EPIPHONE - Les Paul - STUDIO

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

EPIPHONE - Les Paul - STUDIO

Příspěvek od turbo_MaCk »

Zdar. Hráli ste někdo na stuio od epi. Já na žádnou nikdy nehrál ikdyž mě už dlozho přitahuje tento les paul: http://eshop.kytary.cz/epiphone-les-pau ... iphone:2:0
Tak mě napadlo když budou prachy co si takto udělat povánoční radost :lol: Zatím jediná co konkuruje tý cortce jazz box (je to kytara o něčem jiným ale o tom to právě je - vybrat si). snímače nehodnoťte, lupnu tam ducana
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

shodou okolností jsem na ní hrál minulou sobotu na kytarách.cz, když jsem pomáhal kámošovi vybrat kytaru...
nejsem žádnej LPčkář, jak tady furt píšu, přesto kdybych měl srovnat s LP special II( http://eshop.kytary.cz/epiphone-les-pau ... 26:0:0:1:0 )
, kterou jsem testoval o dost víc, tak:
Studio je těžší, všeobecně zvuk hutnější. Co se týče krku, tak jsem žádný rozdíl nepoznal. Tvrdý byly asi stejně, dohmaty byly jako u všech LP vyšší na nižších pražcích, poměrně dobře se mi přimačkávaly struny...
To je tak všechno, co jako laik můžu posoudit...
Jako jeden čas jsem se hodně rozhodoval mezi LP a superstratem, jenomže mi prostě vždycky přišlo, že držim v ruce akustiku, už jenom ty mechaniky a ta LP úprava krku...
Die Hard or Die Home
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Trao píše:shodou okolností jsem na ní hrál minulou sobotu na kytarách.cz, když jsem pomáhal kámošovi vybrat kytaru...
nejsem žádnej LPčkář, jak tady furt píšu, přesto kdybych měl srovnat s LP special II( http://eshop.kytary.cz/epiphone-les-pau ... 26:0:0:1:0 )
, kterou jsem testoval o dost víc, tak:
Studio je těžší, všeobecně zvuk hutnější. Co se týče krku, tak jsem žádný rozdíl nepoznal. Tvrdý byly asi stejně, dohmaty byly jako u všech LP vyšší na nižších pražcích, poměrně dobře se mi přimačkávaly struny...
To je tak všechno, co jako laik můžu posoudit...
Jako jeden čas jsem se hodně rozhodoval mezi LP a superstratem, jenomže mi prostě vždycky přišlo, že držim v ruce akustiku, už jenom ty mechaniky a ta LP úprava krku...
díky.. no special II sem já v ruce nedržel a netoužím po tom.. Sice bych rači srovnání se standartem ale lepší ja drátem do oka :lol: Usuzuje že ti přinde slušná což mě těší
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ..SnOOpy.. »

já bych do ní šel hned kdybych se rozmejšlel nad touhle kytarou. Mám doma LP100 který je asi o 2litry levnější než to studio a je to fajn kytara. Záleží na tom co komu sedne. Za EPI studio bych ji ale vyměnil hned :)
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

Hral sem na Epi LP Studio Worn Cherry. Je to verze s osoupanym lakem...vynikne vic charakter dreva..rekl bych ze za ty prachy docela dobra kytara...jeste lepsi by ale byla kdyby mela vykladani hmatniku stejne jako origos Gibson LP Studio :). zvukove neni spatna..zvuk je ale tensi nez LP Standard.. Studio ma uzsi korpus..
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

..SnOOpy.. píše:já bych do ní šel hned kdybych se rozmejšlel nad touhle kytarou. Mám doma LP100 který je asi o 2litry levnější než to studio a je to fajn kytara. Záleží na tom co komu sedne. Za EPI studio bych ji ale vyměnil hned :)
jo to vím. aLe přecejen ta 100 je olše se šroubovaným krkem...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

McPhisto píše:Hral sem na Epi LP Studio Worn Cherry. Je to verze s osoupanym lakem...vynikne vic charakter dreva..rekl bych ze za ty prachy docela dobra kytara...jeste lepsi by ale byla kdyby mela vykladani hmatniku stejne jako origos Gibson LP Studio :). zvukove neni spatna..zvuk je ale tensi nez LP Standard.. Studio ma uzsi korpus..
myslíš toto?
http://www.muziker.cz/Default.aspx?Epip ... od_id;6636

jinak ten užší zvuk mi neva. Mě vadí ta hutnost na standartu už je to "přehlcený". chci takovej přechod mezi juniorem/melodimakerem Gibson a standartem (2 snímače). Bridge na rock'n'roll a neck na blues rock - víš jak :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

myslíte že se dá víc věřit dřevu od fokusu nebo bachu??? Ty epi - olše/mahagon toe docela podezřelé... nJestli by fokus nehrál aji líp
noc33

Příspěvek od noc33 »

To by klidně mohl, poštelovat a je to. Epiphonu já už moc nevěřím, chtěl jsem od nich explorer, co jsem měl v ruce-za ty peníze nic moc.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

noc33 píše:To by klidně mohl, poštelovat a je to. Epiphonu já už moc nevěřím, chtěl jsem od nich explorer, co jsem měl v ruce-za ty peníze nic moc.
no mš tzo taky právě přinde celkem předražený.... Takovejles paul special - totální překližka ala dimavery a 5 tis :roll:
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

teď sem našel toto:
sice to neí LP ani studio ale vzhled je coool:
http://cgi.ebay.de/Epiphone-by-Gibson-E ... dZViewItem

teda má to šroubovanej krk no.... ale co myslíte?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak vzhledove je to hodne drsna kytara ;D Ale proc ne, je to hodne osobity. Ale napred si zjisti postovny, neni to tam nikde napsany [aspon jsem to nenasel] a mohlo by se to dost prodrazit.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Tak vzhledove je to hodne drsna kytara ;D Ale proc ne, je to hodne osobity. Ale napred si zjisti postovny, neni to tam nikde napsany [aspon jsem to nenasel] a mohlo by se to dost prodrazit.
jo no... ono je to vpodstatě toto:
http://eshop.kytary.cz/epiphone-sg-g310 ... 77:0:0:1:0
poštovný teda nevím... těžko říct... pokud sem pochopil tak šroubovanej krk má delší sustain (což sem si teda nemyslel dřív) tudíž by mi to tak nevadilo... není to zrovna SG jako augustovo ale kytara to je a hrát by mohla slušně....
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

za 6litru vem radši z bazaru SG-400. Je to rozhodně lepší kytara. :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

..SnOOpy.. píše:za 6litru vem radši z bazaru SG-400. Je to rozhodně lepší kytara. :)
ale ne tak coool :wink: na image taky záleží 8)
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

turbo_MaCk píše:
..SnOOpy.. píše:za 6litru vem radši z bazaru SG-400. Je to rozhodně lepší kytara. :)
ale ne tak coool :wink: na image taky záleží 8)
tak to potom vem třeba nějakýho pěknýho stagge :D hlavně že budeš mit dobrou image :D:D
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

..SnOOpy.. píše:tak to potom vem třeba nějakýho pěknýho stagge :D hlavně že budeš mit dobrou image :D:D
stagge nejsou vomalovaný :!: :roll:
NA tu dražší lepenou mahagon verzi sem rál... má ju kámoš ale toto nemusí bejt zlý... já ani tak nehledám zvuk typickýho SG :wink:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

heh ta SG G310 na tom obrázku vypadá jako kytara z hračkárny :)
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

když sem u tohotak na LP100 prej hraj white stripes... toto by mělo znít podobně.... Já chcu kytaru s 2Hb právě abych z kobylky dostal podobnej (ale víc old school) zvuk jako White... 8)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

turbo_MaCk píše: pokud sem pochopil tak šroubovanej krk má delší sustain (což sem si teda nemyslel dřív) tudíž by mi to tak nevadilo... není to zrovna SG jako augustovo ale kytara to je a hrát by mohla slušně....
To je blbost, šroubovanej má kratší sustain než lepenej nebo průchozí. V tom článku od petrapetera byla chyba, na kterou si upozornil a už je opravena...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“