Držák na tom uchytitelný na stojan činelu

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Lukis

Držák na tom uchytitelný na stojan činelu

Příspěvek od Lukis »

Zdravím Vás, předem se omlouvám, jestli už tady tohle téma zaznělo, (v historii jsem podobný dotaz nenašel) nicméně bych potřeboval radu. Řeším přestavění Tomů. Mám sestavu, kdy oba Tomy jsou uchyceny nad kopákem (Basix Xenon). A potřeboval bych ty oba tomy posunout do leva. První tom bych potřeboval na něco uchytit a druhý tom by byl na místě 1. tomu (Virbl by byl přesně uprostřed obou Tomů. (lépe bych to neřekl :D ). A ted jestli si pořídit nějaký extra stojan na 1 tom, a nebo koupit držák, který se dá uchytit na stojan činelu. Která varianta je lepší? Jaký by jste mi doporučili podle zkušeností? Případně vaše zkušenosti s tímto rozpoložením bubnů. Díky :wink:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Držák na tom uchytitelný na stojan činelu

Příspěvek od Monikad »

Ahoj kolego, vítej mezi námi :wink: Dle charakteru dotazu soudím že jsi velmi mladý kolegáček, tedy nás těší dvojnásob :wink:

K odpovědi: Obě tebou popsané varianty jsou možné a obě stejně funkční a praktické, ovšem většina lidí, kteří tohle tak řeší zpravidla ekonomicky zvolí variantu činelového stojanu + multiclamp + tomholder. je to nejen levnější ale i praktičtější. Pochopitelně to ale předpokládá nějaký kvalitnější stojan se stabilnítrojnožkou!! Ono takový 12" tom a třeba 16" činel už nějaká mota jsou a tak stabilita stojanu (ač je to důležité vždy) tady nabírá na větším významu!! :idea:
Tím narážím na tu zmínku o BASIX XENON, tedy o to že jde o poměrně levno soupravu a tedy nepředpokládám že si se dosud zamýšlel nad investicí do kvalitnějšího železa!!! :shock: :?

Dobrá myšlenka však je to dát tom pryč z kopáku.... do budoucna určitě doporučím odstranit z kopáku i ten druhý!! Až se dostaneš ke kvalitnějšímu bubnu, zjistíš sám jak moc udělá, když jej necháš volně rezonovat a korpus bubnu nezatížíš několika kilogramy tomů!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Lukis

Příspěvek od Lukis »

Hraji teprve třetím rokem, začínal jsem na starých amatkách, které dá se říct, hrály z posledního. Po dvou letech hraní jsem si pořídil tyhle, takže docela změna. O koupi ,,kvalitnějšího železa,, uvažuji stále ale vzhledem k tomu, že studuji, tak těch peněz moc není no, jsem rád, že aspon u prázdninách jsem si dokázal nahrabat na tuhle sadu :). Na tohle rozestavění tomů jsem si za ty 3 roky zvykl ale před časem jsem zavítal do Kytar.cz v Praze a měl jsem tu možnost hrát na sestavu o zmíněném rozpoložení tomů a dá se říct, že mi to vyhovovalo více. Každopádně díky za reakci, mrknu po nějakém multiclampu + tomholderu. Btw ten stojan co mám, se mi zdá jako docela dost stabilní, mám na něm 16 anatolian a jde o uchycení 10" tomu, takže si myslím, že by to nemuselo dělat paseku :)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Je potřeba si dávat bacha a snad to vše dobře vychytáš! Fungovat by to nějak mohlo :wink:
Každopádně kvalitní a stabilní železo je celkem základ a není radno to podceňovat, takže je mi jasné jak to jako student máš s financema, no investice takového druhu se vyplatí.
Já sama, jak tu mnozí vědí, preferuji drum rack nad řešením se stojany, ale to samozřejmě není výhodné vždy a pro každou soupravu.... ale to je na jiné téma.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já v Tebou popisovaném rozložení odehrál jeden koncert a měl jsem na tom stojanu 10+12 tomy a činel.
Teda mít to tak nastálo bych se asi hodně bál, že časem stojan praskne. Ale byla to jen levná šibenice od Sonoru a multiclamp Yamaha, který není nastavitelný a tak to těžiště bylo docela dost mimo osu stojanu Obrázek

Vypadalo to nějak takhle (lepší fotku nemám):
Obrázek

Pointa ale je, že jeden činel a 10" tom to unese snad v pohodě. Hlavní je pohrát si s nastavením nohou aby nehrozilo převrhnutí.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Lukis

Příspěvek od Lukis »

Našel jsem multiclamp na kytarach.cz, vzhledem k ceně mám ale strach, aby to vydrželo a ten tom uneslo ...tady je odkaz http://kytary.cz/yamaha-csat924a/HN109443/ ... nebo jestli si připlatit a koupit dražší?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Je v pohodě. Ten vydrží. Spíš jde o to, že vzdálenost těch "upínáků" je pevná (cca 10 cm) a tím pádem bude tom až moc daleko od středu stojanu. Ale u jednoho přechodu je to v pohodě, sice to je trošku komplikovanější, ale nastavíš to v pohodě. Předpokládám, že ten stojan je šibenice samozřejmě
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Lukis

Příspěvek od Lukis »

Jojo, jde o šibenici ...... Já si ho vezmu, je to investice 2 stovky :) díky za reakce
Joe86

Příspěvek od Joe86 »

Věšel jsem 12" přechod de facto stejné značky na stojan - taky od Basixu - nebyla to ta nejvyšší řada, asi ta druhá od shora..je dost podobná té, co dodávají ke Xenonům (jde použít jako šibenice i rovný stojan). A šlo to..akorát jsem používal "polohovací" clampy...dává to prostě větší množství variant. Stojan jsem měl jako rovný se 14" činelem a na dalším clampu bylo ramínko se splashem. Ten stojan není nijak extra robustní, ale nohy jdou dobře roztáhnout a když se to vyváží, tak by to mělo udržet.. :wink:

K tomu co psala Monika.. pomůže to zvukově kopáku, že na něm nebude zátěž a taky to pomůže přechodům.. jinak zní buben, který je zavěšený pár centimetrů nad korpusem kopáku a jinak buben zavěšený v podstatě volně v prostoru...kdysi mi to poradil jeden zkušenější kolega a když jsem posunul buben víc k hajtce, tak jsem nevěřil vlastním uším... (nevím, nakolik to závisí i na úhlu zavěšení... :?: )
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

Jo já to tak mám taky a ten stojan už mám asi 7 let, je to Tama a stál mě asi 2000, na něm mám 10" tom a 16 crash a drží jako víno :-) Výhodou na to je mít vícedílný stojan protože si můžeš lépe nastavit výšku uchycení bubnu abys stojan nějak extra nevohnul ;-)
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Joe86 píše:... jinak zní buben, který je zavěšený pár centimetrů nad korpusem kopáku a jinak buben zavěšený v podstatě volně v prostoru...kdysi mi to poradil jeden zkušenější kolega a když jsem posunul buben víc k hajtce, tak jsem nevěřil vlastním uším... (nevím, nakolik to závisí i na úhlu zavěšení... :?: )
I na tom úhlu určitě něco bude - dokonce i přímo nad kopákem ;)... Když jsem měl tomíky nad kopákem vodorovně a relativně "nízko" (chycený za vedle stojící šibenice přes Sonorácký clampy - čtyřstovky... taky se dají polohovat :) ), tak ten zvuk byl docela - no... nelahodil tolik mému uchu... Pak jsem ty tomy trošičku přizvedl, lehce naklonil a pohoda jazz :)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

No pánové, nechci vám kazit radost, ale zvuk bubnu sice ovlivní to, jestlimůže korpus volně rezonovat nebo ne (letmé držení, nevrtaný korpus, ...) ale jeho poloha a náklon v tom objektivní roli ehraje. je to jen subjektivní pocit. Jinak bubny slyšíš jako bubeník sedící za soupravou, jinak je vnímáš jako nezaujatý člověk sedící někde před soupravou a už úplně něco jiného je jak to slyší lidi dole z aparátu :idea: :wink:

Na ráfek bubnu se klikne patřičný majk a i když budeš hrát s bubnem třeba vzhůru nohama, tak to bude znít stále stejně. To už o moc víc se pozná akustika podia 8)
karku

Příspěvek od karku »

Zdravim
Chcel by som sa vas spytat,pokial by ste si chceli "zavesit" tom na stojan aky stojan by ste zvolili z tychto dvoch?
http://kytary.cz/gibraltar-4609/HN138850/
http://kytary.cz/drumcraft-pure-cbs-2/HN138026/
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ani jeden. Oba dva jsou z nižších řad a budou mít spoustu práce s tím činelem, který na ně pověsíš. Pokud bys chtěl na ně ještě umístit tom, bude to nad jejich možnosti.
Musíš se dívat po bytelnějších stojanech třeba i z bazaru... http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Nazdar Karku!
Stojan na tom by měl být trochu robustnější a ty tu navrhuješ nejlevnější šibenice(chápu,že cena rozhoduje).
V tomhle případě,ale nešetři a radši přidej 500Kč na vyšší 5.řadu od Gibraltaru,ikdyž já bych doporučoval 6.řadu,ale to už jsme na 2t.A už je složen ze 3 dílů,což oceníš při převozu. :wink:
Drumcraft je převlečenej Basix,takže ten z vlastní zkušenosti nedoporučuju...
http://kytary.cz/gibraltar-5709/HN140797/
Ještě otázka: O jaký činel a tom se jedná?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
karku

Příspěvek od karku »

No,jedna sa o tom 12x8 a rock crash 16" :)
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Ptal jsem se proto,že by ti mohl stačit rovnej stojan a ty jsou podstatně levnější(myslim vyšší řady).
Zkus to nejdřív někde vyzkoušet(jestli ho nemáš) určitě nebude vadit,když ten tom bude spíš trochu vpravo,než k tobě. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

To bych rozhodně nedoporučil. I kdyby to teď vystačilo, tak si třeba za půl roku vzpomene, že ten crash by to sneslo o 20 cm víc doleva. S rovným stojanem to prostě nepůjde

zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

necibici píše:Ptal jsem se proto,že by ti mohl stačit rovnej stojan
Myslel jsem, že se ptáš proto, jestli tam náhodou nebude věšet nějaký splash... To by se zahmouřeným okem možná šlo. Na rovný stojan bych také nic než 1 činel nevěšel (teda krom ramena rampy).
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“