastavení a je nutné zkoušet osobně
3. Ideálně celomasivní, ale může být i přední a zadní deska masivní.
4. Nemusí být elektroakustika a nemusí mít výřez, pokud však bude tak jedině dobře
...... no a vzhledové nároky jsou, že by mohla mít lemovaný hmatník :)

Koukal jsem na kytary Cort, ale ty jsou v současné době velmi nedostupné... Taylor jsou drahé, ty nejnižší řady mě vůbec neoslovily.

Nemáte někdo nějaký tip na kytaru těchto parametrů? Velmi všem děkuji, Jirka
pbla4024

Re: Výběr kytary Grand Concert (Auditorium, ...) do 20 000,-

Příspěvek od pbla4024 »

Furch G-20?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rozmysli si, jestli chceš GC nebo GA, protože to je pořád dost rozdíl.

Řešíš nové nebo i bazarové nástroje?

Zopakuju to, co jsem psal již několikrát - akustika zy tyhle peníze mi přijde taková nešťastná. Už to je drahé, ale ještě to pořád není dost drahé na to, aby to byl top nástroj.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Angusss

Příspěvek od Angusss »

Je to rozdíl ve zvuku nebo i ve hře? Můžeš to prosím nějak specifikovat? Přiznám se, že jsem zatím tento rozdíl moc nesledoval...

BTW, jsem ochoten pustit žilou i více :) Ten Furch je v hledáčku, určitě ho půjdu zkusit
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ve zvuku i ve hře (pohodlí, pocitu). Mě osobně třeba GA hodně sedí, s GC se už kamarádím těžko.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Tengli

Příspěvek od Tengli »

A co parlor? Zmínil jsi blues....

Lemovaný hmatník...? Ještě,že tam máš ten smájlíík..... :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Tengli dne 11.03.2013 7:23, celkem upraveno 2 x.
Angusss

Příspěvek od Angusss »

Tengli píše:A co parlor? Zmínil jsi blues....
Nikdy jsem tuto velikost nezkoušel, ale přijde mi už opravdu dost malá... jinak bazaru se také nebráním
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Parlor a blues jdou k sobě jako hrnec a p***l... :wink: Ale samo,že je to na Tobě... GA,GC, Grand tourismo...
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Parlor je opravdu malý a většinou má napojení na 12. pražci což každému nesedí. Já mám parlorky rád.
Doporučuju kouknout třeba na Cort L450 je to celomahagon, přední a zadní deska masiv, mám ji od listopadu a nadšení trvá, hraju na ni každý den, fakt inspirující. Pokud chceš něco dražšího tak možná Seagull SWS folk http://kytary.cz/seagull-maritime-sws-f ... 34563/nebo http://kytary.cz/norman-studio-st40-folk/HN111153/ ovšem dostupnost v té naší malé zemičce je vždycky problém.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nevím jak u jiných výrobců, ale GC má u Taylora kratší menzuru než GA. Je potřeba to zkusit. Jinak GC bych bral (pokud by mi sedla) asi jenom tehdy, když bych hrál jenom prsty.
Já mám tu výhodu, že mi GA sedla jak p***l na hrnec. Prostě ideální tělo pro mě.
fingerstyle

Příspěvek od fingerstyle »

A jakej tvar je vlastně větší (a zřejmě asi ze silnějším zvukem) Grand Concer nebo to Auditorium? tohle mi nění scela jasný...
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Auditorium je větší...

Jinak bych zkusil Furcha (mám nově OM 20, což je orchestra - menší než GA, spíše jako GC, a za ty peníze myslím velmi slušné), Walden (G řady 1000, 2000 a 3000), Crafter (např. GAE 698) a samozřejmě Seagull (modely Folk)...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
fingerstyle

Příspěvek od fingerstyle »

Já kdybych si teď mohl dovolit dát 20.000,- kč za kytaru tak bych se pokusil sehnat nějakou Blueridge.Za 1000 USD jsou to už pěkné kousky.A hlavně mají širší hmatník 44.5 mm.
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

Taylor ti neseděl, čímž je ze hry hlavní kandidát.

Možnost, kterou tu nikdo nezmínil, je custom nástroj. Za tyhle peníze už je možné si nechat přinejmenším polomasivní kytaru postavit (např. od Procházky). Já bych už dnes šel asi touhle cestou, záleží na tobě. Nechat si stavět nástroj je tak trochu dobrodružství :wink:

Číně bych se v těchto cenách vyhnul. Dnes už sice umí postavit levné a vzhledem k ceně použitelné nástroje (už tady padla série Cort Luce, můžu potvrdit), ale ty ve středních cenových hladinách (od 15 tis.) jim nějak stále nejdou, zkrátka kvalita zde ceně neodpovídá. Toť můj názor.
Angusss

Příspěvek od Angusss »

Moc Vám všem děkuji za reakce. panu Procházkovi jsem již psal, ale obávám se, že do 20K se nevejdu :)

Některé Cort mě docela zaujaly... nedávno jsem měl možnost hrát na starší Cort Earth200 Grand Concert - u nás bohužel již není k sehnání a seděla mi naprosto perfektně. Bohužel se v ČR již nedá sehnat a současné Cort mi nevyhovují :(

BTW, máte někdo zkušenost s nákupem ze zahraničí? Je nějaký solidní eshop, kde jste někdo již objednával? Děkuji
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Od Thomanna jsem už celkem bral 3 kytary a v pohodě (u jedné - posílané na výměnu, podle mne nezafungovala výstupní kontrola, ale jinak zkušenosti dobré...)...
Angusss

Příspěvek od Angusss »

rocky77 píše:Od Thomanna jsem už celkem bral 3 kytary a v pohodě (u jedné - posílané na výměnu, podle mne nezafungovala výstupní kontrola, ale jinak zkušenosti dobré...)...
Děkuji, také jsem na tento obchod narazil. Prosím, jak dlouho trvala doprava a jak si platil clo a DPH? Dejme tomu kytara za 15 000,- (v nákupu v zahraničí se nevyznám). Děkuji
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Angusss píše:
rocky77 píše:Od Thomanna jsem už celkem bral 3 kytary a v pohodě (u jedné - posílané na výměnu, podle mne nezafungovala výstupní kontrola, ale jinak zkušenosti dobré...)...
Děkuji, také jsem na tento obchod narazil. Prosím, jak dlouho trvala doprava a jak si platil clo a DPH? Dejme tomu kytara za 15 000,- (v nákupu v zahraničí se nevyznám). Děkuji
Clo a DPH se neplatí, doprava 15€ , jinak i já doporučuju.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

shoooter píše:
Angusss píše:
Clo a DPH se neplatí, doprava 15€ , jinak i já doporučuju.
Já jen doplním, že ve čtvrtek večer jsem objednal, v pondělí dopoledne jsem měl zásilku kurýrem v práci... Samozřejmě u kytary, která byla skladem...
Angusss

Příspěvek od Angusss »

Děkuji za informace...nemáte prosím někdo zkušenost s Yamaha LS16?
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“