Hobby - karaoke - mono mic

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
pikaso.andreas

Hobby - karaoke - mono mic

Příspěvek od pikaso.andreas »

Dobrý den,

pro hobby karaoke zábavu jsem koupil mikrofon Hama, ale má mono jack a když jej připojím do PC, bohužel je slyšet zpěv pouze z jedné bedny. PC je připojeno přes Jack/Cinch do věže.
Věž nemá vstup na mikrofon.
Myslíte, když ustřihnu mono jack a připájím stereo jack a propojím kabely na těch dvou "packách" a druhý drát dám na obvod, že to bude fungovat?

Stereo mi to jelo, když jsem dal ovladače Realtek od výrobce, ale šíleně to praskalo a šumělo a byl ten zvuk hrozný. Když mám ovladače zvukovky z Windows 7 64 bit (co se samy dají při instalaci), tak je zvuk krásně čistý ale jen mono :-/ :-/

Děkuji za radu a snad mě nevyhodíte ;-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Hobby - karaoke - mono mic

Příspěvek od pavlii »

já se radši omezím jen na proste konstatováni,ze podle toho tvého popisu to bude fungovat.O kvalitu tady nejde,takže do toho spanembohem nevrtejme :-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pikaso.andreas

Příspěvek od pikaso.andreas »

Nechci do toho moc vrtat, ale je možná zásahem do jacku nějak extrémně snížit kvalitu a nebo jeho výkon??

A nebo další možnost, mikrofon do cca 500 Kč vhodný na připojení k PC na karaoke - se stereo jackem :-)
Například u sluchátek s integrovaným mikrofonem je jack stereo a funguje stereo.

Ohledně toho zmatku s ovladači asi nevíte co poradit :-/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

To, že je jack stereo (správně "TRS") nic neznamená. U těch mikrofonů u PC sluchátek jde o to, že je potřeba ten mikrofon i nějak napájet; nicméně signál může být veden do L i R kanálu, ale to není stereo 8) prosím nepoužívat tento termín tam, kde není relevantní (na vysvětlenou: STEREO opravdu neznamená, že je zvuk slyšet z pravého i levého reproduktoru).

Problém bude prostě jen v routování signálu v rámci toho ovladače a potažmo i používané aplikace. Holt kombinovat do jednoho vstupu L+R kanály pro možnost stereo záznamu z kupříkladu kláves a zároveň tu samou díru (záměrně neříkám "vstup") používat i pro mikrofon se někde musí nevyplatit :-)

Pokud jsi si jistý, že máš Realtek audio chipset (a ono to tak asi bude - je to zřejmě nejobvyklejší) a ovladače jsou novější než nabízejí W7, zkusil bych je a v případě problémů holt zůstaneš u těch Microsoftích. Fakt je ale ten, že ovladače od výrobce nabízejí obvykle větší míru konfigurovatelnosti a podobně.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“