Vlastník + rada - Roland Jupiter 80 -midi- Roland 700GX

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
skacma

Vlastník + rada - Roland Jupiter 80 -midi- Roland 700GX

Příspěvek od skacma »

Ahoj,
je tady nějaký majitel Roland Jupiter 80 ?
Potřeboval bych poradit se zapojením Jupiter 80 se stage pianem Roland 700GX přes midi!

Když vytvořím Registration na Jupiter 80, tak jak přes midi nastavím, aby třeba jen některé zvuky byly hrány na 700GX, nebo na jakékoliv jiné externí klaviatuře zapojenou přes midi ?

Zatím mi funguje jen to, že co mám navolené na Jupiter 80, hraje také na 700GX, ale nejde mi,
aby když si vytvořím na Jupiteru program o 12 zvucích, aby některý z těch zvuků hrál zvlášť na Jupiter a jiné zvlášť na 700GX... Nevíte někdo jak to udělat ?

Jde to vůbec i když Jupiter 80 není Workstation ?
Rád bych měl totiž u hraní s kapelou ušetřenou práci tím, že bych vždy navolil program jen na Jupiteru a vše se mi nastavilo do obou nástrojů...
Jde to nějak ?

Poraďte mi prosím!!!

Děkuji za odpověď
Martin Skácel

PS: Pokud by věděl i někdo kdo nemá Jupiter 80, budu rád za každou radu!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlastník + rada - Roland Jupiter 80 -midi- Roland 700GX

Příspěvek od pavlii »

Asi takhle: dost pravděpodobně by to šlo pouze tak, že by Jupiter 80 umožňoval režim práce označovaný třeba na Yamahách jako "SONG" (musí být tedy multitimbrální), čili že se připraví jakási "platforma" složená ze 16 zvuků. Každému z nich je pak přiřazen samostatný MIDI kanál a věc je vyřešená. Výběr zvuku, který má znít při hraní na externí MIDI klaviaturu (zde 700GX) je pak dán volbou toho příslušného Tx (=vysílacího) MIDI kanálu na straně 700GX.

Jiné řešení mě nenapadá.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“