Ukulele
Pravidla fóra
Re: Ukulele
Ahoj, chcel by som si kúpiť ukulele nemám s tým žiadne skúsenosti (na gytaru hrajem už dlhší čas). Poradíte mi prosím či toto je dobré http://kytary.cz/eddy-finn-ef-5-s/HN120342/ ? Poprípade poradíte mi nejaké do 50€ (1300 kč) ? Ďakujem 
Proč ne? Když se Ti zvukově líbí. Říkají,že 30$ je základ,tak by to mohlo vyjít... Na "gytaru hráš dlhší čas tak bys mohl vybrat zkušeně... Je to jako s gitarou musí to ladit a musí se Ti to líbit... Tož tak...
Tak som bol dnes v hudobninách a kúpil som si sopránové Mahalo, zvuk sa mi páči len tá mechanika nedrží ani 5 min., myslíte že by som mohol vymeniť za gitarovú (niečo také http://www.muziker.sk/gitary/nahradne-d ... CR-R-3-L-3) alebo treba originál na ukulele?
Asi spíše nedrží struny než mechanika... Zkus vyděržať,piaňiér a ještě tak týden dva ladit než se struny ustálí a pak se pŕidáš k objednávce Aquilla a budeš znovu ladit týden dva....
Že by cesta vedla přes výměnu mechaniky-nevím... Ale třeba je ůplně blbá a v té chvíli bych se rád stal Tvým zachráncem a za poštovné si ji koupil... Jestli je špatná,tak stejně nepůjde prodat a já bych ji mohl používat třeba k namotávání špaget...
nebo bych ji využil úplně jinak. Když tak pisni SZ.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, který konkrétní typ Mahalo sis koupil, no ony jsou všechny stejně asi v té nižší low end ukulelové kategorii. Důvod rozlaďování bych viděl ale spíše ve strunách. Na mechanikách bych možná jen trochu dotáhl šroubky, ale problém by ti měly odstranit kvalitní struny. Ovšem počítej, že i kvalitní struny si můžou klidně i pár týdnů sedat.marek0938 píše:Tak som bol dnes v hudobninách a kúpil som si sopránové Mahalo, zvuk sa mi páči len tá mechanika nedrží ani 5 min., myslíte že by som mohol vymeniť za gitarovú (niečo také http://www.muziker.sk/gitary/nahradne-d ... CR-R-3-L-3) alebo treba originál na ukulele?
Zdravím všechny ukulelel nadšence. Mám na Vás jeden dotaz. Již nějakou dobu hraju na 4strunné sopránové ukulele, a teď jsem dostal starší osmistrunový kousek. Předpokládám že osmistrunové ukulele jsou tenorové. Poradí někdo kde sehnat správné struny? Díky moc.
Prosím sleduj tuto diskuzi:mrož píše:Zdravím všechny ukulelel nadšence. Mám na Vás jeden dotaz. Již nějakou dobu hraju na 4strunné sopránové ukulele, a teď jsem dostal starší osmistrunový kousek. Předpokládám že osmistrunové ukulele jsou tenorové. Poradí někdo kde sehnat správné struny? Díky moc.
ostatni-nastroje/aquila-struny-pro-ukulele-t36407.html
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Nebyla by fotka té starší osmistrunky? Jsem zvědavý jako opička...mrož píše:Zdravím všechny ukulelel nadšence. Mám na Vás jeden dotaz. Již nějakou dobu hraju na 4strunné sopránové ukulele, a teď jsem dostal starší osmistrunový kousek. Předpokládám že osmistrunové ukulele jsou tenorové. Poradí někdo kde sehnat správné struny? Díky moc.
když na to nezapomenu, tak o víkendu nafotím a pošlu sem fotky
Mohl by mi někdo,prosím, změřit barytonku přes luby?Můj soprán BR U2S má luby včetně desek 6 cm. Formu pro luby na baryton jsem si odhadl na celkovou tloušťku cca 7,5 cm ale nevím jestli to není málo... Díky moc.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Člověče, ještě přidej. Tenor má 8cm i s deskama, baryton bohužel nemám teď doma. Zajímavé je, že u basového se luby od krku ke spodku rozšiřují od 6,7mm až po 8mm.
Jsem měl jakési svědění,že jsem to podcenil.... Díky,ještě to rozšířím. Tu basovku bych nebral v potaz.... akusticky to hraje? Asi ne... V Muzikeru měli(možná za ty prachy ještě mají...) LAGa,myslím,že sopránku a ta taky měla rozšiřující se tělo... Za 3k se mi nelíbilo zpracování detailů-zateklý lak etc. Tak či tak,přes 8 čísel nepůjdu. Chci ať je to skladné na cestování(připnout z boku na batoh). Tož tak...
Zkoušel jsem před dvěma lety zvukově obě varianty tenora 6 i 8 strun. Nakonec jsem pro zajímavý zvuk zvolil a koupil šestku. Tam je totiž zvukově zajímavé zdvojení v oktávě struny A, tedy nejtlustší struna je na místě nejtenčí. Zdvojování stejného tónu struny A u osmičky tenora mě připadá fádnější. Zvuk šestky je samozřejmě silnější než u klasického čtyrstrunného nástroje a parádně se pojí se zpěvem.mrož píše:když na to nezapomenu, tak o víkendu nafotím a pošlu sem fotky
Neodrazuji tím nikoho. To je můj osobní názor.
http://3.bp.blogspot.com/-j-sVnpgyujM/U ... 151821.JPG
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Taky si teď stavím jedno ukulele. Šířka přes luby vč. desek bude 20mm 
Tak to bude akustický masakr
Doporučil bych nějaké "tlumítko" ať nerušíš sousedy.......
Ale vážně... Copak to bude? Elektrika? Kolik strun? Nebo jen tak kecáš? Tož tak...
Ne, ne, akustika!
4 struny, akorát velikost trochu pod sopránem...
Hodil jsem na net fotku: http://michalpa.rajce.idnes.cz/MIMI_180#
Hodil jsem na net fotku: http://michalpa.rajce.idnes.cz/MIMI_180#
To děláš z buku? Jaký to bude mít účel(pokud tedy všechno musí mít účel,že)? Sopranino je mimino ale tohle Tvoje mimi bude do Guinessovky...... ......pokud na to zahraješ Somewhere....
Ale jinak respekt.
Jo, je to buk. Účel je ten, že když jsem sháněl palisandr, nebo mahagon, tak se na mě dívali stylem: "co si to dovoluju, chtít něco jiného, než smrk, nebo borovici..."
Tak jsem zvolil buk hlavně kvůli odolnosti.
Přední desku ale plánuju ze smrku.
Tak jsem zvolil buk hlavně kvůli odolnosti.
Přední desku ale plánuju ze smrku.
Když je řeč o tlumítku, prodává se něco takového, nebo jsou nějaké fígle, jak ubrat na hlasitosti? Brzo ně čeká stěhování z RD do bytu, tak abych nebyl za "zlého souseda". - Samosebou to nechci dávat na Mimi, ale na normální ukulele.Tengli píše:Tak to bude akustický masakrDoporučil bych nějaké "tlumítko" ať nerušíš sousedy...