2 midi klávesy do jednoho vstupu
Pravidla fóra
-
Martin_Pan
2 midi klávesy do jednoho vstupu
Zdravím. Mám dvoje klávesy, které chci připojit do zvukové karty. Ta má jeden MIDI IN. Jak to lze řešit? Díky M.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: 2 midi klávesy do jednoho vstupu
A jakého výsledku chceš dosáhnout?
P.
P.
-
Martin_Pan
Hraji přes počítač a chci tam mít dvoje klávesy, každé se svým zvukem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mhm - proč potom připojení po MIDI?
P.
P.
-
Martin_Pan
Myšleno každé se individuálním zvukem softwarového synťáku, proto MIDI.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to potom ano. Do jednoho MIDI vstupu to nepůjde, je potřeba mít pro tenhle případ dva samostatné MIDI okruhy. Takže použít nějaký další USB/MIDI převodník (M-audio DUO apod.) a zapojit okruhy MIDI IN/OUT pro každé klávesy zvlášť.
P.
P.
-
Martin_Pan
Ok. Jsem v tomhle začátečník. Potřebuji sloučit 2 midi out do jednoho midi out - moje zvukovka nemá vstup USB, jenom Midi. To M Audio Duo jsem v ČR nenašel a splnilo by to, co potřebuju? To je USB převodník a ten je pro mě nepotřebný, ne? A další věc, potřeboval bych levné řešení, nejlépe do 1000 Kč. Pokud to nepůjde, nic se nedá dělat, ale optimální by bylo něco 2x Midi in do 1x Midi out. Díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, však je potřeba JEN převodník pro MIDI. Ty se dělají pochopitelně pro USB. Vzhledem k tomu, že zvukovka jeden MIDI okruh má, tak by postačoval jakýkoli jednookruhový USB/MIDI převodník - dobrá, DUO je pro dva okruhy, ale například henten UNO by tedy postačoval.
Z technického principu (ve smyslu požadavku na následné chování) nelze provést sloučení 2xMIDI IN do 1xMIDI OUT.
P.
Z technického principu (ve smyslu požadavku na následné chování) nelze provést sloučení 2xMIDI IN do 1xMIDI OUT.
P.
Pokud to lze a alespoň jedny klávesy mají jak midi in, tak i midi out, co třeba propojit oboje klávesy MIDI kabelem a využít dva midi kanály? Takhle jsem to nedávno zapojoval kolegovi klávesy 1--->klávesy 2--–>PC, kdy klávesy 1 jely na kanále 1, klávesy 2 na kanále 2 a pak si v DAW jen vytvořil dvě midi stopy a k nim přiřadil příslušný VST potažmo kanál 1 resp. kanál 2 a hotovo. Jestli ovšem správně chápu celej problém.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No - není to tak jednoduché, Ještě odbočka hned zkraje: možná by zde pomohl i MIDI MERGER, ale zatím jsem se detailně nedopátral, jak to dělá s MIDI kanálama, ale i tak mi zatím přijde, že by se to muselo nastavit podobně, jako popsal "nzp"
takže tím jsem navázal:
- pokud by alespoň jedny z kláves měly MIDI OUT s možností zapnout "Soft THRU", případně měly možnost zapnout "MIDI MERGE", tak by to šlo. Je potřeba si (znovu a znovu to píšu, už mě to docela unavuje...) pořádně zapamatovat ZÁKLADNÍ FUNKČNOSTI MIDI a vzájemného propojování....muselo by se pak ale pracovat s MIDI kanály, jak popsal "nzp"
- popsané schéma NEBUDE fungovat pro "klávesy 1" v případě, že "klávesy 2" nemají MIDI THRU (MIDI data z "kláves 1" se nedostane do PC; pouze za předpokladu výše popsané funkčnosti "Soft THRU" nebo "MIDI MERGE" na "klávesách 2")
- popsané schéma NEBUDE fungovat pro "klávesy 2" při použití MIDI THRU na "klávesách 2" (MIDI THRU totiž JEN přeposílá MIDI data příchozí na MIDI IN, tudíž vlastní data z "kláves 2" nevysílá)
Uff - to by snad na úvod stačilo
P.
- pokud by alespoň jedny z kláves měly MIDI OUT s možností zapnout "Soft THRU", případně měly možnost zapnout "MIDI MERGE", tak by to šlo. Je potřeba si (znovu a znovu to píšu, už mě to docela unavuje...) pořádně zapamatovat ZÁKLADNÍ FUNKČNOSTI MIDI a vzájemného propojování....muselo by se pak ale pracovat s MIDI kanály, jak popsal "nzp"
- popsané schéma NEBUDE fungovat pro "klávesy 1" v případě, že "klávesy 2" nemají MIDI THRU (MIDI data z "kláves 1" se nedostane do PC; pouze za předpokladu výše popsané funkčnosti "Soft THRU" nebo "MIDI MERGE" na "klávesách 2")
- popsané schéma NEBUDE fungovat pro "klávesy 2" při použití MIDI THRU na "klávesách 2" (MIDI THRU totiž JEN přeposílá MIDI data příchozí na MIDI IN, tudíž vlastní data z "kláves 2" nevysílá)
Uff - to by snad na úvod stačilo
P.
-
Martin_Pan
Nějak tak jsem to myslel. Mám 1 klávesy Midi in, out a thru a druhé midi in a out. Šlo by to?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne - viz výše. Leda, že by ty s MIDI IN/OUT dvojicí uměly aktivovat "Soft THRU" (to je nejobvyklejší název, ale může se to nazývat v rámci těch kterých kláves jinak). Pak bude ovšem potřeba pracovat s MIDI kanály, aby hrály ty správné VSTi v programu (MIDI port bude totiž pořád stejný).
Zapojení by pak bylo: "klávesy 1 MIDI OUT" -> "klávesy 2 MIDI IN" -> "klávesy 2 MIDI OUT + aktivováno `Soft THRU`" -> "zvukovka MIDI IN".
P.
Zapojení by pak bylo: "klávesy 1 MIDI OUT" -> "klávesy 2 MIDI IN" -> "klávesy 2 MIDI OUT + aktivováno `Soft THRU`" -> "zvukovka MIDI IN".
P.
-
Martin_Pan
Dobrý. Mám Nord Stage, asi to tam nejde, takže nejlehčí bude zapojit jedny Midi do zvukovky a druhé přes kabel http://kytary.cz/m-audio-midisport-uno/HN090692/ do počítače. Díky M.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano - každopádně takhle to prostě bude nejčistší řešení a výsledkem bude 2x 16 MIDI kanálů po 2 nezávislých okruzích.
P.
P.
Ano, je to tak, jak píše pavlii. Omlouvám se za zmatky.pavlii píše:
P.
Miluju české hudební akvárium včele s 30 revivaly Kabátů, 15 revivaly Tří Sester a 5 revivaly Divokýho Debilla!
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V pohodě - i tys zapojení popsal správně (jednodušší formou), nicméně ta funkčnost bych řekl, že byla nepřesně 
P.
P.