Paličky

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět

Z jakého materiálu jsou paličky nejkvalitnější.

Z Hikoru
55
81%
Z javoru
5
7%
Z habru
4
6%
Z dubu
4
6%

Celkem hlasů: 68

woro90

Příspěvek od woro90 »

Hraju chytrého, i když neumím psát srozumitelně. Díky za upozornění, že nic nevím, doteď mi to nedošlo. Samozřejmě okamžitě spáchám sebevraždu, tolik slušnosti a úcty k autoritám ještě mám.

(sorry za OT, ať tohle klidně někdo smaže, je to stejně kravina - jenom jsem měl potřebu reagovat)
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
pehve

Příspěvek od pehve »

tak přes raff (chtěnej) zlomit paličku to je spíš náhoda nebo bolest začátečníků ale nejvíc to trpí na činelech-kreše hrany a pupky na ridech, taky hajtra kdo seká přes hranu a kravský zvony, tam kde jdeš tělem, ne hlavičkou, dáš akcent a pink-je v čudu. Někdy i 2 páry za večer, na blánách já ale málokdy.
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

To je zajímavé že já za svou 2 a půl-letou kariéru na bicí zlomil jenom jednu paličku.

2woro: Já jsem to nemyslel zle, jenom dávej bacha co píšeš, ono to potom vypadá docela trapně, když ti někdo vyvrátí názor a ty si začneš protiřečit.
Taky s tím mám občas problémy
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

DJmanasek píše:.....To je zajímavé že já za svou 2 a půl-letou kariéru na bicí zlomil jenom jednu paličku....
Tak to já toho víc rozbiju za jedinou zkoušku, o kšeftu ani nemluvě... a to hraju o moc dýl než ty.... :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Monikad píše:
DJmanasek píše:.....To je zajímavé že já za svou 2 a půl-letou kariéru na bicí zlomil jenom jednu paličku....
Tak to já toho víc rozbiju za jedinou zkoušku, o kšeftu ani nemluvě... a to hraju o moc dýl než ty.... :wink:
No, je fakt, že už jsem paličky 2x měnil, hlavně kvůli tvaru hlavičky ale přímo "zlomil" jsem fakt jednu paličku. Tak co na to říct, asi hraješ Horlivěji než já :D
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

DJmanasek píše:2woro: Já jsem to nemyslel zle, jenom dávej bacha co píšeš, ono to potom vypadá docela trapně, když ti někdo vyvrátí názor a ty si začneš protiřečit.
Vyvrátí názor? Pokud to vyznělo tak jednoznačně jako "přes ráfky se přece nikdy nehraje", pochopitelně moje chyba. Nepřečetl jsem si to po sobě. Nicméně pokud to upřesním, že hraní přes ráfky znám, a že jsem měl na mysli častý začátečnický problém hraní příliš sklopenými paličkami příliš blízko okraji příliš velkou silou, což jsem u samouků viděl mnohokrát? Uznávám, že jsem to napsal dost špatně, ale o nějakém protiřečení si je to myslím trochu přehnané. A slibuji, že tohle je můj poslední příspěvek v této záležitosti, nechci tento thread zbytečně kazit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
bulhar

názor na paličky

Příspěvek od bulhar »

čus chtěl bych se zeptat jestli máte někdo ňáký zkušenosti s graphitovými paličkami, popřípadě i s hliníkovými. chtěl bych něco co fakt vydrží :)
R - stick
Kontaktovat uživatele:

Re: názor na paličky

Příspěvek od R - stick »

bulhar píše:čus chtěl bych se zeptat jestli máte někdo ňáký zkušenosti s graphitovými paličkami, popřípadě i s hliníkovými. chtěl bych něco co fakt vydrží :)
Neexistují paličky, co dlouho vydrží - s tím se bohužel musíš smířit. Grafitové, nebo hliníkové jsou jen zbytečná cesta slepou uličkou, na jejímž konci poznáš, že dřevo ničím nenahradíš. Pokud paličky lámeš, v první řadě jdi po technice své hry a po postavení bicí soupravy - pokud máš tyto dvě věci špatně, tak mají vliv na malou výdrž paliček přes 80% !!!

Jinak co se týče nejlepšího materiálu na paličky - opět to nelze říct jednoznačně - každý materiál je dobrý na konkrétní herní situaci, ze které vyplývá požadavek na použitou paličku. Velmi obecně lze ale říct, že nejlepší materiál je (překvapivě) japonský bílý dub (shirakashi oak) ze kterého dělá např. Pro Mark (POZOR - nezaměňovat s dubem, ze kterého dělají Číňani - to je větší rozdíl než mezi trabantem a mercedesem !!!), dále je hikor a až pak ostžatní dřeviny.

Pokud tě, nebo ostatní zajímají další podrobnosti kolem paliček tak zde http://www.rstick.com/cz-znaceni-palicek.html a v souvislých sekcích najdeš vše potřebné.
www.rstick.com - bubenické paličky
www.sferabubeniku.info - největší bubenické diskusní fórum na českém webu
jarji

Re: Paličky

Příspěvek od jarji »

prosím vás neviete akú veľkosť (alebo označenie?) paličiek používa lars ulrich z metallicy?
Carpe Diem
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Čím hraje Ulrich,to fakt nevim,možná to někde píše na svých stránkách..
Já jsem po všemožných typech skončil u těhle vcelku levných hikorových palic.Je to rozměr,přesně do mý ruky a dýlka je přesně tak akorát..a vydrží nějakej ten koncík.
http://kytary.cz/vic-firth-nova-rock/HN101173/
Doma na cvičení co nejtenčí,teď momentálně 405/14.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
jarji

Příspěvek od jarji »

no ja sa pýtam preto, lebo kamarát mi podaroval paličky a nevieme aké je to označenie... je tam zošúchané logo vic firth a taktiež zošúcahné logo metallicy. a hraje sa mi nanich najlepšie, ostatné paličky sa na nich ani nechytajú. sú tenké, krátke a ľahké, no ani za boha netuším čo je to za označenie. pretože aj keď v obchode opýtam najlahšie a najkratšie paličky aké tam majú, tak aj tak niesú zhodné s tými mojími.
Carpe Diem
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

jarji píše:.. sú tenké, krátke a ľahké, no ani za boha netuším čo je to za označenie. pretože aj keď v obchode opýtam najlahšie a najkratšie paličky aké tam majú, tak aj tak niesú zhodné s tými mojími.
A můžeš napsat rozměry(průměr,délka)?

Pochybuju,že by hrál Ulrich krátkýma a lehkýma,ale třeba se pletu..
Wikipedia:Ahead Lars Ulrich Signature Sticks (1994–present)
Calato Regal Tip Lars Ulrich Signature sticks (1981-1993)
Podle těhle palcových rozměrů to je 427/15mm,což mi nepřijde tenký a krátký.. :lol:
http://palicky.heureka.cz/ahead-lu/
jarji

Příspěvek od jarji »

to sú hliníkové... ja mám klasické drevo, ale jo, skúsim ich zmerať
Carpe Diem
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

V současnoti už pouze hikor. Dřív i habr, ale ve srovnání s hikorem výdrží tak 4x méně. Habrové paličky jsem běžně lámal pár za zkoušku/koncert. Hikorové mně vydrží třeba 2 měsíce, postupně se ohoblují a prasknou až když jsou příliš tenké. Hikor je také těžší než habr a hraje se mi s tím lépe. Zkoušel jsem i dřevo bongosi - paličky jsou na můj vkus docela těžké, ale vydrží.
Doporučuju české R-sticky - poměr cena/výkon je hodně příznivý.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Medák píše:V současnoti už pouze hikor. Dřív i habr, ale ve srovnání s hikorem výdrží tak 4x méně. Habrové paličky jsem běžně lámal pár za zkoušku/koncert. Hikorové mně vydrží třeba 2 měsíce, postupně se ohoblují a prasknou až když jsou příliš tenké. Hikor je také těžší než habr a hraje se mi s tím lépe. Zkoušel jsem i dřevo bongosi - paličky jsou na můj vkus docela těžké, ale vydrží.
Doporučuju české R-sticky - poměr cena/výkon je hodně příznivý.
ty dokážeš hrát s paličkou třeba 2 měsíce?? To je hustý...... sám píšeš že se ohoblují a různě znehodnocují.... to celé paličku degraduje do úplně jiných parametrů přeci a pak se de fakto každou další hodinou hraní učíš hrát stále tenčím a jinak vyváženým modelelm. To nepochopím asi nikdy PROČ :? pro mě je palička záležitost pár hodin čistého času hraní, pak jde pryč.... prostě svoje si splní a buď praskne nebo ne, stejně se z n stane jen suvenýr pro fandy :wink:

Jinak R-STICK doporučuju taky!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

To by mně teda zajímalo,jakou máš měsíční spotřebu? Samozřejmě záleží na tom jak kdo hodně hraje,ale já vyhazuju paličky až když se zlomí,nebo je už moc do špičky,na což trpí ta hajtková,takže kupuju pořád ty samí a pak je páruju z těch zbylejch levorukejch.Kupuju nový tak 4x-5x do roka.Mě by spíš zajímalo jakým typem,či rozměrem hrajete? Z německa jsem jednou přivezl takový silnější s kulatou hlavičkou a dobře se s nima hrály press-roll brejky,myslim že jsou takový nějaký v signovaných modelech..Osobně dost dobře nechápu,jak někdo může normálně hrát třeba s 5A,já se s potom s takovýma párátkama akorát víc nadřu,protože to fakt málo hraje.
Criser

Příspěvek od Criser »

necibici píše:Osobně dost dobře nechápu,jak někdo může normálně hrát třeba s 5A,já se s potom s takovýma párátkama akorát víc nadřu,protože to fakt málo hraje.
Tak já osobně jsem dřív hrával ještě s tenčíma - Balbex Swing Hikory - a byl jsem spokojenej. Pro mě je třeba nepochopitelny, jak někdo může hrát s nějakýma kládama. Mám poměrně maly ruce a nedokázal bych to tak dobře korigovat nehledě na to, že většinou tlustší/větší paličky jsou težší...Jinak kdysi jsem dostal na koncertě od bubeníka paličku Pro Mark 5A, zkusil jsem si s ní párkrát ťuknout a hned sem si ji zamiloval, takže teď už jen ty tebou zmiňované 5A :)
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

necibici píše:...Osobně dost dobře nechápu,jak někdo může normálně hrát třeba s 5A,já se s potom s takovýma párátkama akorát víc nadřu,protože to fakt málo hraje.
Tak já začínal s paličkama od Pellwood - konkrétně Jazz model (a možná ještě nějakej, kterej už nemám v paměti). Pak jsem přešel na balbex (+ navíc změna materiálu z habru na hickory), u kterýho jsem přecházel od Jazz, 5B Ringo I., Pro 1, přes klasický 5B, 5A, (i s těma "Germany" hlavičkama), po Ultra Jazz a 7A... Poté jsem zkusil Ultra Jazz od R-Sticka. Následovaly modely 7A a 8D + pár dalších od Vic Firth (i v nylonu), 6A Universal od Pellwood, 7A Manhattan od Vater - tenhle model mi seděl opravdu dobře :)
... a teď jsem tak nějak zakotvil u Regal Tip - Jazz N E, který mají snad "jen" 13,3 mm průměr a sedí mi to naprosto parádně. Navíc má tenhle model takový ty special rýhovaný nylon hlavičky, který snad jiná značka ani nedělá (to bude to "E" označení :D ) a nezní to jako takovej ten klasickej "nerýhovanej" nylon - kupodivu to nezní tak protivně-cinkavě (nevím, jak to jinak popsat) + to možná zní i trošku temněji než klasické dřevěné hlavičky.
Víceméně jsem vybíral stále užší a užší modely, když nepočítám ty své první od Pellwood, které byly podstatně užší než prvotní modely od balbexu... A musím říct, že teď se mi hraje jako nikdy - jako Criser taky víceméně nemůžu pochopit, jak někdo může používat nějaký šílený "klády" :)
Já se tedy dřel spíše s těmi širšími modely :D
Ale co člověk, to názor no :)...
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Monikad píše: ty dokážeš hrát s paličkou třeba 2 měsíce?? To je hustý...... sám píšeš že se ohoblují a různě znehodnocují.... to celé paličku degraduje do úplně jiných parametrů přeci a pak se de fakto každou další hodinou hraní učíš hrát stále tenčím a jinak vyváženým modelelm. To nepochopím asi nikdy PROČ :? pro mě je palička záležitost pár hodin čistého času hraní, pak jde pryč.... prostě svoje si splní a buď praskne nebo ne, stejně se z n stane jen suvenýr pro fandy :wink:
Jinak R-STICK doporučuju taky!!
Na koncertech používám nové a ve zkušebně hraju s těmi už ohranými. Jasně, že se vyvážení změní, ale takový zásadní rozdíl to není, a když už je palička víc jetá, tak ji vyřadím, ale většinou to dřív odnese při rimshotu. Zas to tolik neřeším :wink: Znám bubeníka (spíš jazzmana), který hraje běžně s jedním párem půl roku.

Co se týče typu, tak jsem vyzkoušel od těžkých typů(které dávají pecky, ale hůř se ovládají) až po lehounké (které jsou spíš na lehčí styl hraní). Nakonec mi stejně nejvíc vyhovují středně těžké paličky (cca 50 gramů) s oválnou hlavičkou.
jarji

Příspěvek od jarji »

Criser píše:
necibici píše:Osobně dost dobře nechápu,jak někdo může normálně hrát třeba s 5A,já se s potom s takovýma párátkama akorát víc nadřu,protože to fakt málo hraje.
Tak já osobně jsem dřív hrával ještě s tenčíma - Balbex Swing Hikory - a byl jsem spokojenej. Pro mě je třeba nepochopitelny, jak někdo může hrát s nějakýma kládama. Mám poměrně maly ruce a nedokázal bych to tak dobře korigovat nehledě na to, že většinou tlustší/větší paličky jsou težší...Jinak kdysi jsem dostal na koncertě od bubeníka paličku Pro Mark 5A, zkusil jsem si s ní párkrát ťuknout a hned sem si ji zamiloval, takže teď už jen ty tebou zmiňované 5A :)
Ja ak hrajem (niesom bubenník, ale rád si zahrám + chodím na bicie do zušky), tak hrajem s úplne najkratšími a najtenšími paličkami s akými sa len dá. Mám v nich oveľa vačší cit, ako v nejakých dlhších paličkách, ale to už je len vec zvyku a názoru. :)

A ešte mi jeden známy hovoril, že ak hrajem paličkou o rafík, tak jej vraj narušujem štruktúru a má vačšiu tendenciu pri normálnom hraní puknúť. Takže tým pádom vobec nehrá o rafík, čo mi príde trochu divné, ale budiž. Čo je na tom pravdy?
Carpe Diem
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“