Jaka je podle vas nejhnusnejsi kytara?
Pravidla fóra
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaka je podle vas nejhnusnejsi kytara?
Ja spis doufam, ze az mi bude 60, ze uz treba budu umet aspon trosku hrat 
Hodně budem někde...
Nedokážeš si představit, že bys v 60 hrál techdeath, protože vidíš současnou generaci 60letých, kteří techdeath neposlouchají. Jenže proč asi? Možná proto, že ve věku, kdy se zajímali o hudbu tak, jako ty ve tvém věku, techdeath ani neexistoval. 
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Myslím, že spíš šlo o fyzickou schopnost hrát takový prasárny jako je techdeath ... ale co my víme, jsou i čiperní staroušci s nenechavýma prstama 
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Tak v 60 clovek vetsinou jeste nebejva nutne na odpis, na mnoha zavodech me uz predbihali dedosi; co si na 60 uz mozna ani nevzpominaj, jak to davno; do kopce, ac jsem mel fyzicku 
Hodně budem někde...
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Když otec ještě jezdil náklaďákem (to mu bylo kolem 70) tak se chytl s nějakým dědulou kterej chodil skrčenej, vrásčitej a cosi cosi a křičel na otce ať má trochu úctu k jeho stáří (už si přesně nepamatuju ten konflikt, možná něco na přechodu pro chodce). Tak se tatík zeptal kolik mu je, řekl že nějak 55 a hodně rychle sklapl když zjistil kolik je tatíkovi 
Ale OT, takže psst
Ale OT, takže psst
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
To je zas diskuse, a nejen že OT, na míle daleko ...Dafčánek píše:Myslím, že spíš šlo o fyzickou schopnost hrát takový prasárny jako je techdeath ... ale co my víme, jsou i čiperní staroušci s nenechavýma prstama
Vy béci, šedesát přece dnes není ani v metalu žádnej věk; co třeba tenhle pán?
http://en.wikipedia.org/wiki/Glenn_Tipton
To sice není techdeath, ale na to co hraje, musí mít prsty, a nejen to, stejně v cajku.
Gibson B-bender Les Paul...
Co si GIbson myslí? Že je Fender?

Co si GIbson myslí? Že je Fender?

Fender Std. Strat, Laney CUB12
Adonis Jazz Bass, Roland CB-30
No a? Kvůli javorovému krku a hmatníku? To tělo je asi jasan ne? Na olši to má výraznou kresbu. Tak je to je to alespoň nějaká změna. Nedávno se někdo bouřil nad tím, že Fender dělá javorové topy a co si myslí, že to není Gibson.
Možná to myslel i kvůli tomu B-benderu 
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
je to hnus.
No, podobnost s Fenderem bych tam viděl v tom pickguardu.

Já jen nevím, jestli se smát nebo brečet. Můžeme projít prakticky všechny kytary na světě a říkat " hele koukej, ten si myslí, že je jako Ibanez a dělá kytary z lípy" ... "A hele támhle je na Ibanez javorovej hmatník- to jako kopíruje Fendera nebo co?". Jen tohle mě štve Milane
. Je to pro Gibson nezvyklé, ale proto hned kopíruje Fendera? To už dřív Fender kopíruje Gibson, když dal na kytaru HB, dělá javorové topy... 
Vždyť je to celý blbost takovýhle výroky. Taky se mi ten Gibson nelíbí a ani B bender, ale proč ty řeči o Fenderovi...
Vždyť je to celý blbost takovýhle výroky. Taky se mi ten Gibson nelíbí a ani B bender, ale proč ty řeči o Fenderovi...
Bejku, taky mi tohle odsuzovaní dost vadí, přesně jak píšeš. Ale tady u tohohle konkrétního kusu je to opravdu hodně poznatelná variace na B-bender tele. Takže to kopírování (nebo inspirace?) je, ale mě rozhodně nevadí.
Naposledy upravil(a) Latam dne 21.03.2013 20:14, celkem upraveno 1 x.
Ne, myslel jsem to hlavně kvůli tomu B-Benderu a "Tele-pickguardu". To mi prostě na LP nesedí.
Fender Std. Strat, Laney CUB12
- magor539
- Kontaktovat uživatele:
teď jsem objevil toto. nic moc se mi to nelíbí
kdyby to aspoň byla španělka 

http://images.fanpop.com/images/image_u ... 00_891.jpg

http://images.fanpop.com/images/image_u ... 00_891.jpg
Naposledy upravil(a) magor539 dne 21.03.2013 19:42, celkem upraveno 4 x.
Moje kytary :
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
Vision TELECASTER Sunburst
Fokus Strat GEMINI
Teď nevím jestli si to mám vztáhnout na sebe...Bejk píše:Taky se mi ten Gibson nelíbí a ani B bender, ale proč ty řeči o Fenderovi...
Jen jsem napsal svojí domněnku, proč asi karel-d zmínil to kopírování Fendera. A měl jsem pravdu.
Jinak s tebou souhlasím, tohle srovnávání a úvahy o možné inspiraci nebo kopírování jeden druhého jsou zbytečné, ale vedou se o autech, o melodiích písniček...a tak je to i u kytar.
A pokud bych si měl vybrat jen podle vzhledu z těch dvou výše uvedených kytar, tak sáhnu po tom teleti. Ač jsem "gibsoňák" a teleta se mi nelíbí.
no ja sem mel predevčírem hroznej sen
koupil sem si gibsna LP takový nejaký oranžový fládrovaný top .. a pak mi v tom snu dones starej známej gibsna uplne stejne fládrovanej jak ten oranžovej ale byl zelenej . hnus proste zelenej Gibson LP jak pro den sv Patrika. a ješte ke všemu mi to nedones s kufrem.
takže nejhnusnejši kytara by byla LP v zelenym.
pro predstavu neco podobnyho dal nero jako mnamku jen prs elektricke-kytary/les-paul-jake-se-vam- ... ml#p593380 mozna z toho sem mel nočni mury.
takže nejhnusnejši kytara by byla LP v zelenym.
pro predstavu neco podobnyho dal nero jako mnamku jen prs elektricke-kytary/les-paul-jake-se-vam- ... ml#p593380 mozna z toho sem mel nočni mury.
nedelejte že to nevíte , sem stredoevropan heterosexual ... ať to neni tady nejaka pozitivni diskriminace jo ?
Ricardo na to tu máme speciální téma elektricke-kytary/vase-sny-t1342-3240.html 
Milan: Nene, to nemělo být vůbec na tebe, jen jsem chtěl všobecně říct jak mě tohle přirovnávání a kopírování štve, ale kde bysme bez kopírování byly? Většina z nás by neměla neuměla hrát na kytaru, protože by tu byl jen Fender a Gibson (bůh ví jestli za cca 12 000Kč) a jinak prakticky nic... Je to řečeno hodně zhurba, ale já to tak vidím a nepřijde mi správný nazývat něco opičením, kopírováním apod.
Milan: Nene, to nemělo být vůbec na tebe, jen jsem chtěl všobecně říct jak mě tohle přirovnávání a kopírování štve, ale kde bysme bez kopírování byly? Většina z nás by neměla neuměla hrát na kytaru, protože by tu byl jen Fender a Gibson (bůh ví jestli za cca 12 000Kč) a jinak prakticky nic... Je to řečeno hodně zhurba, ale já to tak vidím a nepřijde mi správný nazývat něco opičením, kopírováním apod.
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Rocky
Mám takový pocit, ze 10min před tebou tu kytaru někdo postnul do nejkrásnéjších PRS