problem s Marshall Valvestate 8100

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bery.rad.rum

problem s Marshall Valvestate 8100

Příspěvek od bery.rad.rum »

Zdravim kolegovci :-),

mam dotaz ohledne Marshalla Valvestate 8100. Prijde mi, ze posledni dobou aparat netlaci tolik co drive, solim ho uplne naplno ale hlasitost neni uplne OK. Myslite, ze by to mohlo byt lampou v predzesaku? Hlavu mam z druhy ruky, takze nevim, jak je stara a jestli se lampa vubec nekdy menila?
Popr. doporucili byste mi nejakou vhodnou lampu? Zvladl bych vymenu sam nebo to mam radsi nekomu hodit at se na to mrkne?

Diky!
B.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: problem s Marshall Valvestate 8100

Příspěvek od Nero »

bery.rad.rum píše:Myslite, ze by to mohlo byt lampou v predzesaku?
Je to možné, výměnu zvládneš sám a nahradit to můžeš jakoukoli preampovkou stejného typu. Odlišné typy u tohohle hybridu zas tak velké rozdíly dělat nebudou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rene

Příspěvek od rene »

Asi ještě zkus jestli je to opravdu hlavou. Třeba může být problém v repru
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
bery.rad.rum

Nero píše:
Je to možné, výměnu zvládneš sám a nahradit to můžeš jakoukoli preampovkou stejného typu. Odlišné typy u tohohle hybridu zas tak velké rozdíly dělat nebudou.

Diky, mohl byste mi poradit, jestli mi tam bude pasovat tahle?
http://www.audiotek.cz/product-32648-sovtek-12ax7wb
Naposledy upravil(a) bery.rad.rum dne 15.03.2013 10:24, celkem upraveno 1 x.
bery.rad.rum

rene píše:Asi ještě zkus jestli je to opravdu hlavou. Třeba může být problém v repru

Je to urcite hlavou, hral sem s valvestatem pres tri ruzny boxy a proste nehrne, peavycko na stejnejch boxech uplne v pohode.
mira

Příspěvek od mira »

No já být,tebou,tak vyndám tu stávající a podle toho bych koupil stejnou.
Myslím že to bude na 98% tou lampou.Když jsem měl valvestata,tak jsem měl stejný problém a výměna lampi to vyřešila,už si ale nepamatuji jaká tam přesně byla.
Ibanez EX EMG 81-ENGL FIREBALL E 625-RANDALL RA 412 CV,BEHRINGER PB 600-ROCKTRON REACTIVE DIGITAL DELAY-HB TU100-HB EQ100-BOSS DS2.Line 6 spider III,Line 6 studio GX
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

bery.rad.rum píše:
Nero píše:

Diky, mohl byste mi poradit, jestli mi tam bude pasovat tahle?
http://www.audiotek.cz/product-32648-sovtek-12ax7wb
Bude.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bery.rad.rum

Tak uz sem ji vymenil, ted jen doufam, ze to bude valit, vyzkousim bohuzel az na sobotnim konciku, na zkusebnu se predtim nedostanu :-))). Kazdopadne DIKY!
bery.rad.rum

No tak nekde nastala chyba :-/. Boost - Lead kanal me nevali. Cim by to mohlo byt? Vymenil jsem pouze opatrne lampu, jinak do niceho nedrbl...
bery.rad.rum

napada me, nemohla byt nova lampa vadna? jde vizuelne nebo nejakym amaterskym zpusobem zjistit, ze je lampa spatna? zkusim tam dat zpet tu starou...
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Co to značí "nevali" ? Když chceš "odbornou" radu tak se vyjadřuj lidskou řečí...
Lampa samozřejmě může být špatná i když je nová. Amatérský způsob jak to zjistit, je dát tam jinou zaručeně dobrou... IMHO to lampou stejně asi nebude. Určitě by to chtělo (nechat) důkladně proletovat desku plošných spojů (hrotovou pájkou), dost možná to tam bude při stáří nějakých dvacet let někde zoxidované nebo uvolněné a je tam moc vysoký přechodový odpor nebo studeňák - ty tišťáky nestály za psí štěk - pokud teda nejde boost na lead kanálu tak s tím nemá lampa určitě nic do činění... Nedovedu si radši ani představit VSko na plnou hlasitost...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

A nemohl jsi tam tu lampu dát špatně (sám jsem si všiml že můžu nějakou lampu dát do patice pootočenou, takže vývody budou prostě jinak)
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“