Blána na kopák s pořádným attackem

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Blána na kopák s pořádným attackem

Příspěvek od Monikad »

Týjo... možná mě zvykláte na ten Super Kick1 :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

Kajda píše:
Diabollo píše:Konečně taky zastánce něčeho jiného než REMO :twisted: Taky se přimlouvám za Aquarian...
Ale na tomy mám nejoblíbenější Remo emperor :lol:
(sorry zo OT)
hmm... tak to už mě tak netěší :D Né,... samozřejmě proti gustu... Takže určitě nic osobního :D
Já mám tomy Aquarian Super 2 (taky sorry za OT) :twisted:
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

Aquariany má na bubnech můj učitel (Martin Vajgl), jakožto jejich endorsement, a znějí moc dobře. Zatím jsem ale neměla důvod přecházet z Removek na tomech ... jen jsem teď za posledních pár měsíců na zkoušku postupně vystřídala Emperor coated, Ambassador coated a Emperor čiré, u kterých teď hodlám nějaký čas zůstat (předtím jsem dlooouho měla ty coated, tak ať je zase trošku změna :D ).
No a jak už jsem psala, nějak mi přestala lahodit na kopáku ta PWS 3, tak mi Martin doporučil ten Super Kick 1 a ještě mi říkal, že kdyby se mi pozdávala moc zatlumená, ať si vyříznu vnitřní kruhové tlumení, ale to jsem zatím neměla potřebu udělat, vyhovuje mi, jak to je.

A k Pinstripe na kopáku ..... ještě jsem neslyšela kopák, na kterém by ta blána dobře hrála. Spíš to má krabicoidní zvuk :) Měla jsem ji kdysi na Yamaha DP a žádnej hit ..... možná by mohla znít na kvalitním kopáku, ale zkoušet se mi to nechce ... A jeden můj žáček si ji koupil "nechtěně" na nízkou řadu od Mapexu a byl z toho nešťastný, nešel mu naladit žádný kloudnější zvuk.
Ale třeba někdo má zkušenost, že se mu i s Pinstripe na kopáku z toho podařilo vyloudit pěkný zvuk (?) :wink:
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Kajda
Rádce

Příspěvek od Kajda »

A abych nezapoměla ... zvuk kopáku ovlivní i tvar a typ beateru a i nalepovací terčík :wink:

(tady je demáč jedné bývalé kapely, je to nahrané na březové Mapex M-birch s PWS3 na kopáku :D http://bandzone.cz/sorry ... na nich mi ta blána vždy vyhovovala, ten kopák zhutněla ...)
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Nazdárek,tak jsem konečně dostal tu blánu na kopák Evans BD 22 GMAD a tady je video,to bych neřekl,že z mýho kopáku bude takový dělo.. :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=WGakUVIwxTs
P.S. A od teďka už hraju jenom singl pedál,na zkoušce s kapelou už to prošlo :lol:
P.P.S Jo a mám tam nalepenej terčík a hraju obrácenou stranou beatru(tou umělou bez filcu),krásně odskakuje.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jsem rád, že jsi spokojený, ale to video klidně smaž, protože je úplně k ničemu :wink:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Pro supermany je k ničemu,ale pro ostatní může být užitečné.. :lol:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ne nechápej mě špatně, ale takovéhle video se dá skousnout v případě, že chceš ukázat třeba co umíš zahrát, to v tom slyšet je. Ale pokud to tituluješ jako ukázku jak znějí bicí s určitým typem blan, tak to v tom opravdu není slyšet :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Takových amatérských videí je na youtube plno,ale o tom to je,ne? Je to točeno malou kamerkou Samsung a nemá to žádné studiové ambice.. :lol:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jo.. O tom to právě je, že až budu kupovat nové blány, tak si dám do vyhledávače "Evans GMAD Tama Superstar" a budu muset pět takových videí přeskočit než najdu něco, kde si poslechnu, jak ta blána hraje :D
Ale nevadí.. Superstary nemám, takže to hledat nebudu

Basspetr

Příspěvek od Basspetr »

necibici píše:Pro supermany je k ničemu,ale pro ostatní může být užitečné.. :lol:
Už chvíli přemýšlím, čím je to video pro mně užitečné. Fakt, na nic nemůžu přijít. A to jsem to vydržel sledovat celé.
Veškeré své úsilí vynakládám na to, aby nikdo nepoznal, že nic neumím.- Marně!
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Tak a je po videu...končim v tomto fóru.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

necibici píše:Tak a je po videu...končim v tomto fóru.
Trošku zbytečná reakce...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
karku

Příspěvek od karku »

ani nie,prida video,dá si tu námahu nahrať ho na web a vy ho zbuzerujete ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - kdo jde se svou kůží na trh, musí počítat i s tím, že narazí. Moleek to vlastně vystihl; prezentace zvuku blány se opravdu nedá udělat s menší než kvalitní technikou ;-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

pavlii píše:Mhm - kdo jde se svou kůží na trh, musí počítat i s tím, že narazí. Moleek to vlastně vystihl; prezentace zvuku blány se opravdu nedá udělat s menší než kvalitní technikou ;-)

P.

Přesně o tom to je. kdyby napsal "Koukejte jak hraju" tak je to v pohodě. prezentace dovedností jev tom jasná, ale chtít nějak objektivně ukázat na technicky ne úplně dokonalém záznamu jakž tak objektivně zvuk blány, je holý nesmysl a utopie. To nemá nic společného s nějakou "buzerací" nebo tak....
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Nechtěl jsem nikomu cpát jak neumim hrát,měl jsem radost z nový blány.Omlouvám se..
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Vítej zpět na fóru. Máš 7 dní neomluvené absence. :lol: :lol:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Zkusim popsat ten Evans Gmad.Je to jednovrstvá silná blána s předním tlumením dvěma různě širokými kroužky z pěnové hmoty.Takže máte na výběr ze 3 zvuků.Když použijete ten nejširší,jako já,výšky se razantně zatlumí a zkrátí se dozvuk na minimum,zároveň však snížíte i hlasitost,takže musíte víc přitlačit.Celkový efekt je skvělý metalový kopák velice vhodný na dvojšlapku,nebo obecně do tvrdé muziky. :twisted:
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Super příspěvek. Díky!!! 8)
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“