Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Sektor

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Sektor »

Navážu na shoootera a SUKa. Nějakou výpovědní hodnotu anketa podle mě určitě má. Protože jakékoliv Martin co nasadím do týdne utichnou a po natření Dunlopem vydrží tak hodinku. Možná to je špatným nasazováním strun, možná kytarou, možná že je to pocitová záležitost, nebo pot který na rukou nikdy nemám ... ALE: Jiné struny (přesněji 3 z výše uvedených značek) tenhle problém nemají. Proto jednoduše žádné Martin nekupuji. A to mají některé Martinky na krabičce mého oblíbence, Claptona :| Že nejsem paranoidní potvrzuje fakt, že pokud mám něco nasamplováno v PC, tak s Martinkama to kombinuji hůře nebo dokonce vůbec.

... nebo jsou ty Martin tak vyjímečné, že jako jediné hrají správně .... ale to netuším, proto ta anketa a následná diskuze :)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak jsem hlasoval pro Martiny. Pouzivam je nejcasteji, ikdyz doporucuji, pokud jste zrovna po vyplate, zkusit i John Pearsy.
Sektor

Příspěvek od Sektor »

...EDGE... píše:doporucuji, pokud jste zrovna po vyplate, zkusit i John Pearsy.
Jo, klidně zkusím... ale kde je mám v Ostravě či okolí sehnat ? :? V Muzikeru ani muzikantu je (dle stránek) nemají a na shopu kytary.cz, kde občas něco koupím přes net, je také nevidím. Koupit to někde online jako problém nevidím. Ale když se opotřebí nebo prasknou, chci mít jistotu, že si během hodiny pořídím to stejné a bude to také nejen stejně znít, ale také klouzat :| Když si na něco zvyknu, těžko to opouštím.Nemohl bych být rocková hvězda a rozmlátit kytaru s tím, že mám za sebou ještě dalších 10 jiných, byť nových a nalazených ... :mrgreen:
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Sektor píše:Navážu na shoootera a SUKa. Nějakou výpovědní hodnotu anketa podle mě určitě má. Protože jakékoliv Martin co nasadím do týdne utichnou a po natření Dunlopem vydrží tak hodinku. Možná to je špatným nasazováním strun, možná kytarou, možná že je to pocitová záležitost, nebo pot který na rukou nikdy nemám ... ALE: Jiné struny (přesněji 3 z výše uvedených značek) tenhle problém nemají. Proto jednoduše žádné Martin nekupuji. A to mají některé Martinky na krabičce mého oblíbence, Claptona :| Že nejsem paranoidní potvrzuje fakt, že pokud mám něco nasamplováno v PC, tak s Martinkama to kombinuji hůře nebo dokonce vůbec.

... nebo jsou ty Martin tak vyjímečné, že jako jediné hrají správně .... ale to netuším, proto ta anketa a následná diskuze :)
Martin mají subjektivně nejhezčí zvuk na mém Martin D-28 - výdrž neřeším, měnit struny mi baví, a finance mi moc netlačí. Třeba Martin Marquis, jsou ale úplně na nic.
Elixir vydrší dlouho, ale ten zvuk co chci slyšet to prostě nedá.
GHS ten zvuk taky nedají, a navíc chcípnou taky brzo ...
Jak jsem tu psal, je to hodně subjektivní.
Každopádně zkus Martin SP, resp. Martin SP lifespan oboje PhBr.

Ty MSP7200 mám z DE za cca 220, Kč a nemám žádný problém.
U nás ale stojí hodně a málokde je mají.

http://www.muzikant.cz/kytary-6/struny- ... 104777.php

Obrázek
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
...EDGE...

Zajimave, me treba Marquisy prisly celkem dobre.
Shootere, jak bys zhodnotil SP lifespan oproti SP? Vyplati se?
shoooter

Příspěvek od shoooter »

...EDGE... píše:Zajimave, me treba Marquisy prisly celkem dobre.
Shootere, jak bys zhodnotil SP lifespan oproti SP? Vyplati se?
Marquis jsem dvoje přihodil na vyzkoušení k nějakému nákupu, protože byly .013 PhBr v akci asi za 80,- Kč. Mám je teď na Furchu, a tam všechno hraje proti D-28 hůř, na Martina jsem je nedal - nedokáže úplně přímo srovnat. Ale nenadchly teda, a navíc hrozně drhnou při skluzech. Ale zase za tu cenu ....

Jestli se vyplatí lifespan? Jak jsem psal primárně cenu neřeším, ale podle mně za 220,- je to dobrý, za 385,- nevím, ale já za ně ty skoro 400,- dával. Teď mám 12 sad z DE tak nic neřeším.http://www.thomann.de/cz/martin_guitars ... p_7200.htm
Kdyby si chtěl vyzkoušet, pošlu je za 220,- + 10,- Kč známka (u Thomana 282,-, u nás 385,-). Mám ale jen .013 PhBr.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Já hlasoval pro Elixir. I když jsem teď hrál pár měsíců na D´Addario EXP16. Elixiry se mi zdají výrazně lepší(barva basů,sustain,hlasitost,výdrž). Martin se pro mě nehodí. Čistě subjektivní... Tož tak...
jarji

Příspěvek od jarji »

Taktiež som zahlasoval za Elixíri. Používam ich už asi rok a jedna sada mi vydrží aj viac ako pol roka bez akejkoľvek straty na zvuku... Podľa mňa su to najlepšie struny aké sa momentálne v našich obchodoch dajú zohnať. Možno by som ešte ale skúsil tie Ernie Bally. :)
Carpe Diem
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jarji píše:Taktiež som zahlasoval za Elixíri. Používam ich už asi rok a jedna sada mi vydrží aj viac ako pol roka bez akejkoľvek straty na zvuku...
Proč je teda po půlroce měníš, když neztratili nic na zvuku?
jarji

Příspěvek od jarji »

Stále ak mám peniaze tak si tie struny vymením, cca po tých pol ročných intervaloch.
Carpe Diem
shoooter

Příspěvek od shoooter »

jarji píše:Stále ak mám peniaze tak si tie struny vymením, cca po tých pol ročných intervaloch.
Tak zvuk každé natažené struny mění, dokonce i kdyby se na ně těch půl roku nehrálo. Prostě se projeví vytažení jádra, povolení ovinu (ať už vlivem vytažení, nebo vymačkáním hexagonu jádra), zanešení špínou, odření potahu, vymačkání od pražců atd. Ze začátku se mění k lepšímu, potom k horšímu. Jakou rychlostí, a do kdy je to akceptovatelné (než dojde k výměně) je na každém hráči.

Proto mi nedává smysl ani to, že za půl roku vůbec nezmění zvuk, a ani to, že měníš struny, i když zní úplně stejně jako nové.

Já Elixíry párkrát měnil když mi praskla, a nebo když jsem prodřel na levéruce potažení, a skluzy jsou potom jak když jedeš po schodech. Navíc se mi nelíbí jejich zvuk, takže často kvůli zvuku. Důvod byl ale vždy.
jarji

Příspěvek od jarji »

Ja som to skor myslel tak, že tie struny "neohluchnú", čiže nestratia až tak výrazne na hlasitosti, ako tie lacnejšie značky. Možno to tak nieje, je to iba moj postreh.
Carpe Diem
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

U mě je životnost elixiru daná právě zvukem. Na kytaře je mám natažený asi 3 měsíce, struny jsou špinavý otlačený a odrbaný, ale stále si ještě držej svůj zvuk. Jejich čas se taky chýlý ke konci.
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Jelikož je zvuk velmi individuální záležitost, tak každému vyhovuje něco jiného, na svojí Cort L450 mám od koupě v listopadu natažené D´Addario EXP a jsem velmi spokojený pořád hrajou slušně (doma hraju každý den + několik koncertů a hraní v hospodě) ale i tak bych ty peníze za ně nevyplázl. Teď jsem koupil D´Addario za 100 kč (95/15 bronze) a určitě tak tři měsíce vydrží. Proto jsem pro tuto značku hlasoval ale hraju téměř na cokoli,většinou levnější, Darco, Martin, na rezofoniku výborné niklové Gorstrings. Při počtu mých nástrojů (2 kytary, rezofonka a 12 strunka) by mě cokoli nad 150 kč za sadu zruinovalo :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
pjung

Příspěvek od pjung »

Tak na Thomastiky zatím hraju jenom já :-)
Kupuju typ Jazz/Swing a docela dlouho vydrží produkovat zvuk, který mě neirituje. Jinak jsem vostuda, experimentovat mě vůbec nebaví, takže jsem moc jiných značek nevyzkoušel. Na svoji (pseudo)klasickou kytaru kupuju D'Addaria. Zkusil jsem i Savarez, ale zvukově mě tolik nebavily.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

Savarez maj pro mě jednu obrovskou nevýhodu - strašně rychle docházejí. Řikám tomu "koncertní" struny (stejně jako Ernie Ball). Po odehranym koncertu vyhodit a natáhnout další. Na plánovaný koncerty je používám. Zajímavé pro mě je to, že se mi po zvukové stránce líbí víc měkký Savarezy, ale líp se mi hraje na tvrdší.
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
cherokee156

třináctky na akustiku

Příspěvek od cherokee156 »

ahoj všichni :-) potřeboval bych se zeptat o potvrzení, mám od vánoc akustiku cort sfx 5 http://elektroakusticke-kytary.heureka. ... e/#section a jelikož mi za tři týdny praskly čtyři struny, hodlám si koupit tvrdší, respektive nejtvrdší výbavu co je možné, nicméně se celkem bojím aby se mi nebortila vrchní deska, neboť mám natažené jedenáctky a je patrné minimální prohnutí u kobylky. patřím k lidem co mají hyperagresivní pot :-D (nikdy to nechtějte) a rád bych věděl, jestli tvrdší struny v tomto případě budou fungovat, zatím mi každá praskla cca na třetím pražci ( pražcem to ale nebude, je v pořádku ) a případně jakou značku by jste doporučili, vyhodil jsem už kupu peňauzí za elixírky a už mě to nebaví, na druhou stranu asi lepší zvuk jen tak neseženu... nicméně nevím jakou to má cenu když je takhle lámu...
...EDGE...

Re: třináctky na akustiku

To je podezrele, bud je chyba v kytare, nebo v tobe. Jinymi slovy bud neco s tim prazcem, nebo hrajes ci ladis jako prase.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

cherokee156 píše:ahoj všichni :-) potřeboval bych se zeptat o potvrzení, mám od vánoc akustiku cort sfx 5 http://elektroakusticke-kytary.heureka. ... e/#section a jelikož mi za tři týdny praskly čtyři struny, hodlám si koupit tvrdší, respektive nejtvrdší výbavu co je možné, nicméně se celkem bojím aby se mi nebortila vrchní deska, neboť mám natažené jedenáctky a je patrné minimální prohnutí u kobylky. patřím k lidem co mají hyperagresivní pot :-D (nikdy to nechtějte) a rád bych věděl, jestli tvrdší struny v tomto případě budou fungovat, zatím mi každá praskla cca na třetím pražci ( pražcem to ale nebude, je v pořádku ) a případně jakou značku by jste doporučili, vyhodil jsem už kupu peňauzí za elixírky a už mě to nebaví, na druhou stranu asi lepší zvuk jen tak neseženu... nicméně nevím jakou to má cenu když je takhle lámu...
Heslovitě:
na westernku max. .013 - silnější se dávají jen na jazzové kytary
i tak s tím může mít kytara problém
jestli jsi hrál na .011 nasaď .012, maximálně hybrid .012/.056 -.013 je celkem záhul na prsty, je třeba si zvyknout
jestli používáš Elixíry, tak ty prostě praskají
takže zkus Martin SP 12/53 PhBr

Příště hledej je to tady dost, případně se ptej v existujících vláknech - ale na tu je tu Milan
Tengli

Příspěvek od Tengli »

cherokee156 píše: a jelikož mi za tři týdny praskly čtyři struny
Které struny? Pokaždé éčko,nebo různé struny? Elixiry rády praskají...ale ten zvuk zase stojí za to.Pražec je opravdu v pořádku???? Zkus jiné struny ale začal bych nejdříve dvanáctkami. Pokud máš až tak agresivní pot zkusil bych poctivě před hraním a po hraní umýt ruce a na struny Fastfret nebo jinou kosmetiku. U potažených strun to nemá až takovou logiku ale nic tím nezkazíš. Tož tak
Naposledy upravil(a) Tengli dne 8.04.2013 6:41, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“