Kombo na doma - LAMPA

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampove kombo hlavne na domace hrani

Příspěvek od rotten77 »

Párkrát se to tu řešilo. Zkus pohledat:

search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... mp%2A+doma

EDIT: na domácí hraní je 40W až moc. Na menší hraní stačí většinou třeba 20-30W lampa, tu zase ale doma nevykroutíš do správného zvuku.
spree

Re: Lampove kombo hlavne na domace hrani

Příspěvek od spree »

To som prave chtel vedet, dik.
Ten Line 6 ma moznost hrat i na 10W, ale skoro nic sa o nom neda najst.
Nekdo ho chvali, iny zase pise opak... :?
MilanT

Re: Kombo na doma - LAMPA

Příspěvek od MilanT »

Sloučeno s duplicitním vláknem.
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Lampa hraje buď doma ideálně a na koncertě ji moc není slyšet (do 5W) nebo na koncertě ideálně a doma je zvuk o něco horší, protože není vybuzený kocový stupeň. (15-50W). Různé přepínače výkonu většinou mění i zvuk. Nejednodušší je prostě stáhnout master. Mám doma 5W a stejně je to moc...
U lampového komba se moc nedá říct, že je něco dobré a něco špatné, každému se zvukově líbí něco jiného, u tebe těžko radit vzhledem k požadavkům (beatles hráli na vox/fender, ACDC na marshall). Zajdi do hudebnin a vyber něco kolem 20W podle svého sluchu.
spree

Příspěvek od spree »

To mas pravdu, musim sa proste zmierit s tym, ze to nevyhulim.
Mastrom s volumom to proste stishnem.

Nemas nejaky typ na dobre univerzalne kombo, ktore nemusi mat prehnane gainu?
Staci ako asi ACDC...
Alebo ktorym kombam sa radsej vyhnut? :lol:
spree

Příspěvek od spree »

Mate niekto skusenosti s tymto kombom?
Mohlo by sa hodit na moj styl?
http://kytary.cz/orange-th30c/HN119172/
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Hrál jsem akorát na hlavu.. Dost dobrý nas.aný rockový sound :)) jeden z aparátů nad kterým přemýšlím.. Ale až do zkušebny.. Sice můžeš přepnout na 15 W výkon a pak ještě jen na dvě lampy, ale nevím jestli bych si zrovna tohle koupil na doma.. Zkreslení z toho vytáhneš i na domácí hlasitost, ale fakt to není ono :-/
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Koziáši, vy máte tu TH30 na zkušebně že? :D
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdravím. Co znamená pojem "kombo na doma"? Asi bude velký rozdíl v požadavcích někoho, kdo bydlí v činžáku spolu s "nehudebními" sousedy a někoho z rodinného domku, jehož nejbližší sousedi jsou 300m vzdáleni. Uvést druh bydlení by v takovýchto dotazech byl velmi užitečný což? :D
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

ani bych neřekl že sousedi jsou ten hlavní problém, ale spíš tví spolubydlící...sousedi si mohou od 8 do 9 večera vysrat oko s prominutím ;)...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Od Orange jsem hrál jen na dual terror a řekl bych, že je to nejneutrálnější aparát, který jsem kdy zkoušel (pravda moc jsem toho neodzkoušel). Nelíbilo se mi ale, že od určité úrovně gainu to začalo být hodně usyčené, ale myslím, že až k hardrockovému zkreslení to bylo OK. Výhoda je, že je, pokud vím, čistě lampový, takže ti ho tady opraví kdekdo, narozdíl od line 6 a podobných hybridů, které při poruše musí do autorizovaného servisu.
Co se týče toho hraní doma, tak mi příjde jako pitomost řešit, aby to při cvičení mělo dokonalý zvuk. To je možné tak kolem 1W, takže v konci preampovky. Takový aparát je dobrý pro někoho, kdo už je v hudebním důchodu a hraje si doma u krbu, pokud s tím chceš do budoucna někde hrát, tak kup něco od 15W výše. Osobně mi doma nejde o zvuk, ale o cvičení.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

anmelden píše:ani bych neřekl že sousedi jsou ten hlavní problém, ale spíš tví spolubydlící...sousedi si mohou od 8 do 9 večera vysrat oko s prominutím ;)...
Tolerance ti asi moc neříká, co?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Nero píše:
anmelden píše:ani bych neřekl že sousedi jsou ten hlavní problém, ale spíš tví spolubydlící...sousedi si mohou od 8 do 9 večera vysrat oko s prominutím ;)...
Tolerance ti asi moc neříká, co?
navíc za ty léta člověk zpozoruje zajímavou věc...čím horší hráč, tím vyšší volume :D

Jinak u aparátů, které kreslí preampem je zbytečné řešit vybuzení konce a nebo taky v případě kvalitní zkreslovací krabičky. Další z faktorů je použité repro, kdy není pravidlo, že ty co hrají dobře nahlas, hrají dobře i potichu.
Osobně nesnáším různé guitar rigy, amplituby a podobné ptákoviny, protože to má se skreslením společného asi tolik, jako bradavka s bradavicí a tím pádem nezbývá než cvičit na lampu. Dnes se dají už za vcelku směšnou cenu koupit lampové apraráty, takže i na to cvičení nevidím důvod preferovat tranzistorové kombíčko. V poslední době cvičím na 50W HOTa a díky kvalitní konstrukci a záběru potenciometrů není problém hrát s dobrým zvukem a nerušit kohokoliv ve vedlejší místnosti.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

ale říká :)...tohle není o mé ignoranci či nezájmu vůči okolí...a je to OT, tak se na to můžeme vykašlat, jen jsem chtěl poukázat na to, že nejen hudebník má povinnost být tolerantní a ohleduplný ;)
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Zdary chlapi,
mám dilema s výběrem zesilovače do bytovky, sousedi mi přijdou v pohodě, ale tak nechci je zbytečně dráždit, rozhodně chci lampu, malej výkon (1-10W) a chci to spíš na čistej zvuk, ale fakt jakože nějakej moc moc pěkňoučkej, nechci tam master volume, chci aby tam byl volume a gain oddělen, ekvalizér mi je fuk jestli bude z jednoho nebo více potenciometrů.
Já jsem si jakože tak předvybral 4 favority a to jest:
http://kytary.cz/orange-micro-terror/HN133747/ - vím říkal jsem, že chci lampu, ale přijde mi tenhle hybrid dost v pohodě
http://kytary.cz/blackstar-ht-1hr/HN114397/ - ten se mi líbí dost a líbí se mi na něm i cena
http://kytary.cz/vox-night-train-nt2h/HN113489/ - řekněme, že ten se mi líbí nejvíc, ale cena je bída (jsem chuďas)
Když zvolim zesilovač vezmu k tomu box od Voxe http://kytary.cz/vox-v112nt/HN107005/ - líbí se mi repro
No a pak jsem ještě jakože koukal na Blackstar HT 1R combo s 8" reprákem http://kytary.cz/blackstar-ht-1r/HN114396/ a že časem bych k tomu koupil třeba i box s větším repro (již zmiňován), nicméně u tohohle kombíčka nevím jestli se nevyplatí spíš verze hlavy.
Poraďte, pomozte, navrhněte mi něco úplně jiného než co jsem si vyhlídl nebo mě v něčem utvrďte, můj problém je, že jsem moc nerozhodnej :D (fakt až moc...)
Díky za odpovědi, rady a připomínky (a nebijte mě jsem tu nováček)
S pozdravem a přáním pořádný kytarový jízdy Igy.
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

cistej zvuk mi u HT1 moc vyjimecnej neprijde, vynika hlavne dobrym zkreslenym - ten je naopak zase problemem u snad vsech pidikomb v teto kategorii. nejlepsi ale bude kdyz si na nej zahrajes, treba se ti zalibi.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

A co třeba ještě Vox AC4TV? Ten teda nemá oddělený gain a volume. Ale to zas není taková tragédie. A koukal bych po něm na bazaru, když se ti ta cena bude zdát vyšší.

A pokud na to nemáš moc peněz, jak píšeš, tak bych ten bazar sledoval určitě, dost ušetříš. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

No HT-1 má pěknej clean, sice nijak výjimečnej a až moc tichej, ale pěknej. Ale jak jsem už říkal jinde, nejlepší zkreslení jde z jeho čistýho kanálu s volume i gainem na max + jsou samozřejmě potřeba silný snímače.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Marek0090

Příspěvek od Marek0090 »

Já bych pro změnu mohl doporučit takovou trochu jinou variantu a sice: Ibanez TSA15H
15W lampa, která lze ztlumit na 5W (ideální na doma)
Krásný clean, zabudovaný tube screamer :-)

Akorát je trošku drahší, ale bazar funguje stále...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sajmon píše:A co třeba ještě Vox AC4TV? Ten teda nemá oddělený gain a volume.
... ale jde mu výkon stáhnout na 0,25 W a pak už se dá kreslit i aparátem za docela rozumných hlasitostí, přestože bych k němu doporučoval mít nějaký OD nebo dist.
Marek0090 píše:Já bych pro změnu mohl doporučit takovou trochu jinou variantu a sice: Ibanez TSA15H
15W lampa, která lze ztlumit na 5W (ideální na doma)
Na doma pořád hodně hlasitá potvora, i těch 5 W :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“