Fender Stratocaster - otázky
Pravidla fóra
Re: Fender Stratocaster - otázky
Chcem kupit American Deluxe Strat, len neviem, aku kombinaciu snimacov zvolit.
HSS alebo SSS?
Skusal som obe varianty (HSS palisander hmatnik, SSS javor) a stale sa nejako neviem rozhodnut.
Oba dva sa mi pacili, a po korekcii basov a vysok na aparate sa i trochu aj podobali.
Humbucker hra hlasnejsie a ma viac basov ako N3.
Hram starsiu hudbu od Beatles, cez Zeppelin, Deep Purple, Queen, Hendrix, Gary Moore, Ozzy...
Dik.
HSS alebo SSS?
Skusal som obe varianty (HSS palisander hmatnik, SSS javor) a stale sa nejako neviem rozhodnut.
Oba dva sa mi pacili, a po korekcii basov a vysok na aparate sa i trochu aj podobali.
Humbucker hra hlasnejsie a ma viac basov ako N3.
Hram starsiu hudbu od Beatles, cez Zeppelin, Deep Purple, Queen, Hendrix, Gary Moore, Ozzy...
Dik.
Co na to má člověk napsat, co preferuje sám?
Já mám nejraději u kobyly ukřičenýho singla. Ale myslím, že je to úplně jedno páč na všechno se dá zahrát všechno (pokud to nedělá nějakej vedlejší bordel- mikrofoničnost, příliš výraznej brum), zvlášť z toho co si tu vypsal...
Já mám nejraději u kobyly ukřičenýho singla. Ale myslím, že je to úplně jedno páč na všechno se dá zahrát všechno (pokud to nedělá nějakej vedlejší bordel- mikrofoničnost, příliš výraznej brum), zvlášť z toho co si tu vypsal...
No, ono ten HSS Deluxe ma LSR nulty prazec a trochu sa bojim tej ocele a tych lozisk... 
Ano, to bych se chtěl zeptat. Je ten LSR ořech lepší než např. kost nebo TusQ? V čem spočívá jeho výhoda a proč se dává až na dražší kytary? Lépe po něm kloužou struny a nerozlaďujou se při práci s tremolem?
Myslím, že jsi popsal ty hlavní výhody. Roller nut nemusíš mazat, nemusíš se starat o šířku drážky při výměně strun, struny se ti do pražce nezařezávají, odstraníš tím zadrhávání strun jak při práci s pákou tak i při ladění, zvýšíš stabilitu ladění, odstraníš tím boční zadrhávání strun v případě, kdy ti struny za nutem nepokračují rovnoběžně s osou kytary a rozebíhají se k ladícím mechanikám, nepraskají ti struny přes nějakou případnou hranu...
A to bych nebyl já, kdybych nepřidal odkaz na nějaké to vlákno
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/f ... ller%20nut
A to bych nebyl já, kdybych nepřidal odkaz na nějaké to vlákno
Neviem, ci ten LSR ma len vyhody..
Ak by to tak bolo, mozno uz by bol na vacsine Fenderov.
Jeden clovek mi pisal, ze pri roztrhnuti struny dvom roznym ludom vyleteli odtial tie gulicky
a museli menit prazec.
Dalej je to ocel a to moze mat vplyv na zvuk.
Co som cital, tak viac menej ludia pisu, ze je to to iste ako klasicky synteticky nultak...
Jeden clovek mi pisal, ze pri roztrhnuti struny dvom roznym ludom vyleteli odtial tie gulicky
a museli menit prazec.
Co som cital, tak viac menej ludia pisu, ze je to to iste ako klasicky synteticky nultak...
Odpovídal jsem Bejkovi na jeho otázku otázku ohledně výhod. S nevýhodami jsem se zatím osobně nesetkal.spree píše:Neviem, ci ten LSR ma len vyhody..
A výrobci plastových ořechů nebudou mít co žrátspree píše:Ak by to tak bolo, mozno uz by bol na vacsine Fenderov.
Tak to byly podivné pražce držené pohromadě tahem strun. Já v Roller Nut žádné kuličky nemám.spree píše:Jeden clovek mi pisal, ze pri roztrhnuti struny dvom roznym ludom vyleteli odtial tie gulicky
a museli menit prazec.
Možné to je. Osobně jsem nezaznamenal změnu zvuku nebo dozvuku. Ostatně to ve finále nemusí být nevýhoda. Kobylky jsou taky kovové a asi to nikdo neřeší a nevyrábí TOM nebo FR z buvolí kosti.spree píše:Dalej je to ocel a to moze mat vplyv na zvuk.
A tvoje osobní zkušenost je jaká?spree píše:Jeden clovek mi pisal....Co som cital, tak viac menej ludia pisu...

- OndrejCvrk
Co to povídáš za blbosti?spree píše:Neviem, ci ten LSR ma len vyhody..
a museli menit prazec.
Nevýhoda je možná akorát v tom, že to nevypadá vintage a tak to na moc stratech nevidíš a navíc stratocaster je typický klasickým nulťákem.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Plus to asi bude mít nějaký méně či více (ne)zanedbatelný vliv na zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Také nemáš Fender LSR . Já ho na 1 kytaře mám, funguje to perfektně, podle mě je to lepší než zámky, protože k rozlazování nedojde a nepotřebuji imbus a dolaďováky na kobylce. Zvukově to určitě není horší než zámky, jestli je to jiné a o kolik než klasický plast, to nedokážu říct a nezkoušel jsem to přehazovat, ono by to moc nešlo, protože ten roller je trochu širší než plast a musí se rozšířit drážka ve hmatníku.MilanT píše:Tak to byly podivné pražce držené pohromadě tahem strun. Já v Roller Nut žádné kuličky nemám.spree píše:Neviem, ci ten LSR ma len vyhody..
A tvoje osobní zkušenost je jaká?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
ja mam LSR na stratu taky, funguje dobre ale dnes bych do nej uz nesel. stve me hlavne vrtani do kytary, jinak nemam vyhrady. btw nultak od graphteku funguje uplne stejne a vrtat se nemusi, takze tak.
Kinx: mas ho tam od vyroby, alebo si ho dodelaval?
Inak tymi kulickami som myslel tie loziska, co su z oboch stran struny.
To je pravda.Jen jsem se podivoval, že ty kuličky (nebo válečky - to je jedno co) se po prasknutí struny rozlítaly do stran.grock píše:Také nemáš Fender LSR .
nechal jsem ho tam zasadit od Jurkovice, mam american standard strat 2003. ten puvodni plastovy nulak byl totalne nepouzitelny (hlavne byl spatne prorezany a struny se v nem porad zasekavaly).spree píše:Kinx: mas ho tam od vyroby, alebo si ho dodelaval?
Kinx: Myslis, ze tie dve navrtane diery maju negativny vplyv na zvuk, ci sustain?
Pytam sa preto, lebo uvazujem, ci zobrat Deluxe HSS s LSR alebo SSS, ktory ma klasicky nultak...
Pytam sa preto, lebo uvazujem, ci zobrat Deluxe HSS s LSR alebo SSS, ktory ma klasicky nultak...
to bych si netroufnul tvrdit. podle me je to vliv hlavne kosmeticky 
Aha, tak tebe sa nepaci, ze je tam zavrtane kosmeticky?
Co sa tyka zvuku, pozoroval si nejake zmeny?
spree píše:Aha, tak tebe sa nepaci, ze je tam zavrtane kosmeticky?
Kinx píše:to bych si netroufnul tvrdit.
Ani v sustaine nepozorujes rozdiel?
- OndrejCvrk
Opravdu takový rozdíl to nebude, ale myslím si, že by mnoha lidem nebylo nejmilejší, kdyby do své kytary museli takto zasahovat.