Nechápu to a neumím si představit, jak by to mohlo fungovat.kmensik píše: No jestli myslel compound radius, tak jedině si uříznout 2 různé konkávní oblouky a jezdit po nich frézou na rovných sáňkách. To jo, to si někdy vyrobím, v příštím životě, až si troufnu na krk.
Homemade kytara
Re: Homemade kytara
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Jednoducho. Máš krk (hmatník) upnutý na stole, nad ním opačnú kolísku, ktorá má jedno rameno dlhšie ako druhé. V kolíske jazdíš s frézkou. Dĺžka ramien udáva velkosť začiatočného a konečného rádiusu. Blbo sa to popisuje, ale je to jednoduché.

A tu červenou a modrou věc si představ jako kruhové úseče z překližky upnuté na stole, po nich budeš tahat sáňky s frézou.
Mám dojem, že tento radius na hmatníku zkoušel Kocour, až přijde tak sem určitě dá nějaký svůj vylepšovák 
A to si právě myslím, že nemůže fungovat. Je tam podle mě potřeba daleko víc pohybů než jen podélný a kruhový, to by se ty sáňky musely kroutit, aby to fungovalo. Přípravek, kterej by podle mě mohl relativně přesně fungovat je tohle http://www.cambrianguitars.com/compradjig.html ,ale je to dost složitý na výrobu. Navíc ten hmatník musí být naprosto v rovině a ofrézovaná strana musí být taky dokonale přímá a nejsem si jistej, jestli toho jde u jakýchkoliv sání dosáhnout.kmensik píše:
A tu červenou a modrou věc si představ jako kruhové úseče z překližky upnuté na stole, po nich budeš tahat sáňky s frézou.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Zatím dávám přednost ruční a oční práci, než složitému systému s frézkou.Bejk píše:Mám dojem, že tento radius na hmatníku zkoušel Kocour, až přijde tak sem určitě dá nějaký svůj vylepšovák
Tu ruční metodu jsme tu diskutovali loni v létě:
nastroje-f71/krk-home-made-t32508-40.html
Tedy - broušení, kontrola, broušení, kontrola, broušení, kontrola, broušení, kontrola ...
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Sáňky se trošku kroutit můžou, tedy musí, pokud je nezredukuješ na úzkou lať. Nevidím to tak černě, ofrézuješ to takhle s přesností na pár desetin, a ty zuby už srovnáš třeba rovným blokem.
Zdravím, angličtina mi nedělá problém, ale v těch americkej jednotkách se nevyznám. Pomohl byste mi tedy někdo přeložit na mm '5/16" Brass rod', měl by to být průměr kulatiny. Předem díky
Jestli to dobře chápu tak myslíš pět šestnáctin palce....? 25,4:16x5=7,9375mm. Brass rod=mosazná kulatina. Když tak mě opravte.
JJ brass rod je mossazná tyčka kulatina... Takže by to mělo být cca 8mm průměr, to by mělo sedět díky
Moje homamade kobylka. Zatim bez saddle's protože nevim jaký by měly mít průměr po tom co se zespodu seříznou. Kobylka z nerezu

Začíná to zajímavě, nerez chválím. Dírky na vruty by měly být co nejblíž ohybu, teda co nejvíc vzadu. Když budou struny skrz tělo, nezáleží na tom tolik.
Hellou, tady podle tohodle má ten váleček 7 mm : http://www.tdpri.com/forum/attachments/ ... -screw-jpg
tady je to 6,6 mm : http://www.axesrus.com/Hardware/Bridges ... geSpec.jpg
a podle tohohle dokonce 8mm : http://static.musicforums.ru/agora/foru ... pecslg.jpg
tady je to 6,6 mm : http://www.axesrus.com/Hardware/Bridges ... geSpec.jpg
a podle tohohle dokonce 8mm : http://static.musicforums.ru/agora/foru ... pecslg.jpg
proč to kupovat, když se to dá postavit
Ali se ptal na 5/16" a z toho jsem vycházel... Tož tak...
Diky za radu, našel sem 8mm mosaznou tyčku tak to udělám z ní
S470

Ibanez S470 neck, Edge Pro, DIY sapele mahogany body, shellac.
Sestaveno, zdrátováno, hraje jak má. Pokrok od minula: http://kmensik.rajce.idnes.cz/DIY_S#P1140800.jpg
Konstruktivní kritika vítána.
Pekná práca
čo si použil na povrchovú úpravu ?
Kritika s mojej strany je absencia výroby krku ,podľa mňa by si to zvládol ,, ale i tak klobúk dole
Kritika s mojej strany je absencia výroby krku ,podľa mňa by si to zvládol ,, ale i tak klobúk dole
Skvělá práce! Moc se mi líbí jen ten ?vosk? a je vidět krásné dřevo
. Krk jsi také dělal?
Díky.
Povrch je pár vrstev šelaku. Není to šelaková politura do vysokého lesku, spíš impregnace. Bez oleje. Broušeno 80 vibračkou, ručně 240-400-800, několikrát máčeno. Je to hodně hladké. Chtěl jsem spíš drsnější povrch s otevřenými póry a víc do červena, tak příště. Šelak mám oranžový medový, měl být rubínový. Čelní dřevo ve výřezech nemám dobře vybroušeno, ještě jsou tam vidět rýhy, které už tam sice nejsou plasticky, ale dřevo pod nimi si je pamatuje.
No já to začal stavět právě proto, že jsem na bazaru sehnal pěkný krk z S470, a je to můj oblíbený tvar. Příští stavba snad bude i s krkem, jen nevím, co to bude. Zatím jsem si na krk netroufal. Tohle je druhé tělo mé výroby, a od minule jsem se dost naučil. Některé chyby bohužel opakuju pořád dokola.
Povrch je pár vrstev šelaku. Není to šelaková politura do vysokého lesku, spíš impregnace. Bez oleje. Broušeno 80 vibračkou, ručně 240-400-800, několikrát máčeno. Je to hodně hladké. Chtěl jsem spíš drsnější povrch s otevřenými póry a víc do červena, tak příště. Šelak mám oranžový medový, měl být rubínový. Čelní dřevo ve výřezech nemám dobře vybroušeno, ještě jsou tam vidět rýhy, které už tam sice nejsou plasticky, ale dřevo pod nimi si je pamatuje.
No já to začal stavět právě proto, že jsem na bazaru sehnal pěkný krk z S470, a je to můj oblíbený tvar. Příští stavba snad bude i s krkem, jen nevím, co to bude. Zatím jsem si na krk netroufal. Tohle je druhé tělo mé výroby, a od minule jsem se dost naučil. Některé chyby bohužel opakuju pořád dokola.
Je to vážně pěkný. Kde jsi sehnal šelak? To je celkem nedostatkové zboží a má ho pár houslařů co vím, protože musí být celkem starý, aby byl kvalitní. Jestli si dobře pamatuju, tak když ho udělá houslař jako mladej tak ho dělá pro svýho vnuka.
Taky bych rád něco vyzkoušel a jako první kytaru bych určitě začal s koupeným krkem a dodělal tělo. Jen mým snem je zkusit lepený nebo dokonce průchozí krk a to už tak dobře nejde
.
Nahraješ nějaké zvukové ukázky? Co jsi tam dal za snímače a na kolik tě celá stavba vyšla se vším všudy? Kdybys byl tak hodnej, rozepiš trošku ty ceny
jen tak pro představu.
Taky bych rád něco vyzkoušel a jako první kytaru bych určitě začal s koupeným krkem a dodělal tělo. Jen mým snem je zkusit lepený nebo dokonce průchozí krk a to už tak dobře nejde
Nahraješ nějaké zvukové ukázky? Co jsi tam dal za snímače a na kolik tě celá stavba vyšla se vším všudy? Kdybys byl tak hodnej, rozepiš trošku ty ceny