Jen tak mimochodem, co se dohmatu týče (když píšeš i na jiném místě fóra, že nemůžeš struny umáčknout), nech se na to podívat nějakého zkušeného kytaristu. Protože ty jedenáctky co tam mají být od výroby jsou podle mě celkem light, tudíž nwm, proč by neměly jít umáčknout.
A co se komba týče, je nějaký důvod si pořizovat k té kytaře na doma kombo? Co s ním máš za úmysly dělat, resp. na co jej chceš použít? Když hraješ hlavně doma. A navíc doufám, že je ti jasný rozdíl mezi kombem na elektrickou a akustickou kytaru (ať pak nekoupíš něco, co ti bude na nic). Neměj mi tu přehnanou starost za zlé, jen z tvých předchozích příspěvků mi trochu připadá, že v tom zatím dost plaveš. Tož tak.
TAKAMINE X CORT
Pravidla fóra
Re: TAKAMINE X CORT
Jestli řešíš dohmat-potbu snížit struny, tak vyndej z kobylky to plastový bílý sedlo a zespoda ho o potřebný milimetry ubruš, nejlépe na na smirkovým papíře, který máš položený na něčem opravdu rovném. kdybys to zbrousila nerovně tak by mohl zlobit piezo snímač, který je právě pod tím plátkem .
Předtím si podle pravítka na to sedlo z boku tužkou čmárni, at máš kontrolu toho ubrušování. Dělěj to třeba po milimetru-pak vyzkoušej ...a případně znovu. Je zbytečný to přehnat.
Pak je taky možný prohloubit ( ale fakt opatrně!!) zářezy v sedlovým pražci co přes něj vedou struny od ladících mechanik. Na to musíš mít fakt super tenkej pilníček ( na tenký struny případně lupínek z lupínkový pilky).
Trochu šikovnej člověk to vše v pohodě zvládne, v případě, že si na to netroufáš to svěř někomu se zkušenostma.
A na upravenou kytaru se hnad suprovějc hraje a hned to člověka víc baví!
tak ať se vede
Předtím si podle pravítka na to sedlo z boku tužkou čmárni, at máš kontrolu toho ubrušování. Dělěj to třeba po milimetru-pak vyzkoušej ...a případně znovu. Je zbytečný to přehnat.
Pak je taky možný prohloubit ( ale fakt opatrně!!) zářezy v sedlovým pražci co přes něj vedou struny od ladících mechanik. Na to musíš mít fakt super tenkej pilníček ( na tenký struny případně lupínek z lupínkový pilky).
Trochu šikovnej člověk to vše v pohodě zvládne, v případě, že si na to netroufáš to svěř někomu se zkušenostma.
A na upravenou kytaru se hnad suprovějc hraje a hned to člověka víc baví!
tak ať se vede
-
Andrea Vyskoká
Díky moc za rady Mirdo:-) Spíše to tedy sverim do rukou odborníka.
Pravítka??? Že by tam nebyl radius....? Po MILIMETRU??? Skvělý nápad tohle radit nezkušené,která toho o nástroji moc neví a po Tvých radách se pustí do něčeho šíleného.... Myslím,že by mohla zvládnout si tu kytaru předělat i na double cutaway....mirda píše: Předtím si podle pravítka na to sedlo z boku tužkou čmárni, at máš kontrolu toho ubrušování. Dělěj to třeba po milimetru
Popel na kebuli-radius na sedle
Nebudu mazat co jsem napsal. Nechám to tak. HLAVNĚ seřídit krk-pak "gabat" do sedla-pak do ořechu.
[/quote]
Jo hraje se na ni supr!/quote]
Akorát,že nechytnu barré.... Akorát,že zlobí struny.... Akorát,že špatný dohmat.... Akorát,že by to chtělo desítky nebo tenší... Aspoň to ladí....?
Jo hraje se na ni supr!/quote]
Akorát,že nechytnu barré.... Akorát,že zlobí struny.... Akorát,že špatný dohmat.... Akorát,že by to chtělo desítky nebo tenší... Aspoň to ladí....?
Tengli píše:Pravítka??? Že by tam nebyl radius....? Po MILIMETRU??? Skvělý nápad tohle radit nezkušené,která toho o nástroji moc neví a po Tvých radách se pustí do něčeho šíleného.... Myslím,že by mohla zvládnout si tu kytaru předělat i na double cutaway....mirda píše: Předtím si podle pravítka na to sedlo z boku tužkou čmárni, at máš kontrolu toho ubrušování. Dělěj to třeba po milimetru
Popel na kebuli-radius na sedlejedině zhora,že....
Nebudu mazat co jsem napsal. Nechám to tak. HLAVNĚ seřídit krk-pak "gabat" do sedla-pak do ořechu.
No jasně-nejdřív kouknout na případný prohnutí krku a doštelovat výztuhou....
Slečna psala, že to svěří odborníkovi, tak snad dobře pochodí.....
PS: kdyby byla slečna v mém dosahu rád jí to udělám sám.....
... a co máš proti milimetru????
Chvilku mi trvalo než jsem pochopil otázku co mám proti milimetru....mirda píše:
PS: kdyby byla slečna v mém dosahu rád jí to udělám sám.....![]()
... a co máš proti milimetru????