Brum

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
anmelden

Re: Brum

Příspěvek od anmelden »

Milane sorry mě ty citace furt blbnou z neznámého důvodu..a duplikovaný příspěvek je taky omyl, pokud se moderátorům bude chtít smažte ho ;)
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
anmelden

Příspěvek od anmelden »

ITIetalista píše:k fólii: aká bude lepši hliníková(aluminium) alebo nedenná(cooper)? treba ju tiež uzemniť?
jak chceš uzemňovat folii :lol: :lol: ...
já nevím ty přemejšlíš nad strašnejma prkotinama. Ono to vypadá jak nad tím bůhvíjak koumáš, víš o tom všechno, a přitom je 100x lehčí a 100% účinnější napsat: Nevim o tom ani houno, potřebuju poradit. Pak tady píšeš blbosti typu: Mám uzemnit izolaci? Každej může plácnout blbost, ale nesnaž se aspoň vypadat jako brouk Pytlík.

PS: + navíc, proč by měl být problém v elektroinstalaci? Rušení znamená problém v zapojení? Je to el. mag indukce a je to normální jev u elektrických obvodů. Jen je rozdíl jak moc ty ruchy působí na své okolí. A navíc baterka ti zdaleka neudělá takové napětí jako zásuvka. A ještě si rýpnu: měď se anglicky píše copper a ne cooper.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Vlastní zkušenost - hliníková fólie pocitově něco zlepšila, ale nikterak významně. Měďěná fólie fungovala mnohem lépe. Fólie by měla být spojená s uzemněním.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

amnelden ked nevíš tak nepíš... ako nero napísal fólia má byť uzemnená už som si to prečítal v druhej téme...
k zásuvke: elektroinštalácia (starého typu) nieje uzemnená takže spôsobuje ruch počuť to aj keď mám kombo zapnuté na baterku a priblížim sa ku kombu s adaptérom (časťou adaptéra ktorá sa strká do komba) takže je to 99,99% tá elektroinštalácia.
This account don't exist longer.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:amnelden ked nevíš tak nepíš...
Chlape, tohle jsou od tebe až moc silná slova...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Nechápu o čem mluvíš, jestli o elektroinstalaci komba nebo zásuvky. Baterku myslíš od aktivních snímačů? Nebo máš kombo zapnuté na baterku? Co to je za baterii?

To s tou folií jsem viděl u kamaráda, ale neměl to nijak spojené se uzemněním. Ale i tak mu to nebrumělo. Když to ale Nero doporučuje... :)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Kombo mám Ibanez DAG1 a to jede na baterku... elektroinštalácia v baráku je stará a nieje uzemnená (zasuvka) ale pochybujem, že ta páska pomôže keď je to elektroinštaláciou...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše:ale pochybujem, že ta páska pomôže keď je to elektroinštaláciou...
Pochopitelně nepomůže.
anmelden píše:To s tou folií jsem viděl u kamaráda, ale neměl to nijak spojené se uzemněním. Ale i tak mu to nebrumělo. Když to ale Nero doporučuje... :)
No, mně to třeba na PRS nebrumí i bez folie :D

PetrPeter 1975 - 2008
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

ITIetalista píše:...elektroinštalácia v baráku je stará a nieje uzemnená...
Nejsem elektrikáře, ale... myslím, že si dovedu představit, jak by se chovala neuzeměná elektroinstalace (a brum by to nejspíš nebyl)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Sadam.S píše:
ITIetalista píše:...elektroinštalácia v baráku je stará a nieje uzemnená...
Nejsem elektrikáře, ale... myslím, že si dovedu představit, jak by se chovala neuzeměná elektroinstalace (a brum by to nejspíš nebyl)
...viem o čom hovorím (chodím na elektrotechnickú školu) je to elektroinštaláciou... proste staré rozvody v baráku... u kamoša ktorý býva v novom baráku to nerobí...
anmelden

Příspěvek od anmelden »

no konečně jsem se dobral toho, ČEHO elektroinstalaci jsi myslel....já myslel že máš problém s elektronikou v kytaře...
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

ITIetalista píše:...viem o čom hovorím (chodím na elektrotechnickú školu) je to elektroinštaláciou... proste staré rozvody v baráku... u kamoša ktorý býva v novom baráku to nerobí...
Já taky vím, o čem mluvíš, jen mi termín "neuzemněná" přišel dost nešťastný :D
BEDDY666

Příspěvek od BEDDY666 »

Taky me to pekne stve, tak jsem to vyresil, drat omotam na konektor co jde do komba a druhej konec pod ponozku na palec a je po bzuceni zatim jsem nic jineho co pomuze nevymyslel. Nejak to prece jit musi kdyz pomuze kus dratu omotanyho na noze.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

To je masakr :_)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
symar

Příspěvek od symar »

Měděné a hliníkové folie na odstínění třeba tady http://www.rmpickups.cz/stinici-folie.html. Jinak každý lepší elektro a určitě GES nebo GME.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
stovi
Nový uživatel

Brum

Příspěvek od stovi »

Zdravim, mam problém s brumem u kytary RG 321. Chvíli to bylo citlivý na dotek/natočení kabelu, čím dál víc, ted uz jen brumí a víceméně nehraje. Je to stejný brum jako když pohodíte kabel na zem, nebo přiložíte k něčemu kovovýmu. Signál tam teče hodně bídnej, skoro není kytara přes brum slyšet. Kde bych měl začít hledat problém ? ten kabel od potaku k díře ? přepínání nebo ovládání potenciometrů, snímačů nemá na sílu a hlasitost brumu žádný vliv. Dělá to jen tahle kytara, žádný viditelný poškození
José

Příspěvek od José »

Můj tip: někde šluslý drátek u jackové samice.
Moon

Příspěvek od Moon »

A můj tip: Začít výměnou zdířky jack.
A druhý tip: Jestli sem budeš chodit častěji, dej si k avataru bydliště. Občas se to může hodit. Třeba jestli jsi z Plzeňska a nerozchodíš to, můžeš se u mě zastavit s kytarou.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Upadlej drátek u jackové samice. Neprotáčí se? Neprotáčí se Volume pot? Ještě může být ulomený kontakt ve válcové samici.
Šroubovák, páječku a do 10 min. je hotovo.
A vyplň si lokaci.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“