Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
J.J.
Rádce

Re: Homemade kytara

Příspěvek od J.J. »

Kmensik: To vole, to už to je? Vypadá to skvostně, líp než ten originál vedle. Fakt. Navíc, ta rychlost jakou jsi to zvládnul mě udivuje. Není tomu co vytknout, snad jen ještě dodělat ty zadní dekly, ale to máš určitě v plánu. Prostě profi práce, nádhera.
EDIT: Ještě dotaz. Neplánoval jsi tam původně naistalovat ZRko, že je před tímhle tremolem tak velká mezera?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
glycerol

Příspěvek od glycerol »

Bejk píše:Je to vážně pěkný. Kde jsi sehnal šelak? To je celkem nedostatkové zboží a má ho pár houslařů co vím, protože musí být celkem starý, aby byl kvalitní. Jestli si dobře pamatuju, tak když ho udělá houslař jako mladej tak ho dělá pro svýho vnuka.
Nevím jak u vás v ČR ale já jsem našel např. tento e-shop http://www.vad.sk/katalog/75,, a politura je dobře když se nějaký čas nechá odstát ale žeby tomu přidali na kvalitě desetiletí tak to bude spíše mýtus, opravte mě pokud se mýlím.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Bejk píše:.... Kde jsi sehnal šelak?....
já jsem si ho na pokusy objednal tady.
http://www.manahuna.cz/manahuna/eshop/1 ... Selak-bily
dělal jsem s ním povrchovku na celojavorovém krku.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Respekt!!! Nádhera. To frézování těla bylo luxusní. Mistr invence. Pokrývka hlavy dolů...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zabralo to šest víkendů, a sem tam něco po večerech. Hlavně hodně přemýšlení, chystání šablon.
Mezera před tremolem je o pouhé 2mm větší, a už je to vidět. Vyfrézoval jsem obvod podle RG, doměřil a přizpůsobil vše ostatní, ale pak to EdgePro má úplně jinak blok a nic nepasovalo. Trny jsem odměřil po osazení krku do takové vzdálenosti, aby mi vyšly oktávy i při tlustších strunách. Střed trnů 9mm od přední hrany, má být 7mm.
Šelak mám z nějakých starých zásob, dá se koupit v potřebách pro restaurátory. Naopak se uchovává v suchém stavu, a rozpouští se jen potřebné množství k okamžité spotřebě.
Mám radost, že se chyby na výsledku moc neprojevily, že jsem nezdrbal díru na jack a na nožový přepínač. Zkouška trpělivosti. Líbí se mi úzká šachta na pružiny a patka krku.

Náklady odhad:
Krk 1500 bazar
tremolo 1650 bazar
ladicí mechaniky + zámky cca 500 bazar
snímače cca 350 (provizorní INF1 a OEM 14k keramický)
dřevo 350
poty, jack, switch 300?
lak 50?
šmirgly, spotřební materiál, dřevo na šablony, opotřebení nástrojů 500
knoby (zatím půjčené) 250
šroubky, vruty 50
struny 110
=5610Kč

+ nutné investice do vybavení
+ času nepočítaně
+ předpoklad jiných snímačů, push-pull poťáky, hlavičky ladicích mechanik, stínění...

Jo a za 6 byla taková na bazaru celá, teď je tam jedna za 7.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

kmensik píše:Naopak se uchovává v suchém stavu, a rozpouští se jen potřebné množství k okamžité spotřebě.
Tak s tím šelakem jsem se už taky setkal s informací,že čím starší(rozpuštěný)tím lepší... :?: Myslím,že poměrně slušné pojednání bylo,tuším, na cestadreva.cz. A tam zmiňoval snad deset let starý "nálev".

Jde o tu radost z té vlastní tvorby. Asi bych to nesrovnával s byť bazarovým nákupem. Cesta je cíl,ni? :)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tengli píše:Jde o tu radost z té vlastní tvorby. Asi bych to nesrovnával s byť bazarovým nákupem. Cesta je cíl,ni? :)
+1 aneb pocit z dobře odvedený práce a parádního výsledku je nevyčíslitelný
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Parádní práce, výsledek se mi velice líbí, jsem taky S-lover :D opravdu klobouček.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Zdálo se mi to a nebo jsem tu ráno viděl 2 zvukové ukázky něčeho? Řekl jsem si, že si to poslechnu odpoledne.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Klaním se, Mistře.
oba palce kolmo nahoru :wink: :!:
-kcr-
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tisíceré díky.

Ukázky nefungovaly, tak jsem to smázl, stejně za nic nestály. Kam na web nahráváte mp3, aby tady šly přehrát? nejlépe pomocí

oslik6

Příspěvek od oslik6 »

:shock: Hm...opravdu krásná a pečlivá práce.Ještě by mě zajímal ten zvuk.A jako ostatní...smekám :)
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Zdravím zdejší stavitele. Měl bych pro Vás možná stupidní dotaz, ale nevím jak to udělat. Začal jsem stavět explorer a budu tam dávat snímače R. M. Pickups. Snímače budou v ABS plastu a potřeboval bych poradit, kolik cca nechat při frézování nechat rezervu oproti rozměrům snímače.

Díky
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Ralan píše:Zdravím zdejší stavitele. Měl bych pro Vás možná stupidní dotaz, ale nevím jak to udělat. Začal jsem stavět explorer a budu tam dávat snímače R. M. Pickups. Snímače budou v ABS plastu a potřeboval bych poradit, kolik cca nechat při frézování nechat rezervu oproti rozměrům snímače.

Díky
To je hodně podivný dotaz. Míchanice naprosto nedůležitých věcí s důležitými.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

martina72 píše:To je hodně podivný dotaz. Míchanice naprosto nedůležitých věcí s důležitými.
Dobrý, omlouvám se, takže jednoduše, když bude mít snímač na délku 83 mm a šířku 38 mm, mohla by stačit rezerva na každé straně 1 mm? Tj. velikost díry bude 85 x 40 mm.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
carver

Příspěvek od carver »

Humbucker s plastovým ABS krytom by nemal byť o nič väčší ani menší ako klasický humbucker, takže platia rozmery z obrázku od kolegu Kocoura :wink: to je už aj s 1mm rezervou na každej strane.
Ideálne by ale bolo frézovať až keď budeš mať snímače, ale asi to chceš robiť skôr keď sa pýtaš . . .
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Díky, pro snímače si můžu zajet prakticky kdykoliv a než budu frézovat tak je stejně koupím. Rozměry mají i na webu.
Mě právě zajímala ta rezerva po stranách, přec..dělám to poprvé, tak se raději zeptám :)
carver

Příspěvek od carver »

ono sú vlastne na tom obrázku vnútorné rozmery rámika pre humbucker a tam tá rezerva už je
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Myslím, že jsem dělal 84x41, milimetr na každou stranu je OK, každý snímač je malinko jiný. Taky záleží na radiu rohů - jestli má snímač kryt atp.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“