EMG - zapojení, konektor...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
blackfox

EMG - zapojení, konektor...

Příspěvek od blackfox »

nema nekdo zkusenosti se zapojenim emg aktivnich snimacu? mam takovy problem, ze to hraje tak, jako kdyby tam nebyla baterka (ackoliv tam je). uz jsem pomerne zoufaly a nevim co s tim, zapojil jsem nejjednodusi moznou variantu - jen 1 snimac a 1 volume a tam jsem si jisty, ze to mam zapojene dobre, ale porad bez vysledku. nevi nekdo, kde by mohl byt zadrhel ?
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

hraje jakoby tam nebyla baterka = nehraje vůbec ?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
blackfox

Příspěvek od blackfox »

"hraje", ale vystupni signal je velmi velmi slaby, proste takhle se to chova, kdyz v tom neni baterka, coz mi potvrzuje i fakt, ze kdyz ji vyndam, hraje to uplne stejne
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Zkontroluj draty od baterky k snimacum...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

a ked si to pripajal tak si to len tak pripojil alebo pripajkovaj?
blackfox

Příspěvek od blackfox »

BUDAJ-31 píše:a ked si to pripajal tak si to len tak pripojil alebo pripajkovaj?
na snimacich je 'quick-connect' konektor, tam se to jen nasadi a nic se nepaji. z toho pak vedou tri draty, cerveny pro napajeni, signal a zem. cerveny jsem spajel s cervenym ktery vede od konektoru baterky k + polu baterky. signal je k potaku (levy kontakt), od ktereho (z prostredniho kontaktu) pak vede signal do jacku. zem je pripajena k sasi potaku + k pravemu kontaktu) odkud pak vede zem do jacku. z - polu baterky vede drat do toho tretiho kontaktu na jacku, cimz je uzavren obvod.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

a baterka JE nová ?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
blackfox

Příspěvek od blackfox »

baterka JE nova, vecer jeste jdu ze zoufalosti pro jinou, pak to cely rozeberu a zacnu od nuly a vsechno budu postupne zkouset...
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

Ten jack ma vic konektoru, zkus, jestli jsi ho zapojil spravne. Vim, ze kdyz mi to delal kytarar, mel s tim trosku problem :D ...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

tallicaman píše:Ten jack ma vic konektoru, zkus, jestli jsi ho zapojil spravne. Vim, ze kdyz mi to delal kytarar, mel s tim trosku problem :D ...
u koho si to měl ?

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

bddey ve Zline - ten borec ma, pravda, problem snad se vsim... ale kdo jiny je tu okolo spolehlivy :?: (klidne aj v Brne...(ano, je to na jine tema...))
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

To vypadá, že to máš zapojené dobře. Nedal jsi ten quick naopak? Nebo může být nějaký drát přežvýkaný. Nebo na jacku prohozené drátky.
Mastr

EMG - quick connect

Příspěvek od Mastr »

Myslíte, že by se tohle dalo použít na výrobu quick connect kabelů k EMGčkům.
http://www.gme.cz/pocitacove-konektory- ... -p840-003/
http://www.gme.cz/konektory-se-zamkem-n ... -p800-085/
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Mastr

Re: EMG - quick connect

Příspěvek od Mastr »

lock už jsem vygooglil, že jo
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
MilanT

Re: EMG - problém se zapojením

Příspěvek od MilanT »

Já to spíš nelock :D
Mohlo by to někomu pomoci a tak jsem to raději sloučil se starším threadem, kde se quick connect a jeho zapojení řešilo.
Mastr

Re: EMG - problém se zapojením

Příspěvek od Mastr »

Ok, každopádně kdyby to někdo potřeboval... Na quick connect k EMG jde normálně použít Počítačový 3-pinový konektor, který se používal v PC k připojení repráčku na základovku (a i jiných věcí). je to Klasický konektor s roztečí 2,54 mm mezi jednotlivými piny.
Obrázek
bulda5

EMG - zapojení?

Příspěvek od bulda5 »

Zdravím, koupil jsem si na bazaru své první EMG 81, ale prodejce mi k němu nedal Jack konektor.
Slyšel jsem že EMG mají speciální Jack konektor kuli napájení 9V, chtěl bych se zeptat zda tedy můžu použít konektor co již mám v kytaře? A jak aby to fungovalo s 9V?

A také bych se chtěl zeptat co by se stalo, kdybych do snímače zapojil ten 3pinový konektor obráceně? Fungoval by snímač stejně, nebo mohl by se poškodit? Děkuji za odpověď
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: EMG - zapojení?

Příspěvek od haas12345 »

Konektor je tam stereo, aby se po vytáhnutí jacku rozpojil obvod a nevybíjela se baterka... pokud tam dáš mono jack konektor (samici), tak bych si na kytaru dal vypínač, aby se ti nevybíjela baterka, když nehraješ...
MilanT

Re: EMG - zapojení, konektor...

Příspěvek od MilanT »

Téma sloučeno s duplicitním.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“