Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od zyglrox »

shoooter píše:... 8 je málo, a kytara prostě nehraje.
Kamarád shání 8 na dvanáctku kvůli velkýmu pnutí. Bohužel marně. Teď má nějaký spešl devítky, ještě to podlaďuje a pnutí takový nemá. A ještě si pochvaluje dohmat. Ty 8 ho ale mrzej.
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Nicolas píše:Tak jsem natáhl struny Dadi,jak jsem psal,jsou to dvanáctky a musím říct,že mně se zdají dobré.Měl jsem tam teď 11 ernie ball phosphor bronze a tyhle jsou taky phosphor bronze.zvukově kytara díky silnějším strunám získala na síle a zvuk se mi zdá naprosto bezproblémový,hezký.Za 100 kč si myslím,že na domácí hraní výborné struny.nebo-li dávat 2x tolik za Ernie Ball moc význam pro mě nemá.Ale jelikož jsem v podstatě začátečník,tak nevím,jestli můj sluch je dostatečně erudovaný,abych kvalitu strun dokázal posoudit.Mně se prostě zdají dobré a žádnou plechovost,nebo nějaké nedostatky prostě nepozoruji.
Důležité je:"mně se ZDAJÍ dobré"... Kvalitu strun dokážeš,pokud posloucháš,posoudit... Ale jestli jsi je natáhl dnes a jsou dobré tak za dva dny nebudou už ani dostatečné.... Nevím na co jsi je natáhnul,ale levné Martiny za 150 jsou dobré tak týden a to mi přijde drahé i na takové to domácí žvýkání... A fakt nám nechceš prozradit na jaký nástroj hraješ....?
A hlavně PHOSPHOR BRONZE!!!! je zárukou kvality. Nu což...
Za 100 peněz koupíš(ač je to k neuvěřenî) výborné Siriusky-ale bohužel nejsou fosforové,že...?

Oblíbené české kovové struny SIRIUS v nejprodávanější střední tvrdosti.Zvýhodněné balení 5 sad za jedinečnou cenu 1 sada za 65,-Kč !!!Oproti běžné ceně ušetříte cca.25,-Kč na jedné sadě.A struny se vám přece doma nezkazí.Možnost dodání v tvrdosti 095,010,011
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Nejsi jakysi prehnane militantni, Tengli? Nemam pocit, ze by Nicolas nekomu neco cpal. Co je spatneho na tom, ze napsal prvni dojmy?
Mimochodem hraju na levne Martiny za 150 (kvalitni fosforky), a mam je natazene bez problemu pres dva mesice. Ale ano, zalezi, na co je natahujes. A proc by mel kupovat Siriuse kdyz chce fosfor bronzy a dvanactky?
shoooter

Příspěvek od shoooter »

zyglrox píše:
shoooter píše:... 8 je málo, a kytara prostě nehraje.
Kamarád shání 8 na dvanáctku kvůli velkýmu pnutí. Bohužel marně. Teď má nějaký spešl devítky, ještě to podlaďuje a pnutí takový nemá. A ještě si pochvaluje dohmat. Ty 8 ho ale mrzej.
Co to je "velký pnutí" ??? Standardní struna na běžné menzuře ve standardním ladění bude mít vždy standardní pnutí! A ty osmičky nejsou, protože je to nesmysl - to mu nedochází?
Já hrál na 12ce na .010 a byla to slabota, níž bych rozhodně nešel - .008 je nesmysl i na 12ti strunku.
Je to jako kdybys hrál basket, a místo aby ses naučil trefit koš, přišroubal bys ho o metr níž, a pochvaloval si, jak se dobře trefuje.
Prostě nesmysl.

Doplnění:
Sílu .008 má oktávové G u většiny .010 sad na 12tku - takže vím co to je, a jak dokáže vybudit rezonanční desku.
Naposledy upravil(a) shoooter dne 23.03.2013 13:25, celkem upraveno 1 x.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tengli

Příspěvek od Tengli »

...EDGE... píše:Nejsi jakysi prehnane militantni, Tengli? Nemam pocit, ze by Nicolas nekomu neco cpal. Co je spatneho na tom, ze napsal prvni dojmy?
Mimochodem hraju na levne Martiny za 150 (kvalitni fosforky), a mam je natazene bez problemu pres dva mesice. Ale ano, zalezi, na co je natahujes. A proc by mel kupovat Siriuse kdyz chce fosfor bronzy a dvanactky?
Máš pravdu-omlouvám se. :oops: Budu rád za zkušenosti po týdnu hraní. Jinak Martinky za stopade jsem fakt po týdnu sundával a to jsem hrál dva večery v hospodě. Pak mi dal kamarád nějaké signované(Eric Clapton?) a bylo to to samé... :(
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Tengli píše: Důležité je:"mně se ZDAJÍ dobré"... Kvalitu strun dokážeš,pokud posloucháš,posoudit... Ale jestli jsi je natáhl dnes a jsou dobré tak za dva dny nebudou už ani dostatečné.... Nevím na co jsi je natáhnul,ale levné Martiny za 150 jsou dobré tak týden a to mi přijde drahé i na takové to domácí žvýkání... A fakt nám nechceš prozradit na jaký nástroj hraješ....?
A hlavně PHOSPHOR BRONZE!!!! je zárukou kvality. Nu což...
Za 100 peněz koupíš(ač je to k neuvěřenî) výborné Siriusky-ale bohužel nejsou fosforové,že...?

Oblíbené české kovové struny SIRIUS v nejprodávanější střední tvrdosti.Zvýhodněné balení 5 sad za jedinečnou cenu 1 sada za 65,-Kč !!!Oproti běžné ceně ušetříte cca.25,-Kč na jedné sadě.A struny se vám přece doma nezkazí.Možnost dodání v tvrdosti 095,010,011
To je slušná aspirace na Arogantního žvanila, neboť oboje to splňuje beze zbytku.

Kvalita strun má několik aspektů, a je to hodně subjektivní záležitost.
U strun je podstatný dynamický průběh, sustain, barva tónu, stárnutí (může být různé - některé mění zvuk, jiné zkracují sustain, další neladí ...). K tomu připočti rozdílné materiály strun, rozdílné materiály a konstrukce nástrojů, rozdílné menzury, rozdílné styly - prsty, nehty, prstýnky, trsátko - a na konci ti navíc vyjde, že každému se líbí něco jiného.
Materiál strun má zásadní vliv na zvuk struny a i její životnost. Takže PhBr není zárukou ničeho, je to prostě materiál, který má určité vlastnosti.
A peníze vůbec nekomentuju. Pokud mluvíme o kvalitě, není to o penězích. Samozřejmě můžeš porovnávat něco jako poměr cena/výkon, ale to už je o něčem jiném. Pro někoho je 100,- za struny hodně, a pro někoho 700,- normální cena.

Jestli hraju na .013 PhBr a vybírám to nejlepší bez ohledu na cenu, tak určitě nepoběžím koupit Siriusky .011 Br. (tady jsem to nepochopil, píšeš střední tvrdosti - tedy Medium, a to je .013, ale dále píše, že se dělají .095, což je blbost, a .010 a .011.

Některé struny mají (subjektivně a na mém nástroji) nádherný zvuk, ale moc nevydrží, jiné mají zvuk "jen" pěkný, ale vydrží dlouho - které jsou "lepší"?

A doporučuju trochu přibrzdit.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Tengli:to hlavní už napsali předemnou,já jen dodám,že nechápu o co ti jde,nebo šlo...?Napíšu první dojmy ze strun,které jsem natáhl a ty začneš žvanit jakési nesmysly...Nemyslím,že jsem napsal nějaký nesmysl.To,že jsem uvedl,že jsou obojí phosphor bronze nemělo co dělat s tím,že by měly být nějaké vynikající,pouze upozornění,že jsou taky PB,nic víc.To,že jsem napsal,že jsou DOBRÉ,neznamená,že je známkuju jak ve škole.Prostě hrají dobře,čili nepozoruju nic,co by i vadilo,takže pokud bych měl hodnotit jak ve škole,tak zatím se mi zdají výborné.Jsem v podstatě začátečník,takže mé hodnocení je subjektivní a jak jsem psal,nemusí být erudované,proto jsem psal,že to jsou jen mé pocity.Dokonce se mi zdají i lepší než 11 ernie ball,ale to může dělat tloušťka,že kytaru víc rozezní a kytara prostě hrají líp,ale je to jen můj pocit.
Nikomu nic nevnucuju,pouze se popsal mé pocity a poměr cena výkon mi přijde jako perfektní.Hraju si jen doma pro sebe,takže pro mé hraní to rozhodně stačí,ale nemyslím,že by dělaly ostudu a já neslyším nic,co by mi vadilo.
Pokud máš problém s tím,co píšu,tak si mě dej do ignorovaných,mně je to jedno,spíš budu radši,aspoň na mě nebudeš reagovat.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Omluvil jsem se a myslel jsem to vážně. Tož tak...
Johnny20

Příspěvek od Johnny20 »

Já na Furcha D22 používám Elixíry 12.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Nebylo by vhodné zrušit tu anketu v záhlaví?
Nejsou tam některé oblíbené značky (Elixir, Galli ... ), a doplňování by zkreslovalo výsledky.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Nebo jednoduše udělat anketu novou. Přeci jen, hlavička je z roku 2006. Určitě si každý za tu dobu našel své a třeba by svůj hlas přehodnotil ;)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
jarji

Příspěvek od jarji »

Sektor píše:Nebo jednoduše udělat anketu novou. Přeci jen, hlavička je z roku 2006. Určitě si každý za tu dobu našel své a třeba by svůj hlas přehodnotil ;)
tak tak :)
Carpe Diem
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Sektor píše:Nebo jednoduše udělat anketu novou. Přeci jen, hlavička je z roku 2006. Určitě si každý za tu dobu našel své a třeba by svůj hlas přehodnotil ;)
Také jsem pro novou anketu.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Také jsem pro a navrhuji doplnit značky John Pearse, Galli, Elixir a Thomastik...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Mně přijde nesmysl, dělat anketu o výrobci, když jsou další podstatné věci jako síla, materiál ...
Prostě nemá to vypovídací hodnotu.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.
Anketu o nejpoužívanější značku akustických strun jsem před 6 lety nezaložil, a tak jí není potřeba dělat.
Chtěl jsem jenom vyhovět pár lidem, kteří po tom volali a anketu přizpůsobit "dnešní době".
Ano, jsou tu další faktory jako je síla, materiál...Ale podle mého názoru je oblíbenost dána třeba i rychlostí stárnutí jednotlivých značek strun, mechanickou výdrží, zvukem,cenou... Plno faktorů je subjektivních a nelze to zapracovat do nějaké ankety, která by měla vypovídající hodnotu o těch Top-Ten strunách
Beru to jako anketu jen o tom, jaké kdo kupuje a používá struny. Toto vlákno se tak jmenuje a nelze zapracovat z technických důvodů více jak 10 značek.
Děkuji pěti osloveným za jejich rychlé odpovědi a mám již deset kandidátů, které zapracuji do ankety.
jarji

Příspěvek od jarji »

Teraz mimo ankety, a spať trochu k téme... Používate niekto pravidelne Ernie Ball struny? Dali by sa porovnať s kvalitou od Elixíru? Chcel by som ich skúsiť, ale neviem či sa mi to oplatí. Chcem aby mi hlavne nejakú tu dobu vydržali, nie že to po mesiaci budem zasa meniť.
Carpe Diem
shoooter

Příspěvek od shoooter »

MilanT píše:Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.
Já to myslím čistě prakticky. Rád bych třeba zkusil nějaké struny proto, že je hodně lidí používá - jenže co ... ? O značce to není - každá značka má celkem dobré struny i naprosté propadáky, a ani cenou se řídit nelze.

Vím, že to technicky udělat nejde.

Oprav ty značky, a jedem načisto :)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Takže můžete hlasovat.
Do ankety jsem zařadil výrobce strun, které se nejčastěji objevily ve vašich návrzích a získaly tak nejvíc hlasů.
Pro informaci - sešlo se mi dvacet různých návrhů a tedy těch 10 nezařazených získalo nejméně "hlasů" (jeden max. dva).
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

FIRST!!!!! :D Pardon :)

Musel jsem si hodit hlas pro Martiny, ktery teda na akustice (kdyz jsme v akusekci) mam a mit budu az si koupim novy (jakoze by to uz bylo na case)
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“