aby se nekývala. U otevřené mechaniky se dotáhne šroubek, který drží to ozubené kolečko na osce, ale tady nevím...poraďte. JleT

SOUHLASshoooter píše:Mechaniky mají vůle normálně - včetně Taylor, Martin ...
Radiální vůle je dána rozdílem průměrů, a chtít jí vymezovat převodovým kolečkem je podle mně blbost. Takže bych nic nerozebíral.
No pak by se mohlo stát, že kolečko zůstane v mechanice a oska na který je struna vyletí.shoooter píše:..Takže bych nic nerozebíral.
Já jen říkám, že to, že se kývou nebude asi závada (povolení kolečka). Když, tak to bude opotřebením, a to se nevyřeší utahováním kolečka. Radiální tak struny, nemá držet kolečko. A noname čína se budou kývat asi dost - takže je to vlastnost.Bezmozek píše:No pak by se mohlo stát, že kolečko zůstane v mechanice a oska na který je struna vyletí.shoooter píše:..Takže bych nic nerozebíral.
Tím spíš, když jsou nové, bych to nerobíral.lathur píše:Ony ty mechaniky jsou úplně nové a tak by neměly být opotřebené a ještě jsem uzavřenou mechaniku nikam nedával, vždycky měly samostatnou krytku a když byly volné, tak jsem prostě utáhl šroubek na osce a byl klid, proto můj dotaz jak na to. A jak píše Bezmozek, jednou mi jeden vtipálek povolil šroub na G struně a měl jsi vidět ten šlic, jak mě ta struna vzala po prstech, když ta oska vylítla ven. Nekecám, fakt se mi stalo. Proto taky ten dotaz. JleT
Tak zkus opatrně otevřít jednu a uvidíš. Ale já bych ani to nedělal.lathur píše:Tak díky a nechám to teda tak, třeba se nic nestane.JleT
Přesně tak, to kývání je normální, až ta matka shora to vymezí, zkus nasadit ty matky jestli mezi nima a tím kolíkem není moc vůle, pokud ne je to v pohodě, mechaniky jsou v pořádku.kmensik píše:Bez protimatky se kejve všechno. Pokud je to volné i s maticí, nic s tím neuděláš, je to výrobní chyba. Určitě se kýve oska i s ozubeným kolečkem, není tam co dotahovat. Kvalitní mechaniky mají matici pěkně těsně na osku. Na jednom dětském Harley Benton jsou takhle volné mechaniky, a ladí se s nima příšerně. Musíš to vyzkoušet v tahu, možná budou OK.