Nákup v usa - jaké efekty tam lze koupit a u nás ne?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Jens Ludwig
Odborník

Nákup v usa - jaké efekty tam lze koupit a u nás ne?

Příspěvek od Jens Ludwig »

kaparád jede do USA - domluvili jsme se, že mi přiveze nějakou krabku, ale nějak nevím, na co ho mám nasměrovat - nejde mi o konkrétní typ, ale spíš o značku, výrobce, který není v evropě k dostání. Jinými slovy - nechci nic, co si umím koupit tady... víte o nějakej rize usa značce??
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Jester
Rádce

Re: Nákup v usa - jaké efekty tam lze koupit a u nás ne?

Příspěvek od Jester »

Je jich celá řada, namátkou Lovepedal, Skinpimp, Jetter Gear, Empress, Blackout Effectors, ...
Ale abych pravdu řekl, nezkoumal jsem, jestli se náhodou dá z výše uvedených něco tady koupit.
grock

Příspěvek od grock »

Já tam koupil Golden cello od Mad Professor, tuhle značku tady koupíš, ale tenhle efekt ne.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Jens Ludwig
Odborník

máš nějakej link?? název zní zajmavě - zajmalo by mě, co to dělá....

grock

Příspěvek od grock »

Na YT je testů několik, i přímo od Mad Professor.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Jens Ludwig
Odborník

ještě přemýšlím, že bych kolegu pověřil prolezením bazarů a kouknutí se po Damagecontrol womanizeru nebo Demonizeru

koukal jsem se na to golden cello - nevim jestli je to těma players, ale z ukázek mě to prostě nebaví... (což je taky dobrý vědět)
Naposledy upravil(a) MilanT dne 25.03.2013 8:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Death by audio?
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no ono ryze znacky USA bezny zas takova naloz nejsou...v mnoha smerech (napr. klasicke fuzzy) vede porad britanie...ale pokud nemas hluboko do kapsy, tak Moogy jsou v USA vyrazne lacinejsi, zajimave jsou pokud by na to nekde narazil, tak Toneczar, Landgraff, Klon, pripadne Cornell je myslim z USA, Ethos...no a dal me prakticky nic moc v takove te opravdu vysoke urovni nenapada...vseobecne kdybych tam ja jel, tak kupuju bud na cenu (tzn co nejlacinejsi napr japan efekty jety), na hodnotu (sberatelske a jinak vyznamne výrobky), nebo na spekulace (vpodstate cokoli, co tam někdo dela bez marketingu a vypada to zajimave...a ze poslední dobou takových vyrobku řekl bych pribyva, byt teda sleduju spis zminovanou Britanii). Na druhou stranu pises, ze jede nejaky kamarad...takze ten asi nebude litat po meste a schanet blazny co mají nekde dilnu...nejlepší je zjistit si, kam jede, stranky nejakeho tamního obchodu a primo ho pro něco odeslat...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tak dnes jde skoro vše koupit na ebay, takže není nic úplně nedostupné. Spíš jde o to, že u dražších věcí se samozřejmě zaplatí i nemalá daň a clo a člověk si pak tu koupi rozmyslí třeba už jen kvůli tomuhle - já bych tedy využil tady toho a koupil něco drahého a ušetřil tak na dani a clu.

Vyrobců, co se k nám nevozí, jsou tam samozřejmě 3 pr..., spíš je možná jednodušší položit otázku, co se tady vozí, odhaduju, že to bude možná tak 5-10% věcí, které jsou v USA běžně k mání.

Osobně bych šel do něčeho co určitě použiju a budu to tak nějak znát, nějaké experimenty by tě mohly vyjít docela draho.

Věci, které tady nikdo nezná, tady taky nikdo nekoupí. Na experimenty je lepší to koupit u nás od počítače, pár usa krámů má i docela dostatečně dlouhou lhůtu na vrácení nějaké té krabky, která se na pedalboardu neujala. Já si třeba moc neumím představit, jak bych u nás prodával krabky jako např. Gaspedal Carb apod., které jsem si v USA koupit a nějak mě nesedly - to bych z nich mohl mít možná tak leda nějaké pěkné drahé těžítka :), u nás ( a asi ani nikde v Evropě) by je rozhodně nikdo nekoupil. Doporučuju tedy myslet i na tohle a spíš sázet tak trochu na jistotu.

Taky bych asi nekupoval nějaké digitály, co pak s tím, když se to za pár měsíců pokazí.

A jaký ti dal kámoš váhový limit?

Já jsem třeba nedávno řešil koupi repráku, který v USA stojí 130USD, nikde jinde se neprodává. S poštou clem a daní by mě ta sranda vyšla přes 7t. Kč, kdyby mě to někdo šoupl k sobě do kufru, tak mě to něco přes třetinu té šílené částky :-/ Naštěstí jsem to nakonec vyřešil jinak.
Jens Ludwig
Odborník

no, jelikož si chce ještě koupit snare, tak mě omezil na krabičku - kytaru mi přivezt nechce... díky za rady - ještě to promyslím...

Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Co třeba výkonovou brzdu od webera? V Evropě se dost blbě shání a jsou skvělé...
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

no, jenze ty nestoji zadnou velkou sumu, z Webera je ochotne posilaji do evropy...a ze bych je doporucoval, to moc ne (i když popravde kdybych mel nekomu doporucit brzdu, tak ani jedna z tech zhruba 8mi co jsem mel moznost doma testovat nebyla zadna slava)...mel jsem tu teoreticky nejlepší podle nich primo od nich, a stejne to vyhra nebyla...jediny, co se mi libi, je způsob, jakym to resi...
Jens Ludwig
Odborník

brzda je zajmavej nápad, ale obecně mě tohle zařízení nějak neoslovilo - buďto mam na tichý hraní HD147 a nebo pak isobox..

ale vidim to spíš na nějaký i zde sehnatelný klasiky typu DD-6 a podobně, který jsem tam schopen sehnat kolem 30$

filo01

Příspěvek od filo01 »

Škoda, že nejsem na tvém místě, sáhnul bych po "Moen MO-BA Buffalo Gen3" - DI and Parametric EQ stomp-box with speaker simulator, je sice za 59$ na eBay, ale doprava do ČR dalších 25, plus DPH a možná i clo, brrrrr. :-(
http://www.studotwho.com/2012/03/23/moe ... ck-review/
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Jakub Koudela
Nový uživatel

Zkušenosti s objednáváním efektů z Ameriky?

Příspěvek od Jakub Koudela »

Ahoj, chci si objednat krabičku z Ameriky ale bojím se vysokého cla, máte nějaké zkušenosti? Cena cca 9,100 i s poštovným.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nezapomeň i na DPH. A že clo se platí z vlastní hodnoty i poštovného. Plus poplatek poště za proclení. Pokud si to do Prahy nepřijedeš proclít osobně (takže jízdenka na vlak nebo cena PHM, pokud nejsi z Phy). Takže plus minus se určitě lehce dostaneš ke 12tis.? A to se vyplatí. Co tam mají tak úžasného, co my tady ne? :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“