Struna ztratila zvuk!

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
dfleischer

Struna ztratila zvuk!

Příspěvek od dfleischer »

Dobrý večír,po dlouhé době se na Vás obracím s jednim problémem :oops:

Struny na elektrice měnim každé 2-3 měsíce (naposled před necelým měsícem). Dneska odpoledne "hrábnu" do strun (Na sucho,kytaru jsem nezapojoval) a tlusté Ečko vůbec neznělo tak jako obvykle - zvuk byl absolutně bez sustainu (normálně když zahrajete tlusté E tak slyšíte jak po 3-4 sekundách začne zvuk slábnout,ale ted neni slyšet nic po 1 vteřině) Zní to jakoby jste měli přes struny položenou třeba mikinu a zkusili hrát - zvuk je prostě utlumený,nevim jak to lépe popsat :lol: to samé děje i u Hčka. Stalo se to ze dne na den,na tu kytaru hraju asi 9 let a nikdy se mi nic podobného nestalo. Kytaru jsem píchnul do PC (AP Tuner) a v Harmonic grafu (kdo zná,ví - jeto vlastně graf frekvencí tónu :?:) je nyní ten frekvenční rozsah Ečka a Hčka asi o 70% menší než obvykle /omlouvám se všem místním expertům na fyziku,nikdy mi nešla a nerad bych tu psal nějaké odborné termíny když tomu houno rozumim :D /

Stalo se vám skoro u nových strun někdy něco podobného? Ještě doplnim že jde o Dadaria 10. Jde snad jenom o vadu materiálu/vadný kus? Díky za všechny reakce :idea:
kmensik
Rádce

Re: Struna ztratila zvuk!

Příspěvek od kmensik »

To se stává u nových kytar ve kšeftě, když mají mezi strunama zastrčenou cenovku. :lol:
No, ale u tebe to bude jinak. Nepolilo to třeba dítě kečupem, nenacpalo ke kobylce botu pro barbie? To se taky stává.
Jinak fakt nevím.
jastud

Příspěvek od jastud »

neposlo ti ovinuti te struny? nejak tak by se to mohlo projevovat. dela to jen pri prazdne strune nebo vsude?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
dfleischer

Dělá to všude po hmatníku (jako bych místo struny natáh drát). jo a dělá to i na strunách bez vinutí...nechápu. Možná zvýšená vlhkost vzduchu? Hold nový struny a doufat že se to už nestane :)
jastud

Příspěvek od jastud »

nejspis nejak tezce nepovedena sada strun, mozna se valela nekde kde nemela a material degradoval...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Stalo se mi to u nové sady strun, že některá struna vůbec nezněla. Ale po měsíci? To už jsou většinou na odpis všechny. Co jsou to za struny?
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Výrobní vada se projeví za pár dní kdyš ne hned.
Mně odešly 3 struny s odstupem pár dní pak jsem zjistil že na to spoluhráč skoušel hrát smyčcem :-D
dfleischer

Byly to Dadaria 10ky...nainstalovaný asi 3 tydny :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Struny jsou typické spotřební zboží. Stává se to. Co k tomu více asi říci. Nové téma bych kvůli tomu například nezakládal - stačí tuto zkušenost popsat v sekci Jaké struny používáte???.
jyryk
Bandzone: Central Therapy

Příspěvek od jyryk »

Mě se to jednou stalo na uplně nový sadě. Na vině bylo špatný vinutí. Dalo se s nim lehce posunovat po jádře struny. Je to pech.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

mě se to stalo teď, už poslední dva tři dny se mi nepozdávalo G i H a ted konec zítra měním celou sadu... cca měsíc staré struny možná ani ne 2
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Mně ztratilo tlusté E zvuk po třech dnech, stalo se mi to u strun které používám prakticky pořád. Už jsem to tady taky řešil.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

je to hold sh*t no... nic nevydrží věčně, nebo hold člověk má štěstí na špatnou sérii...
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

hluché gečko

Příspěvek od ombre »

Mám Epinu Sg která má hluché G-čko,dá se s tím něco dělat?
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

No, moc informací jsi nám neposkytl (nová, jak stará, kdy vyměněná struna, naprázdno nebo na některém pražci, opředená-neopředená). Nicméně jsem to sloučil se starším threadem, kde se víceméně uvažuje o výrobní vadě.
Takže co se s tím dá dělat - zkusit nejdřív vyměnit?
ombre
Bydliště: Východní čechy,ještě v Evropě,jak říkají někteří, za Českou Třebovou už je Asie

Příspěvek od ombre »

MilanT píše:No, moc informací jsi nám neposkytl (nová, jak stará, kdy vyměněná struna, naprázdno nebo na některém pražci, opředená-neopředená). Nicméně jsem to sloučil se starším threadem, kde se víceméně uvažuje o výrobní vadě.
Takže co se s tím dá dělat - zkusit nejdřív vyměnit?
Jestli to je reakce na můj dotaz,tak
struna je nová,ne opředena,naprázdno i na pražcích.
SG Epina-gibson snímače,Fender Squier- Macho snímače,Blackheart Killer Ant,Pod 2,asi dvacet různých efektů.Fender Telecaster Squier,Akustika Sigma guitar,Zoom G1on.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A jaké struny to jsou?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ombre

Příspěvek od ombre »

Dadario,devítky.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kup si nové struny a ne D'Addaria. A na SG alespoň ty desítky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jarji

Příspěvek od jarji »

...na SG alespoň ty desítky.
Prečo?
Carpe Diem
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“