Stavba hlavy 18w Ceriatone TMB

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
bobrr

Re: Stavba hlavy 18w Ceriatone TMB

Příspěvek od bobrr »

Jaký mam vzít patice - Belton nebo keramiku?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

keramiku,víc to vydrží a nehrozí že se časem vyhřeje nebo že se připájení rozteče.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
bobrr

Příspěvek od bobrr »

OK,dík.
bobrr

Příspěvek od bobrr »

Ahoj. Tak mam další rychlej dotaz - 0,5W odpory. Může bejt nějakej rozdíl v kvalitě (životnosti...) mezi Xiconama z TT http://www.tube-town.net/ttstore/index. ... 0-5-W.html nebo těmahle z GME http://www.gme.cz/metalizovane-rezistor ... -p119-232/ ? Jiný rozdíly kromě velikosti pouzdra a max. prac napětí (350V TT, 300V GME) nevidim. Co myslíte,který jsou podle vás vhodnější?
Fórum jsem procházel,něco o půl wattových odporech našel,ale spíš mě zajímá názor na tyhle konkrétní typy.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Ted si nejsem jistej ale myslim že metalfilm je to samí jako metalizovaný . takže jediný v čem je rozdíl je tolerance , pouzdro a pracovní napětí . takže je to jedno jaký vemeš . Já spíš beru ty v tom velkým pouzdře ale ty maj v GM taky .
Obrázek
bobrr

Příspěvek od bobrr »

Já mam právě koupený ty v malým pouzdře z GME,začal sem osazovat desku a když sem je tam posadil,přišli mi dost mrňavý v porovnání s konstrukcema co sem viděl,tak sem začal špekulovat,jaký výhody může mít použití těch ve většim pouzdře (bavíme se o metalizovaných,ne o uhlíkových nebo drátových),když půl wattu mají tak jako tak. Esli je to jedno,tak necham ty menší.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

ty v tom větším pourdře používam jen kuli tomu že to vypadá líp . tak ty malý tam klidně nechej
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

bobrr píše:Ahoj. Tak mam další rychlej dotaz - 0,5W odpory. Může bejt nějakej rozdíl v kvalitě (životnosti...) mezi Xiconama z TT http://www.tube-town.net/ttstore/index. ... 0-5-W.html nebo těmahle z GME http://www.gme.cz/metalizovane-rezistor ... -p119-232/ ? Jiný rozdíly kromě velikosti pouzdra a max. prac napětí (350V TT, 300V GME) nevidim. Co myslíte,který jsou podle vás vhodnější?
Fórum jsem procházel,něco o půl wattových odporech našel,ale spíš mě zajímá názor na tyhle konkrétní typy.
Samozřejmě že mezi odpory jsou v kvalitě rozdíly a to značné. Ty zkus vycházet hlavně z toho, že do žádného audio zařízení a to ani do kytarového komba, nepatří do signálové cesty žádná součástka s magnetického materiálu. A to ani odpor. Zkus si vzít magnet a když Tvé odpory na něm zůstanou viset, hoď je do koše, a kup si kvalitnější. Pochopitelně nejlepší prověřenou značkou jsou Allen Bradley. Uhlíkáče v plastovém pouzdře. Najdeš je snad ve všech amerických audiozařízení od první poloviny minulého století až někdy do 80. let. A nebývaly jen v audiozařízení. Spousty jsem jich svého času potkával ve staré výpočetní a průmyslové měřící technice, která se v 90.letech šrotovala. Údajně byly celkem výhradně používány ve své době i ve vojenské technice. Bohužel, dnes už tato firma neexistuje a vyrábí se pouze v Číně spousta kopií různé kvality. Ovšem jsou i jiní výrobci, kteří dodávají na trh odpory z kvalitních nemagnetických materiálů. U nás je lecos běžně k dostání.

Hm, tu si Ti k tomu něco můžeš třeba přečíst, ale budešl-i trápit gůgla, najdeš mnohem více článků, zvláště ovládáš-li i cizý jazyky....

http://www.classical-stereo.wz.cz/rezistory.php
bobrr

Příspěvek od bobrr »

Díky oběma za rady. Vyhazovat je nebudu,co zbyde se může hodit jinde,ale po přečtení vašich příspěvků a článku tam ještě pár změn ve výběru součástek udělam. Neřikam,že peníze nehrajou roli,ale když už to dělam... :)
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

A jak sis poradil s výběrem kondíků?
bobrr

Příspěvek od bobrr »

Vzal sem Mallory 150, jeden 500pf Silver Mica, odrušovací Cancap JJ a ty 22uF F&T co měli v TT.
Naposledy upravil(a) bobrr dne 26.03.2013 22:00, celkem upraveno 1 x.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

mmjuzi neměl by si i nějakej odbchod kde se ty odpory dají sehnat nejlíp aby byl v EU .
Obrázek
bobrr

Příspěvek od bobrr »

No,nevim jak ty Allen Bradley,ale ty Vishay mají v TT,ty tam dam + je nakombinuju s uhlíkovejma pro hodnoty který nejsou v RN65.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak mi to nedalo a magnetem sem je projel a samozřejmě že se na něj chytli :D ale těžko říct jestli jen čepičkama a nebo celý . No ve zdroji je necham ale do signálový cesty tam něco lepšího . našel sem jeden obchod kde se nechají koupit takže by to neměl bejt problem koupit .http://www.hificollective.co.uk/catalog/-c-61_62.html
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, Bradley už se nové v originále asi neseženou nikde. Nicméně dá se koupit ledasco nového kvalitního v různých zahraničních e-shopech, ale to už oba víte. Pak lze zakoupit v kdejakém výprodeji teslácké modré a zelené TR 163 a pod., hifisti je dost vychvalují, jé je tedy zrovna nemiluji, ale párkrát jsem je použil. Je nutno opatrně pájet, aby nožičky neupadly. A jsou i jiné dobré typy. I Tesla dělala verze uhlíkáčů v plastu po vzoru A. Bradley a to TR 221, které se ještě také dají leckde koupit. Potkal jsem je ve dvou verzích, buď černé tělísko s proužky, nebo modré tělísko buď s proužky, nebo s černým popisem. Modré mi připadají o dost lepší. No a pak je dosud ještě relativně dost ruských MLT. Což jsou vynikajicí nemagnetické odpory většinou za směšnou cenu. Sice některé hodnoty už také z trhu vymizely, ale naštěstí mám zásoby z dob, kdy byly. MLT mám nejraději a rozhodně nejsem sám.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

díky mmjuzi na http://www.hificollective.co.uk se nechá sehnat většina né-ly všechny odpory popisovaných na http://www.classical-stereo.wz.cz/rezistory.php já je ve svém "hifi" lampáči pouziju ale nemyslím si že ve větišině kytarových lampáčích by byly tůty fajn součástky nezbytně nutné .
Obrázek
bobrr

Příspěvek od bobrr »

Tak hotovo. Šlo to na první našlápnutí a hraje parádně :) Díky pánové za rady.
Nakonec sem použil patice od Beltonu, a to čistě z praktických důvodů pro zapojování podle schématu. Příště bude keramika. Každopádně je to nádhernej sport :)
Přílohy
18w_tmb2.JPG
18w_tmb1.JPG
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

no musim říct parádní práce . Je vidět že si už něco stavěl. jen teda s těma paticema sem to nepochopil ,jak si to myslel kuli zapojení podle schematu ?
Obrázek
bobrr

Příspěvek od bobrr »

Ty Beltony mají už z fabriky očíslovaný vývody,takže se to snáz zapojuje a kontroluje.Někomu to může přijít jako blbost,ale chtěl jsem eliminovat jakýkoli zdroje chyb a proto mi ten Belton přišel vhodnější. Nicméně,když sem objednával patice,vzal sem i jednu keramickou,abych si jí prohlíd a už vim,že je na ní dost místa,abych si to popsal fixem.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Vypadá to moc pěkně :)

Mrzí mě, že jsem co se týče těchto věcí úplné dřevo. Musí být parádní pocit hrát na něco, co si člověk sám postavil. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“