Vybírám lampový zesilovač a box Hughes Kettner

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Tak určitě

Re: Vybírám lampový zesilovač a box Hughes Kettner

Příspěvek od Tak určitě »

Já na ten switchblade čtu všude samou chválu, v čem je šidítko? Jako asi to nebude ohledně zvuku to úplně nejlepší na světě, ale není tam nějaká věc, která mě nemile překvapí? Díky za odpovědi.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

prave ze zvukove. spousta zvuku, ale ani jeden poradne.
Tak určitě

Je to s tím zvukem fakt tak strašný? Já koukal na nějaký videa na YT a neznělo to špatně. Pokud ale nechci za žádnou cenu kupovat kombo z druhé ruky, tak lepší možnost za ty peníze není... Nebo jo? :-)
mira

Příspěvek od mira »

No za ty peníze je přece spoustu možností,spýš bych se snažil odbourat to že to musí být zrovna z Hudebního ráje,to tě dost eliminuje.Reklamace,servisu...,bych se v dnešní době PPL a dalších mažností nebál.
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
Tak určitě

Tak já bych rád něco od HK a v Hudebním ráji to maj nejlevnější, takže to je vlastně ten úplně nejhlavnější důvod :-)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jinak, pokud jde o bazar a "aby to vydrzelo", aspon mohu prezentovat svoji myslenku, urcite nekdo rekne, jak moc je zcestna ... ale - myslim si, ze apec z bazaru, co uz ma za sebou 10 let a funguje OK bude dalsich 10 let fungovat bez problemu s mnohem vetsi pravdepodobnosti, nez novy a zatim nevyzkouseny aparat, ktery muze mit ruzne vyrobni vady. Sam mam 20 let starej aparat, nevim teda, co se s nim delalo predtim, ale porad hraje dobre.
Hodně budem někde...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

naprosto potvrzuji poslední myšlenku, všechny kytary i aparáty (u obého na jednu výjimku) jsem měl odtud z bazaru a se vším naprostá spokojenost a spolehlivý provoz. Jediný totální kix byl, když jsem si pořídil zcela nové kombo Traynor z kytar.cz a hned první den mi přestalo fungovat tlačítko standby, okamžitě jel zpátky, vzal jsem si peníze a na hodně dlouhou dobu jsem o novém neuvažoval.
Třeba Mesu DC-5 nebo hlavu podobného rázu nemáš nikde jinde šanci sehnat, páč se od 90 let už prostě nevyrábí a je to po zvukové a kvalitativní stránce naprostá lahůdka - takových věcí najdeš mnoho a srovnáš.li to s dnešní produkcí nových zesilovačů, bud máš Mesu za 50t nebo si neškrtneš. A to se potom člověk sám ochuzuje, co se dá dělat.)

edit: jedna tam zrovna je:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak tak, taky mam vsechno z bazaru a nikdy jsem nemel problem. a kdyz uz ten problem nastal, tak to bylo mou vinou a u nejakych subtilnejsich veci by to naopak bylo zrejme jeste horsi...
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Když se tu sháněl ten Switchblade,tak je dnes na bazaru, ( http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum ) kdyby si to Tak určitě třeba rozmyslel a chtěl aspoň něco ušetřit. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Tak určitě

Díky, tak určitě bych si to možná i rozmyslel, ale já bych radši kombo, takhle nic neušetřím, když dokoupím box, tak jsem hrubě za mým finančním limitem :-(
gareth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gareth »

Tak určitě píše:Díky, tak určitě bych si to možná i rozmyslel, ale já bych radši kombo, takhle nic neušetřím, když dokoupím box, tak jsem hrubě za mým finančním limitem :-(
kombo http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Cort KX101=>Peavey Studio Pro 112 Transtube I (předěláno na zesík ) => 2x12 Box s G12T-75

Bandzone: http://bandzone.cz/calldeira
-Stanley-
Bandzone: https://bandzone.cz/_97274

Příspěvek od -Stanley- »

Který Musicdata máš blízko? Velmez, nebo Brno? Já kupoval novýho Switchblada TSC a dali mi na něj v obchodě docela velkou slevu. Nejlepší pro tebe bude zajet si tam a pořádně si je vyzkoušet, jak Switchblade, tak TubeMeister.
Kemper Profiler
Fender Stratocaster
Schecter Hellraiser C7
Ibanez RGIB6
Squier Stagemaster HH
http://www.aimofdestiny.com/
Anvil

Re: Vybírám aparát ke kytaře...

Příspěvek od Anvil »

Tak určitě píše:Tak cenový limit u zesilovače, když se ptám na konkrétní zesilovač, mi přišlo zbytečný psát. A cenový limit u reproboxu je do 10 000 Kč. Představy jsem psal-aby s tím aparátem bylo možné odehrát všechny kluby a pokud možno všechny (nebo aspoň většinu) festivaly u nás a aby byl slyšet ve zkušebně vedle bicích-takový výkon by mi stačil :-) A co se týče zvuku, mám rád hutný, basovější zvuk, který si zkrátka sedne k tý podladěný kytaře. Jaké konkrétní představy máš na mysli?
Souhlas s názorem, ze za 20 k v bazaru najdes hodne dobry veci.

Jinak k tomu H&K Tubemeister 18. Mám tedy kombo, ne hlavu, a...
Používám jej i doma, výkonová škála 1 - 5 - 18 W, na 1 se to doma jakž takž šmrdlat dá, když to moc neohulím. Ve zkušebně bubeníka utáhnu na těch 18 W kousek nad polovic volume zkresleného kanálu, na čistým musím na třičtvrtě, na třetím kanálu (boostu) zase stačí míň. Zvukově je pěkný, ale má modernější zvuk, takže pokud chceš takový ten klasický, tak to pro tebe možná nebude (ale asi je třeba zkusit). Nicméně já jsem s tím spokojen. Kolega kytarista má starého marshala a ty dva zvuky se kupodivu hezky doplňují.

Nicméně, jestli máš těch 20 k, tak ten bazar poskytne fajn výběr.
Fender American Standard Strat / Cort MMP-3 / Taylor GS Mini/ HOT Amps Stormy Blues, HOT Amps 212 box, Fender Hot Rod
Tak určitě

Díky za další rady, mám blízko Velmez a doufám, že taky dostanu nějakou tu slevu, možná počkám až do května, kdy tam bejvá den otevřených dveří a s tím spojené slevy. Ten Tubemeister jsem tam už zkoušel a na to, že vypadá až legračně male, se mi celkem líbil, ale vzhledem k tvrdšímu stylu, který hraju, mi tu na fóru kolega doporučil Switchblade, takže ten teď trošku vítězí, ale musím ho tam jet co nejdřív vyzkoušet a oba je porovnat, to bude asi nejlepší. A jeden z nich to pak určitě bude :-)
TheRejzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TheRejzak »

Zdravím pánové, píšu poprvé a musím přispět svou troškou do mlýna ohledně tubemeisteru. Nedávno jsem kupoval jeho 36W verzi a mám z ní radost každou zkoušku na novo. Zatím jsem nepotřeboval použít plný výkon, 18W mi zatím stačilo ve všech příležitostech, pokud mluvím o zkresleném kanálu. Čistý zvuk nechávám na plno, kvůli většímu headroomu, ale nedá se říct, že by byl problém s předčasným kreslením i při celkem dost silné hlasitosti. Hraju to přes 2x12" bednu, stavěnou podle rozměrů ppc212 od orange (1xV30, 1xG12-75T) a hraju na sedmistrunce od H. Na lead kanálu je rozsah gainu poměrně dost široký, od rockově nakřáplého zvuku po docela dost hi-gain, což používám já. Zvuk z toho leze konkrétní, nehltí se a což mě překvapilo i při hodně nízkém podlazení zůstává spodek konkrétní a pevný. Jinak s ním hraju v thrash-hc kapele, nepoužívám nakopávadlo, jen midifootswitch. :twisted:
Hughes&Kettner BassBase 600, Box 410(kopie HK) Dean5, MTD5
H&K Grandmeister 36+fsm-432, TheRejzak's Lime 212(2xG12-100), Schecter Blacjack sls c-7 (BKP Nailbomb matched set)
Tak určitě

No vida, konečně někdo, kdo má zkušenosti s HK :) A není teda na tvrdší styly lepší switchblade? Tubemeistera jsem zkoušel a líbil se mi, ale kdybych do něj šel, tak bych bral asi kombo.
Daihen

Příspěvek od Daihen »

Tady tento Repro-box má dobrý zvuk a poměr kvality a ceny

http://vseprozvuk.cz/hughes-and-kettner ... -celestion
mcmilan

Příspěvek od mcmilan »

Mám zkušenost s H&K Switchblade 50 Combo TSC, které jsem si koupil z druhé ruky, nicméně jen čtyři měsíce staré, a tedy v záruce. Po zapnutí jsem si to chtěl hodit. Repro Eminence Rockdriver, které bůh ví proč zabudovali západoněmečtí soudruzi do otevřeného komba je hotové neštěstí. Nejsem sice abnormální estét, ale reprák je hodně citlivý (102 dB) a má lví podíl na uřvanosti komba. Koupil jsem C12V30 a osadil
do komba a Emin. Rockdrivera do přídavného boxu 112 a pořád měl dost vzduchu, aby řval. Čisté zvuky přenáší věrně a v pohodě, zkreslené zvuky jsou nějak nepřirozeně tupé. Absolvoval jsem další rošádu a z Fenderu SC 112 vytáhl C G12P-80, dal do přídavného boxu H&K a americkou bestii zavřel do minikamrlíku boxu SC 112, kde se konečně chová slušně. Teď už kombo hraje tak jak má, alespoň co se mého vkusu týče a nutno říct, že má nádherný konkrétní zvuk a kytaristům nic neodpustí. Je slyšet úplně všechno až to někdy leze na nervy.Variabilita zvukových možností je obrovská a kdyby to nebyli lakomci, za ty peníze mohla být ve footswitchi i ladička a Wah pedál. Doufám, že jsem trochu pomohl.
Tak určitě

Tak se Vám tu musím pochlubit, co jsem pořídil. Jak se říká-odříkanýho chleba největší krajíc-takže pořídil jsem hlavu H a K Tubemeister 18 a představte si, že z hudebního bazaru :) Snad budu spokojen, zatím z toho mám překvapivě dobrý pocit :) Ale teď bychk tomu rád pořídil nějaký 2x12 box. Moc pěkný recenze i doporučení jsem viděl na: Harley Benton G212 Vintage, co si o tom myslíte? Bude to sedět k tomu H a K? Už je tady, myslím, tomuto boxu věnována jedna diskuze, ale snad to nebude vadit, víc hlav víc ví :)
Předem děkuji za odpovědi
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

za ty penize nema HB s V30 konkurenci
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“