Fender Stratocaster - otázky

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
911

Re: Fender Stratocaster - otázky

Příspěvek od 911 »

spree píše:Kinx: Myslis, ze tie dve navrtane diery maju negativny vplyv na zvuk, ci sustain?
Pytam sa preto, lebo uvazujem, ci zobrat Deluxe HSS s LSR alebo SSS, ktory ma klasicky nultak...
Měl jsem obě varianty a já bych šel opět do De Luxe s LSR.nemám problém s tím ,že to je přišroubované,právě naopak,nulťák je podložený ocelovými plíšky a dá se nastavit jeho výška,takže jsem si to mohl seřídit dle svého.Měl jsem v té době usa strata standart sss a zrovna jsem pořídil dva De Luxe HSS jeden s palisandrem a druhý s javorem a po určité době porovnávání jsem nakonec standarta prodal,zvukově byl De luxe pro mě takový bohatší,řekl bych rezonantnější a jak je známo palisandr trochu temnější a javor zvonivější.Nakonec jsem si nechal ten palisandr.Záleží na každém ,co se mu líbí,hlavně jak mu to hraje ,třeba s kapelou,když je kravál.Doma se mi víc líbil javor a v boji spíš ten druhý,hrál jsem na něj pak skoro tři roky.Teď už nemám žádný ale píši to jen, jako moji zkušenost.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

grock

Příspěvek od grock »

Milane, na LSR je struna vedena MEZI 2 kuličkami, u Tvého patrně LEŽÍ na 1 válečku, už chápeš ten rozdíl?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

To jsem nakonec pochopil :oops: z toho, co psal spree.
Ale nemohl jsem pochopit proč se ty kuličky rozlítaly když praskla struna. Bylo mi divné, že ty kuličky tam drží pokud je přes ně vedena a napnuta struna. Tam ale asi došlo k více závadám najednou.
911

Příspěvek od 911 »

Když se ohne ten přítlačný plíšek,co drží kuličky,tak kulička může vypadnout,také se mi to stalo,kulička se nenašla,tak 1000kč a hup pro nový.
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

MilanT

Příspěvek od MilanT »

Díky za vysvětlení, teď chápu, že se to může stát.
spree

Příspěvek od spree »

911 píše:
spree píše:Kinx: Myslis, ze tie dve navrtane diery maju negativny vplyv na zvuk, ci sustain?
Pytam sa preto, lebo uvazujem, ci zobrat Deluxe HSS s LSR alebo SSS, ktory ma klasicky nultak...
Měl jsem obě varianty a já bych šel opět do De Luxe s LSR.nemám problém s tím ,že to je přišroubované,právě naopak,nulťák je podložený ocelovými plíšky a dá se nastavit jeho výška,takže jsem si to mohl seřídit dle svého.Měl jsem v té době usa strata standart sss a zrovna jsem pořídil dva De Luxe HSS jeden s palisandrem a druhý s javorem a po určité době porovnávání jsem nakonec standarta prodal,zvukově byl De luxe pro mě takový bohatší,řekl bych rezonantnější a jak je známo palisandr trochu temnější a javor zvonivější.Nakonec jsem si nechal ten palisandr.Záleží na každém ,co se mu líbí,hlavně jak mu to hraje ,třeba s kapelou,když je kravál.Doma se mi víc líbil javor a v boji spíš ten druhý,hrál jsem na něj pak skoro tři roky.Teď už nemám žádný ale píši to jen, jako moji zkušenost.
Ako sa da nastavit vyska strun na LSR? Pod strunami ako su vedene medzi tie loziska su tie pliesky?
Ten Deluxe Strat si neuvazoval zobrat len so singlami?
Ak nie, tak precosi zobral obe kytary s HSS?
911

Příspěvek od 911 »

Jasně,dá se to nastavit,ale většinou s tím nikdo nic nedělá,je to dobře nastavený z továrny.Pokud jsi šikovný,není problém. Před tím jsem hrál na singly přes 10 let,tak mě zajímala tato varianta a nakonec se mi to líbilo,má to o něco více zvukových možností včetně S1 rozepínání.Si to sám vyzkoušej,to je nejlepší rada,myslím.

spree

Příspěvek od spree »

Dalo sa v pohode natiahnut i tlustsie struny 10?
911

Příspěvek od 911 »

Proč ne? Ta struna je na těch kuličkách jen položená.
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... g&dur=1448

spree

Příspěvek od spree »

Ake mate radsej hmatniky?
Javor alebo palisander?
Mne sa lepsie hra na javore, ale zvukovo a na pohlad sa mi viac paci paci palisander.
Zaujimave je i to, ze javor sa omnoho menej pouziva na gitarach..
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Mě se hraje na javor fajn a i zvuk se mi líbí, ale taky není na všechno a proto bych si rád do budoucna pořídil další kytaru s palisandrem, je stejně nenahraditelnej jako javor.
Proč ti přijde, že se javor moc nepoužívá? Na krky je to prakticky nejpoužívanější dřevo a Leo Fender to tak začal dělat celojavor. krk+hmatník myslím už od prvních kusů Esquire série a ani v tom krku nebyla výztuha a tak mu to často reklamovali.
spree

Příspěvek od spree »

No ja myslim tak, ze Fender ich hodne pouziva, ale ostatny vyrobci uz pomenej...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jak se to vezme... ti, co kopírují stratocaster ho používají celkem často a k ostatním tvarům a kombinaci dřev se asi nehodí prostě. Určitě ví, proč tam dávají palisandr místo javoru :). Vím, že jsou nějaké javorové Ibanezy a Jacksony. Nicméně je to tu docela OT, takže jestli tě to zajímá a chceš to řešit s dalšími, tak si založ vlastní vlákno nebo zkus najít něco podobného.
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Ahoj, chtěl bych se zeptat k těm krkům. U těch javorovejch sem si všimnul, že některé mají bílou barvou a některé spíš do žluta, tak jestli víte jakej je mezi tím rozdíl? Dík
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To by mě taky zajímalo. Tipnul bych si stáří a druh povrchové úpravy samozřejmě. Vůbec nejvíc se mi líbí, když jde do oranžova.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Tipuju stáří a typ laku
krasty

Příspěvek od krasty »

Vše je v laku, na světle stárne, tedy tmavne. Občas na navození staršího kusu či při přepražcování, kdy se lak poškodí a musí se opravit, je možný ho "přistařit" už při lakování.

Edit: v odkazu to je krásně vidět, hmatník po přepražcování má daleko světlejší lak než hlava, kde je samozřejmě lak původní (obr.2).

http://www.ebay.com/itm/VINTAGE-FENDER- ... 720wt_1399
Naposledy upravil(a) krasty dne 2.04.2013 19:57, celkem upraveno 1 x.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A to dělá každý lak? Tj. když si pořídím nového strata s javorovým krkem a budu ho nechávat v létě každý den řádně opražit na slunci, tak se k takové barvě dostanu?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Já jsem se na to díval na novejch kytarách, takže to asi dělaj lakem už ve výrobě. Dřevem to asi nebude, co?
krasty

Příspěvek od krasty »

Bummer píše:A to dělá každý lak? Tj. když si pořídím nového strata s javorovým krkem a budu ho nechávat v létě každý den řádně opražit na slunci, tak se k takové barvě dostanu?
Nevím, jestli to platí u každého laku, ale UV záření na to má vliv. Alespoň na mých javorových hmatnících. Ale trvá to ... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“