Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Tak posílám k zhodnocení pár našich kousků. Folk/acoustic.
hendrek: na zacatku to vypada skoro jak nejake hmyzi kridla, nejaka hracka jak povesena leta dokola? na konci se dotykas jacka, ale je tam toho vic..... zni to fajn
rotten: miris spravnym smerem, na doma je to zrejme nejjednodussi zpusob s nejlepsimi vysledky. Ten pomer muze byt klidne i pul napul priblizne, linku si frekvencne vytvarujes do pozadovane podoby (nebal bych se basu) a nahravadlo ti doda ten mikrofonni vrsek, ktery zadny(?) snimac nema.
A az zamakas na rytmu, tak potom muzes zkusit dalsi level, ze doprovody nahrajes 3x (tedy musi to byt hodne dobre rytmicky zahrane aby se to nemlatilo) 2x linku, kterou na panorame rozhodis 100% leva a prava, a doprostred das tu stereo stopu H1. Ja sem to zrovna takhle delal.....linka CARL MARTIN 3 Band Parametric Pre-Amp=>TC Nova Dynamics=>L6 Toneport, a nahravadlo mam Tascam DR-40. Byl jsem velice prijemne prekvapeny dosazenou kvalitou. tady mas pro srovnani, prvni pulka je jenom 1+1, druha je 2+1 a co to s tim udela.... http://soundcloud.com/hyenik/biox-days
rotten: miris spravnym smerem, na doma je to zrejme nejjednodussi zpusob s nejlepsimi vysledky. Ten pomer muze byt klidne i pul napul priblizne, linku si frekvencne vytvarujes do pozadovane podoby (nebal bych se basu) a nahravadlo ti doda ten mikrofonni vrsek, ktery zadny(?) snimac nema.
A az zamakas na rytmu, tak potom muzes zkusit dalsi level, ze doprovody nahrajes 3x (tedy musi to byt hodne dobre rytmicky zahrane aby se to nemlatilo) 2x linku, kterou na panorame rozhodis 100% leva a prava, a doprostred das tu stereo stopu H1. Ja sem to zrovna takhle delal.....linka CARL MARTIN 3 Band Parametric Pre-Amp=>TC Nova Dynamics=>L6 Toneport, a nahravadlo mam Tascam DR-40. Byl jsem velice prijemne prekvapeny dosazenou kvalitou. tady mas pro srovnani, prvni pulka je jenom 1+1, druha je 2+1 a co to s tim udela.... http://soundcloud.com/hyenik/biox-days
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ivan: to je čistě simulace Pod XT, nahraná pro levý a pravý kanál zvlášť + nějaký EQ.. můžu poslat preset jestli máš Poda 
rocky_mk: příjemná muzika, hodně mě překvapil zpěv, je opravdu na vysoké úrovni + zajímavá barva hlasu
rocky_mk: příjemná muzika, hodně mě překvapil zpěv, je opravdu na vysoké úrovni + zajímavá barva hlasu
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
J, na konci dotek špičky jacku prstem jsi uhodl. Plus je tam přimíchán stejný zdroj zvuku jako na začátku. Malá nápověda - má to souvislost s názvem písničkyhyenik píše:hendrek: na zacatku to vypada skoro jak nejake hmyzi kridla, nejaka hracka jak povesena leta dokola? na konci se dotykas jacka, ale je tam toho vic..... zni to fajnHendrek píše:https://www.box.com/s/0vo8ua2mczexbyg51ye3
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc. Tohle mi nejde na rozum, zatím jsem se setkal se dvěma reakcema na naši muziku.tele.kom píše: rocky_mk: příjemná muzika, hodně mě překvapil zpěv, je opravdu na vysoké úrovni + zajímavá barva hlasu
1) Dobrá hudba, zpěv to kazí
2) prakticky tvoje reakce
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já se kloním k 2). Vokál má velmi zajímavé vibráto. Pěkná muzika.Rocky_MK píše:Díky moc. Tohle mi nejde na rozum, zatím jsem se setkal se dvěma reakcema na naši muziku.tele.kom píše: rocky_mk: příjemná muzika, hodně mě překvapil zpěv, je opravdu na vysoké úrovni + zajímavá barva hlasu
1) Dobrá hudba, zpěv to kazí
2) prakticky tvoje reakce
- Rocky_MK
- Kontaktovat uživatele:
Díky za pochvalu a za názor. Já jsem se zpěvákem spokojený. Jen mi občas dost vadí, že výšky tlačí až z paty a zní to prostě...divně. Možná ani ne falešně, ale tak jako divně nahatě.
- DaveMurray
......
Naposledy upravil(a) DaveMurray dne 25.07.2013 23:40, celkem upraveno 1 x.
Můj názor, jelikož hraju tvrdší hudbu je ubrat středy přidat basy...dyť to nemá žádné koule ty kytary.
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
dyť tam skoro žádný středy nejsou, nicméně ty basy by to chtělo přidat
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
spíš tam chybí basa která by to vyplnila..
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Já ti nevím ale ten song znám a moc mě to nebavilo. Rytmus nějaký divný, už hned ten začátek - tlumené doby pokaždé to zahraješ nějak jinak, nějaké doby ti tam i chybí. Sólo a ta vyhrávka předtím, žádná slává,.. jen jsem to proklikal, sorry ale za mě zlý 
nic si z toho nedělej
chce to víc cvičit, všechno to časem přijde
já jsem včera celou noc cvičil sweep picking a ráno přišel puchýř na malíčku 
Pro velký neúspěch ještě jedna instrumentálka
to vrzání na začátku je wah wah a ty basy jsou tam zbytečně moc vytažený u čistýho kanálu ....
to vrzání na začátku je wah wah a ty basy jsou tam zbytečně moc vytažený u čistýho kanálu ....
Už nehraju, pouze poslouchám ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
DaveMurray píše: Mimo to je to zahraný $r4č|<0\/ě, protože neumím hrát, ale to se můžu pak snažit napravit a hrát to znovu, jen nevím, co s těma kýtama![]()
https://soundcloud.com/f-l-k/wl-eq
(+ bicí jsou dělaný ještě starý v PC Drummeru, nový budu dělat xD )
Karel55 píše:Můj názor, jelikož hraju tvrdší hudbu je ubrat středy přidat basy...dyť to nemá žádné koule ty kytary.
Eeeeee - já bych přidal kytarám středy a nahrál tam basu. Doprovodná kytara v refrénech je na můj vkus trochu pod dekou. A na začátku by to chtělo malinko lepší synchonizaci stop a přesnější bendy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tý vogo, Nero, to je snad tvůj první komentář v tomto vláknu. Jsem myslel, že se psaní do tohoto vlákna striktně vyhýbáš. 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ne, to ne - mimo jiné jsem tu nedávno otravoval krutou pravdou jazzyma
Ale pravda, že sem moc nelezu - už tak fórum žere dost času, natož kdybych měl ještě poslouchat, co sem kdo postne 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Starší
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Čekal jsem, že se to nějak rozjede aspoň... Zvuk je špatný, až mi to zní, že to hraješ na krkovém snímači a ještě jsi přidával basy. Zkreslení uber. K té stránce herní-
a) snaž se pořádně tlumit pravačkou, člověče, když netlumíš, utopíš 90% všech zkreslených riffů, obzvláště když tam máš takový kotel zkreslení- toho uber. Čím více zkreslení- tím více metalu není pravda.
b) Jak hraješ ten druhý riff, hraješ jakoby zdvojeně, mám pocit, i když jsem to neslyšel, jak to má znít, že to tak být nemá, navíc to zní špatně. To děláš tak, že buď do toho dvakrát brnkneš, což si nemyslím, ale tak, že moc zmáčkneš strunu do pražce, jako by ses ji snažil natlačit do hmatníku. To je špatně, protože všimni si- brkni si do struny třeba na třetím pražci- že když zmáčkneš pražec a pak ho potlačíš ještě níž, tak se ti zvedne tón, je to něco jak špatný bend po ploše hmatníku. Když to shrnu, prostě tu strunu moc zmáčkneš a když pouštíš strunu v pražci, netlumíš to, tudíž ti to dělá ten rozladěný dvojzvuk. Není třeba to tak silně mačkat a opět- tlumení.
c) ulítává ti rytmus, především u té části, kde jsem psal o tom b.
d) ty skluzy po strunách, taky na nich zapracuj.
Píšeš, že to je starší, takže nevím, jak moc příhodné je toto hodnocení. A, B, D jsou banální chyby, s rytmem bojuji dodnes, ale u spíše u jiné muziky. Na rytmu je třeba makat nejvíce- a nejméně se mi do toho chce.
a) snaž se pořádně tlumit pravačkou, člověče, když netlumíš, utopíš 90% všech zkreslených riffů, obzvláště když tam máš takový kotel zkreslení- toho uber. Čím více zkreslení- tím více metalu není pravda.
b) Jak hraješ ten druhý riff, hraješ jakoby zdvojeně, mám pocit, i když jsem to neslyšel, jak to má znít, že to tak být nemá, navíc to zní špatně. To děláš tak, že buď do toho dvakrát brnkneš, což si nemyslím, ale tak, že moc zmáčkneš strunu do pražce, jako by ses ji snažil natlačit do hmatníku. To je špatně, protože všimni si- brkni si do struny třeba na třetím pražci- že když zmáčkneš pražec a pak ho potlačíš ještě níž, tak se ti zvedne tón, je to něco jak špatný bend po ploše hmatníku. Když to shrnu, prostě tu strunu moc zmáčkneš a když pouštíš strunu v pražci, netlumíš to, tudíž ti to dělá ten rozladěný dvojzvuk. Není třeba to tak silně mačkat a opět- tlumení.
c) ulítává ti rytmus, především u té části, kde jsem psal o tom b.
d) ty skluzy po strunách, taky na nich zapracuj.
Píšeš, že to je starší, takže nevím, jak moc příhodné je toto hodnocení. A, B, D jsou banální chyby, s rytmem bojuji dodnes, ale u spíše u jiné muziky. Na rytmu je třeba makat nejvíce- a nejméně se mi do toho chce.
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 21.03.2013 9:53, celkem upraveno 1 x.