Little Gem MkII
Little Gem MkII
Nevěřil jsem,že mi tak jednoduchý obvod uštědří tolik problémů.Na napájení používám adaptér.Zesilovač neustále jen vrčí,zvuk je téměř neslyšitelný,pokud přepnu na baterii,tak se začne baterie zahřívat a rychle padá voltáž,tudíž na baterii vydrží tak 10 minut maximálně.Schéma jsem použil původní,bez úprav. http://www.runoffgroove.com/littlegem.html Fakt nevím co s tím.Máte někdo zkušenosti s tímhle zapojením ? Díky moc 
Re: Little Gem MkII
Já to stavěl a baterka mi dělala to samí . Ten zesík může mít podle použitý verze integráčů výkon 1-2W nebo i víc . Jestli si k tomu měl zapojený třeba 4ohmový repro tak to ta baterka prostě neutáhne a chová se skoro jako při zkratu .hřeje , nafoukne se za chvíli je po ní . Jestli ti ten zdroj moc nehručí tak to napájej jim . A na ty inzegráče přilep chladič nebo se ti po čase upečou.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

No,problém je,že i přes síťák to dost neúříjemně hručí...na integráčích mám vražený pasivní chlazení.Přes baterii to zas takový rachot nedělá,ale vydrží jen chvilku.Reprák je 6 ohmový,tak zkusím ještě 8ohm,ale mám takový blbý pocit,že bud' odešel jeden z IO,nebo jsem udělal chybu při sestavování.Nemáš ten obvod někde doma,pro porovnání ?
No jestli ti budou stačit fotky >>> http://core88.rajce.idnes.cz/Ruby_AMP/ sestavený to možná někde bude ale asi to bude spíš polorozebraný .

Ja mam tedy slozeny Ruby s vlastni malou upravou, ale to je fuk, je to variace jednoho a toho sameho obvodu, jen je nekde kondik navic. No a baterka mi teda nehreje jak silena a vydrzela uz urcite minimalne 30 minut hrani (skoro vsecko na full, jak gain tak volume!) a porad jede. Je to Varta za 20 korun.
Takze podle me mas nekde urcite chybu! Baterka vydrzi podle me jine pekla a odbery, nez nejaky smesny 1 watt. To je uplny prd clovece. Vis neco vubec o elektronice? (nic proti...)
Jo a taky mi to nehuci. Jen kdyz dam vsecko na max, tak to zacne piskat, protoze tam zacne neco oscilovat, ale to je dost specificky zvuk konstantni frekvence
a navic je to pochopitelne, kdyz takovy maly svabik dostane dvoustovkove nasobeni vystupu 
Takze podle me mas nekde urcite chybu! Baterka vydrzi podle me jine pekla a odbery, nez nejaky smesny 1 watt. To je uplny prd clovece. Vis neco vubec o elektronice? (nic proti...)
Jo a taky mi to nehuci. Jen kdyz dam vsecko na max, tak to zacne piskat, protoze tam zacne neco oscilovat, ale to je dost specificky zvuk konstantni frekvence
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
no ale littlegem mk2 neni to samí jako ruby sou to 2 lm386 zapojený do můstku . a když sem použil tu nejsilnější verzi N4 tak to v můstkovým zapojení dává asi víc než 2W . a baterku sem měl taky vartu zapojený bylo všechno vpohodě . jen intedřáče horký tak že si na nich neudržel prst .

To je divný, máš to dobře zapojený? Jinak mám doma taky little gem a napájim ho dvěma plochejma 4,5V baterkama do serie a hraju na něj už půl roku a to ho celkem hulim.

Zapojený to mam celkem normálně http://core88.rajce.idnes.cz/Ruby_AMP/#IMAG0261.jpg . Ten v pravo . na vstup kytaru na výstup repro a napájení 9V baterka /12V adaptér .
Ono spíš de o to jakej k tomu máš připojenej reprák . Jestli nějakej malej 3W tak to asi nějakej čas vydrží . Já to zkoušel na 12" Greenbacku 8R a ten to vycucne hned a spřipojeným 12V adaptérem ty integráče chtěj už chladič
Ono spíš de o to jakej k tomu máš připojenej reprák . Jestli nějakej malej 3W tak to asi nějakej čas vydrží . Já to zkoušel na 12" Greenbacku 8R a ten to vycucne hned a spřipojeným 12V adaptérem ty integráče chtěj už chladič

Potud dobre.core88 píše: Ono spíš de o to jakej k tomu máš připojenej reprák .
Ovsem tohle je hovadina. Zalezi snad jakou pripojis zatez, to jest jakou ma reprak impedanci. Je uplne fuk jestli je designovany pro 3W nebo 1000W.core88 píše: Jestli nějakej malej 3W tak to asi nějakej čas vydrží .
A normalni devitivoltova baterka a dvakrat 4,5V clanky maji sakra rozdil v kapacite. Proto ty plochy baterky vydrzely o dost dyl
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.