Monitory do pokoje

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
potkolenky

Monitory do pokoje

Příspěvek od potkolenky »

Cau. Chci si poridit do pokoje (3.5m x 4.5m) monitory na domaci poslech hudby (vsechny mozne styly), hrani a nahravani kytary na PC skrz Guitar Rig, mozna nejakou produkci (FL Studio). Vim, ze na nejakej mastering to nebude.

http://www.audiotek.cz/product-49765-m-audio-av-30-2
http://www.audiotek.cz/product-49764-m-audio-av-40-2

http://kytary.cz/samson-media-one-3a/HN100389/
http://kytary.cz/samson-media-one-4a/HN100388/

M-Audia jsem si vyhlidl, Samsony mi byly doporuceny. Davam sem obe velikosti, nerozumim tomu, nevim do jak velke mistnosti jak velke bedny. Jsem si celkem jisty, ze 30W by mi vykonostne stacilo, ale nevim, jestli neni i primo nejaky rozdil ve zvuku/kvalite, v tom pripade bych si tech par stovek priplatil.

Kdo by se moc nudil, muze mi doporucit i nejakou zvukovku, zatim mam integrovanou.

Predem dik za odpoved
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Monitory do pokoje

Příspěvek od ricardo »

tyhle bedynky mi krivý uši už jen se na ne podívám .. to nemaš v plánu slyšet basy ?
za maly prachy bych hledal spiš nejaky domaci hifi z bazaru zosik +repro ale aspon 8 palcu basaák :roll:
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2potkolenky: a rozpočet? Jinak se radí dost těžko...

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Samsony jsou samy o sobě "neznačková" značka. Nebude a nemá to šanci hrát jako monitor z vyšší cenové kategorie než je.
Tyhle konkrétní M-audia jsou ekonomická řada, ale jinak je M-audio je slušný výrobce.
Basy neuslyšíš ani na jedněch.
Dejme tomu, že jsi zmíněním těchto modelů zároveň určil finanční limit, takže zhruba 3200,- je strop, ale za obě, ne jednu.
Na vážnou hudební produkci by to nešlo, zato na hraní her apod. by to bylo slušný.

Za tyhle peníze asi něco smysluplného neseženeš, já bych to řešil sluchátkama, kvalitní odhlučněný studiovky za tyhle peníze seženeš v pohodě.
potkolenky

Příspěvek od potkolenky »

Strop je tak 4000,-
Rad si necham poradit, klidne mi dejte tip na nejaky normalni "repraky", ale at jsou trosku pouzitelny na to nahravani a hrani pres PC (a nebavim se o tom, jestli to ma nebo nema cenu, vim, ze kvalitni nahravku v takovych podminkach neudelam).
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Sluchátka bych viděl jako něco takovýho : http://www.audiotek.cz/product-13614-be ... 770-pro-80

Za 4 litry pořídíš jednu, jinak se koukej po PC/HiFi audioprodejnách, protože vše, co koupíš pod 3000,-/dvě aktivky bude ve stejné třídě jako PC repráčky.
Nebo skoukni bazary, třeba někdo něco prodává.
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Pro mne za mne ty M-audio av 40 (btw.85Hz - 20kHz ) si klidne kup .. a pak si to nekdy doplniš subwooferem :roll:
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

ricardo píše:...(btw.85Hz - 20kHz )...
Ano? A v jaké toleranci je to měřeno? Nevěřil bych tomu a i kdyby, tak to přece nejsou basy, na kterých poznáš, co se tam opravdu děje.
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

rozhodne sem nechtel tym 85 hHz- 20kH zřict že se jedna o basy , našel sem tu skalu nekde na stranke pro ty bedny.
pro mne "do pokoje" je rozhodne potreba zespod aspon od 40Hz -20kHz
mimo jiné kytarový reprák Vintage má cca 60Hz- 6kHz, reprák pro solovou kytaru jako sem mnel já měl 89Hz -7kHz
takže jakož-takož nejakou kytaru by ty bedynky zvladli :roll: a Maudio se určie postará o kvalitny prenos.
za ty prachy bych já asi koukal po levných micro hifi se vstupem aux, treba tohle http://hi-fi-systemy.heureka.cz/philips-mcm770/ i když ne o moc basu vic ale ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pointa je v tom, že samotné uvedení frekvenčního pásma je zcela irelevantní, pokud není doplněné informací o toleranci (+/- 3dB, 6 dB, 12 dB?). Pokud ti to zahraje 40 dB o 12 dB tišeji než prostředek pásma, je ti úplně k ničemu, že je to "zvládne" zahrát.

Míchat do PA / hifi kytarové reproduktory je nesmysl. "Reproduktor pro solovou kytaru" taktéž (jak by se asi lišil od reproduktoru pro doprovodnou kytaru?). A píše se "měl".
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Nero píše:Pointa je v tom, že samotné uvedení frekvenčního pásma je zcela irelevantní, pokud není doplněné informací o toleranci (+/- 3dB, 6 dB, 12 dB?). Pokud ti to zahraje 40 dB o 12 dB tišeji než prostředek pásma, je ti úplně k ničemu, že je to "zvládne" zahrát.

Míchat do PA / hifi kytarové reproduktory je nesmysl. "Reproduktor pro solovou kytaru" taktéž (jak by se asi lišil od reproduktoru pro doprovodnou kytaru?). A píše se "měl".
Ano, bereš mě to z pusy.
(jen 40 dB jsi asi myslel 40 Hz)

Reproduktor pro elektrickou kytaru se snaží docílit úplně jiných vlastností než Hi-Fi, Hi-Fi má zase úplně jiný cíl než PA a PA má jiný smysl než Hi-Fi. A takto pořád dokola :mrgreen:
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

potkolenky píše: monitory na domaci poslech hudby (vsechny mozne styly), hrani a nahravani kytary na PC skrz Guitar Rig, mozna nejakou produkci
tady hoch zrejme planuje využit nejaky amp simulator co by mohlo horni frekvencni pasmo HIFI odfiltrovat, delá to tak víc lidí i já , bál sem se ale príliš vysokých spodku tj.85Hz proto sem spominal obvyklou skalu kytarovych repraku.

to frekvencni pasmo sem nekde našel na strance tak když se uvádí zrejme nebude pokles decibelu u 85hz duležity , každy reprak zahraje i hloubjejc , jen potichounku.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

ricardo píše: to frekvencni pasmo sem nekde našel na strance tak když se uvádí zrejme nebude pokles decibelu u 85hz duležity , každy reprak zahraje i hloubjejc , jen potichounku.
Svatá prostoto.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

ricardo píše: hloubjejc
Omlouvám se za OT, ale to už fakt nejde vydržet - píše se "hlouběji" :cry:
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ale jo - hovorová čeština tohle připouští (ještě že nenapsal "čistější přednes" - to je IMHO ještě horší, i když je to zřejmě správně).

Konec hlášení v OT/OT jazyce!

P.

EDIT: ...ano, přehlédl jsem tu psanou formu - naprostý souhlas s MilanT 8)

ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

Jester píše:
ricardo píše: když se uvádí zrejme nebude pokles decibelu u 85hz duležity ,
Svatá prostoto.
nejak sa nerozumieme tak to napíšem po slovensky :lol:
do bo*a , to tomu chalanovi chceš nafuknuť hlavu nejakymi zbytočnosťami o poklese dolneho frekvenčného pásma ? ved su to študiove monitory od M audio , ked to píšu tak to tam hrá, jeho zaujma niečo do 4Lčeskýh. :?
MilanT: prepáč čitam nejaku knihu v češtine, tak som ..pomatenejšičíícovol..e
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Na to právě výrobci hrají, že uvedou frekvenční pásmo bez tolerance a předpokládájí, že kde kdo si bude myslet: "Tý vole, ty ale jdou hluboko". Že z toho žádné takové basy skoro neuslyší, je druhá věc. Proto ta "svatá prostota". To je stejný fígl, jak když se někde uvádí, že má věž výkon 500W a přitom má příkon 50W. Auta mají spotřebu 5 litrů a ve skutečnosti je to 8. Chceš další příklady?
Dle mého vše toto je klamavá reklama. Nebo když ne vyloženě klamavá, tak aspoň reklama cílená na oblbnutí zákazníků.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

ricardo píše:ked to píšu tak to tam hrá
Promiň, ale to je docela naivní představa. Zejména u levnějších značek jsou ve specifikacích totální haluznumera. Jelikož jsem léta dělal popisky a vídal specifikace denně, tak jsem jich pár viděl.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
ricardo
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ricardo »

ricardo píše: študiove monitory od M audio
thread : odrby v technickýh specifikacích ..honem
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Klídek 8) smiř se s tím, že kluci maj pravdu.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“