Blackstar Amplification

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Mr. AC/DC

Re: Blackstar Amplification

Příspěvek od Mr. AC/DC »

Ahoj, mám dotaz na kombo Blackstar HT-1R, mám ho asi rok, zvuk v pohodě, ale problém je s efekt. krabkama - chtěl jsem ještě dosytit zkreslení a protáhnout sustain, ale po připojení distortion nebo overdrive pedálu je výsledek hodně špatnej. Na zkreslenym kanálu (gain na 3/4 až naplno) jsem zkoušel Marshall Guv'nor, Boss SD-1 Super overdrive, Ibanez TS-9 a ještě nějaký dražší krabky (zkkreslení tak 1/3 - 1/2), ale výsledek je vždy obdobně špatnej - za prvé to dělá neskuečnej vedlejší nežádoucí bordel (šumění, hučení atd.), za druhé to původní zvuk komba spíš zmrví než vylepší - zvuk je takovej chlupatej, rozkřáplej, ztratí to hladkost a kulatost. Je to způsobeno tím, že takovýhle low end lampy prostě neuměj zpracovat zkreslovací pedály nebo dělám něco špatně? Díky moc za všechny postřehy!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Se šumem z SD-1 jsem měl taky problém (jen ne u HT-1 ale u HT-5). Nakrmit ale šla normálně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Radši bych na tvým místě vybudil čistej kanál a ten zkoušel nakopnout. Celkově se mi zkreslenej kanál HT-1 moc nelíbil. Navíc mi přišlo, že už v základu měl gainu až až. Ještě k tomu si pomáhá polovodičem. Je to, jako bys nakopával už nakopnutej zesík, takže se není moc čemu divit, že to dělá takovej binec. Obzvlášť když tomu přidáš takovou porci gainu navíc.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nevím co zase čachrují se stránkami. Ale původně byl S1 45 s Celestion Neo repry, pak se zase chvíli "prodával" levněji s V30 a teď se zase dívám a opět tam je psané Celestion Neo.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Asi si ve skladu stěžovali, že se jim to nechce tahat. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Teorge

Příspěvek od Teorge »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No mě by spíš teď zajímalo jestli světem putují ty verze s V30 nebo to byla chyba.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak jsem narazil na schémátko HT-5, tý starší verze. No a překvápko. Teda pro někoho.
blackstar-ht5-schematic.pdf
(272.78 KiB) Staženo 266 x
Operák na vstupu...?

Moleek

Příspěvek od Moleek »

No přiznám se, že mi to docela dalo, než jsem tam tu lampu mezi těma FETama a operákama objevil... A poweramp jsem tam nenašel vůbec...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No jo, safra, fakt tam není. Pěkná strojovna, co? :D

Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

mám za to že to schéma na HT-5 je z několika částí, už jsem ho viděl dřív, právě když jsem hledal co bych si ještě tak moh zkusit postavit a to množství půlvodičů mě odradilo
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
negativecreep

Příspěvek od negativecreep »

zdravím. Koukal jsem na video series one 104 od Andertons, a moc se mi ten zvuk zamlouvá. Mám pár dotazů.
- nemá někdo srovnání se zesilovači z řady HT? na ten jsem hrál a moc mi to nesedlo, hlavně co se týče reakcí na ruku, měl jsem z toho hraní takový zvláštní pocit.
- ještě mám dotaz ohledně ty elektrárny co je ve uvnitř. Jak to vidíte se servisem? Tohle je obrázek řady HT, ale fakt mě vyděsil, předpokládám, že u series one to bude podobný, ještě možná složitější. http://4.bp.blogspot.com/-CHx63DHpEFA/T ... C_0440.JPG
- a poslední dotaz, nevíte někdo náhodou, proč šla cena tak nahoru? si pamatuji, že ta 104 byla asi kolem 28 litru, a teď stojí 38, to snad nemůže být pohybem kurzu.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Srovnání nemám, osobně ale dost věřím tomu, že tam bude velký rozdíl.
Vnitřností S1 bych se nebál, už jsem je na nějaké fotce viděl (snad jsem jí i sem někam dával) a vypadá to o moc líp než HT.

negativecreep

dík moc, za odpověď. Vážně uvažuji, že opravdu vyměním Marshall za Blackstar
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Nevím, co hraješ za styl, ale před časem jsem měl možnost ozkoušet SL-X a moc se mi líbila. Daleko větší rozsah gainu, než u osmikila, ale při crunchovým nastavení mi nepřišela tak jedovatá. Jako jedinou nevýhodu bych viděl, že je to jednokanál. Bylo by mi líto držet se s gainem při zemi kvůli cleanu a zkreslení pak dohánět krabkou.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
negativecreep

no hraju takovej grunge, rock, rád si zahraju i blues, ale teď hraju ve skačkový kapele (kde teda ani moc klasickou skačkovou kytaru nehraju, spíš vyhravky a tak) plánuju i jiný hraní a hodilo by se mi něco co umí i modernější zvuk na takový ty sekaný rify.

S tím sl-x jsi právě uhodil hřebíček na hlavičku, na to přesně teď hraju. A ten jednokanál mi právě děla trochu problémy.
Donedávna jsem to řešil, že byl na 900 nastavenej čistej zvuk a kreslil jsem visual soun jekyll a hyde. Jenže jsem si nedávno zapojil zkreslení z komba a daleko líp to reaguje na ruku. A tak to teď řesím tak, že na hlavě je zkreslení a čistej dělám volume krabicí. To se ukázalo jako dobrá cesta. Je to v pohodě, ale občas chci použít i big muff a to už moc do toho zkreslenýho nejde. Takže leda zkreslení na muffu dat na minimum a jen dobarvit zvuk z komba.
Ono vlastně ta 900 moc čistej zvuk neumí, je to vždycky takový trochu nakřáplý což mi někdy i vyhovuje.
Ten blacktar se mi z ukázek zamlouvá a výhodu právě vidím v těch 4 kanálech, jinak jsem ale z Marshallem spokojenej. Ono teď bylo poslední dobu docela v módě na Marshall plivat. Ale pamatuju si na nějakým koncertě na festivalu odešla mesa recto ( jak někdo někde psal mesa co bučí) a týpek musel použít 900 co byla jako univerzální aparát, a frekvenčně se to prosadilo daleko líp.
Nevím možná to jen moc řeším a plácám se v tom místo cvičení. Marshall umí super zvuk, možná by se mi hodilo něco, co umí víc barev.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Heh nebo pokud máš dost peněz a velké auto, kup si další kombíčko na čistý zvuk a přepínej AB boxem.. Jestli nedáš na marshalla dopustit.. Je to složitější řešení ale nekompromisní :)
filo01

Příspěvek od filo01 »

Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Normální HT nebyly dost metal? Nějak si neumím představit, co pozitivního by ta novinka měla přinést, krom drsnějšího designu... :?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Na moderní metal určitě nebyly.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Asi mi začíná ujíždět vlak, protože HT mi přišly dostatečně univerzální na to, aby zahrály to, co znám (a přijde mi smysluplné na lampový aparát hrát :-D ). Sice často s charakterem, který mi neseděl, ale to už je jiná otázka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“