Výměna tvrdších strun za měkčí.

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
shoooter

Re: výměna tvrdších strun za měkčí.

Příspěvek od shoooter »

moss píše:ahoj,

už jste to někdo dělal? mám furcha a konkrétně mě zajímá, jak moc se to odráží na zvuku. hraju běžně na 12ky, ale teď mám zánět šlach a nevím, jestli by nebylo lepší alespoň na čas přesedlat-----
Bude to chtít také změnit trsátko, pokud jím hraješ a zvyknout si na "ukňouraný tón" slabých strun.
Samozřejmě upravit setup, a přizpůsobit styl hry.
Já bych asi spíš zůstal u 12tek, a přizpůsobil cvičení aktuálnímu stavu ruky.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
moss

Příspěvek od moss »

shoooter píše:
Bude to chtít také změnit trsátko, pokud jím hraješ a zvyknout si na "ukňouraný tón" slabých strun.
Samozřejmě upravit setup, a přizpůsobit styl hry.
Já bych asi spíš zůstal u 12tek, a přizpůsobil cvičení aktuálnímu stavu ruky.
to je nereálné. pokud ještě někdy 12ky, tak až za dlouho. musím do tří týdnů nahrát album a pak koncertovat, to je tloušťce strun nadřazené..
leon

Příspěvek od leon »

Také mám dotaz ohledně výměny strun za měkčí.Pořídil jsem si po klasické akustice elektroakustiku,v obchodě mi nutili struny 12 prý kvůli zvuku,ale byl jsem zvyklý na měkčí,tak jsem dal elixíry 11,zvuk super,ale snažím se hrát technicky,a tak se mi zdají pořád tvrdé,chci proto zpátky na 10.Elixíry jsou dobré,ale dost drahé,kolem 400,-Kč,máte někdo dobrý tip na jinou dobrou a levnější značku? Dík.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ano. Doporucil bych Martin. Desitky napriklad:

http://kytary.cz/martin-bronze-wound-80-20/HN080417/
http://kytary.cz/martin-phosphor-bronze-92-8/HN080412/

Hraji velice pekne, vydrzi relativne dlouho.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Máte někdo prosím odkaz na web obchod,kde seženu 11 Elixíry na dvanáctku???Díky:-)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

jirkatol píše:Máte někdo prosím odkaz na web obchod,kde seženu 11 Elixíry na dvanáctku???Díky:-)
Pokud bys kouknul na stránky výrobce, zjistil bys, že 0.11 na dvanáctistrunku nedělají... :roll:
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jiní výrobci je dělají:

Obrázek
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Andrea Vyskoká

Struny

Příspěvek od Andrea Vyskoká »

Ahoj, chci se zeptat.. dneska mi přišla kytara a jsou na ní struny 12. Jsou pro mě moc tvrdé. Je to tím, že jsem si na ně ještě nezvykla, nebo že jsou moc tvrdé a měla bych si koupit měkkčí? Třeba od Martina? Ale nevím jak měkké.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starším threadem. Mluvíš o akustice nebo elektrice? U akustiky 12 nejsou žádný extrém (i když já třeba tahám radši 11), na elektrice s delší menzurou a se standardním laděním to už pro někoho může být dost tvrdé a není problém jít dolů na desítky nebo jednáctky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
shoooter

Re: Struny

Příspěvek od shoooter »

Andrea Vyskoká píše:Ahoj, chci se zeptat.. dneska mi přišla kytara a jsou na ní struny 12. Jsou pro mě moc tvrdé. Je to tím, že jsem si na ně ještě nezvykla, nebo že jsou moc tvrdé a měla bych si koupit měkkčí? Třeba od Martina? Ale nevím jak měkké.
Zůstaň u 12tek, alespoň nějaký čas. Můj 8mi letý syn na ně hraje - i když na kratší menzuře.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Andrea Vyskoká

Mám si koupit struny měkčí když je nesmacknu? Ani mě na nich nejde zahrát barré?Např: 09, 10? Jedenáctky už jsou pro mě moc tvrdé.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

A na jakou kytaru jsi hrála do teď? Nebo začínáš :?: - pak vydržet. Pod jedenáctky nechoď-zvykneš si. Tož tak...
Andrea Vyskoká

Akustika-westernová. Včera jsem si koupila kytaru a tak tam jsou tvrdé struny, které opravdu nezmacknu. Na kytaru hraju asi rok, takže jsem si už docela zvykla, ale i 11 jsou docela pro mě tvrdé.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nemáš moc vysoký dohmat?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Andrea Vyskoká

Bummer píše:Nemáš moc vysoký dohmat?
V tomto se nevyznám . Struny nedomáčknu k hmatníku. A to se dohmat nějak nastavuje? Do toho bych se raději nepoustela:-)))
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nejsem si jistý, jak moc se to dá na běžné akustice ovlivnit. Byl by to asi mírně destruktivní zásah, takže je to možná spíš věc pro kytaráře.

Jen jsem to nadhodil jako možnost, která klidně může za tvými problémy stát. Každá kytara je jiná a některé se třeba nepovedly tak dobře.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Andrea Vyskoká

Bummer píše:Nejsem si jistý, jak moc se to dá na běžné akustice ovlivnit. Byl by to asi mírně destruktivní zásah, takže je to možná spíš věc pro kytaráře.

Jen jsem to nadhodil jako možnost, která klidně může za tvými problémy stát. Každá kytara je jiná a některé se třeba nepovedly tak dobře.
Dobře, děkuji:-) Asi nejdriv vyzkousim struny 09, 10 a možna i 11. A když nic tak to předák do rukou odborníkům:-) Ale Díky:-)))
Pokud si teda koupím 09, 10..ovlivní to zvuk?
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Andrea Vyskoká píše:
Bummer píše:Nejsem si jistý, jak moc se to dá na běžné akustice ovlivnit. Byl by to asi mírně destruktivní zásah, takže je to možná spíš věc pro kytaráře.

Dobře, děkuji:-) Asi nejdriv vyzkousim struny 09, 10 a možna i 11. A když nic tak to předák do rukou odborníkům:-) Ale Díky:-)))
Pokud si teda koupím 09, 10..ovlivní to zvuk?
To bych nedělal. Ať to prohlídne a vyzkouší někdo, kdo umí hrát. Pokud je kytara v pořádku, pod .11 bych nešel.
Silné struny se na akustiky natahují právě proto, že to má vliv na zvuk - jiný důvod by k tomu nebyl.
rastakvajanasta

Re: Výměna tvrdších strun za měkčí.

Příspěvek od rastakvajanasta »

Dvanáctky struny jsou standard, jedenáctky pro lenochy a slabší jsou pro akustickou kytaru nevhodné. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale je to tak.
Nedávno jsem na delší dobu půjčoval jednu kytaru člověku, který nehrál xy let a výslovně mě poprosil o natažení tenkých strun. Ač nerad, natáhl jsem teda desítky a bylo to jedním slovem zoufalství :oops:

Na druhou stranu, když to tak někomu vyhovuje, těžko ho od toho zrazovat.

Tenký struny zhoršují vždy zvuk a u levných kytar i ladění.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“