Na co hrajete?
Pravidla fóra
Re: Na co hrajete?
Je to tu už dost OT, chtělo by to se přesunout do strun.
https://www.google.cz/search?q=angus+yo ... =firefox-a
V 1. jsou jen devítky
Ve 2. jsou desítky
a ve 3. odkazu výčet strun, které už psal Milan, tak si vyber.
Já nevěřím tomu, že používá jen devítky. Další věc je, co to má společného s tebou? Máš ruce jako Angus? Vždyť to záleží na každém, co mu sedne. Nikdo ti to nevyvracel, že by to byla blbost tam dávat devítky, ale pouze jsem se já a Nero (nevím, jestli ještě někdo další) podivil nad tím, protože se nám to zdá nezvyklé, přesto, že na nějaké skladby na ně hraje i Angus Young. Ty jsi hlavně přišel prvně s tím, že nemáš sílu na desítky (nejspíš, co tam teď máš- jen odhaduju). Tak o co ti teda přesně jde?
https://www.google.cz/search?q=angus+yo ... =firefox-a
V 1. jsou jen devítky
Ve 2. jsou desítky
a ve 3. odkazu výčet strun, které už psal Milan, tak si vyber.
Já nevěřím tomu, že používá jen devítky. Další věc je, co to má společného s tebou? Máš ruce jako Angus? Vždyť to záleží na každém, co mu sedne. Nikdo ti to nevyvracel, že by to byla blbost tam dávat devítky, ale pouze jsem se já a Nero (nevím, jestli ještě někdo další) podivil nad tím, protože se nám to zdá nezvyklé, přesto, že na nějaké skladby na ně hraje i Angus Young. Ty jsi hlavně přišel prvně s tím, že nemáš sílu na desítky (nejspíš, co tam teď máš- jen odhaduju). Tak o co ti teda přesně jde?
Máš pravdu, že už se to vlákno rozjelo jiným směrem. V počátku šlo o to, že jsem psal o nové kytaře, kterou chci nechat poladit a nastavit na 9. Toť vše. Teprve pak se rozjelo to ostatní. A máš, samozřejmě, pravdu, že jde jen o zvyk. Zkoušel jsem kde co a tohle mi vyšlo nejlíp. Hybrid Slinky 9 mi pasují dostatečně
Ono, pokud se nástroj dobře nastaví, tak se dají použít téměř jakékoli slušné struny... Takže asi tak a tady bych toto téma ukončil 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já jen, když ses ptal, tak řeknu, že na 635mm PRS menzuru natahuju 10/11, na 628mm Ibanez menzuru dávám 11/12 a na 648mm strat menzuru dávám 9/10
Naopak silnější struny, které mají menší vůli, mi pomáhají při vyšší rychlosti hry 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aha, jak jsem již zmiňoval, hraju jen pár měsíců, takže každá rada je vítána. Na to SG moc nechci natahovat jinou sílu, ale na LP bych mohl zkusit 10 a na Strata 11. Uvidím, co to udělá. Jsem zvyklý na klasiku, kde jsem vždy kupoval nejtenčí nylony, protože u silnějších jsem měl problém se zvukem (drnčení, nedohmaty...). U elektriky je to pro mě novum, takže zkouším aplikovat zkušenosti z klasiky a pradávné z krátké epizody s el. Rozhodně vyzkouším, jak to bude vypadat se silnějšími strunami a dám vědět. Díky vám všem za rady a tipy. Vážím si toho.
Tomuhle moc nerozumím. Pořád jsme OT no... ale nevidím mezi tím souvislost, tak bych prosil vysvětlení. Když mám silný úchop, tak nedokážu hrát rychle?harakiros píše:Kvůli prstům. Díky dlouholetému hraní na klasiku mám příliš silný úchop, takže nejsem schopen hrát moc rychle. Na tenkých strunách jsem schopen jakž takž držet určité Bpm.
Já každopádně hraju na elektrice už hodně dlouho s desítkama. Teď mám dokonce podladěno do Drop C. Už to není ono, když struny mlátí o pražce, ale hraje to
To spíš obráceně, ne? Nebo tomu už vůbec nerozumím ...harakiros píše:ale na LP bych mohl zkusit 10 a na Strata 11.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky jo, čím delší menzura, tím slabší sada strun. Já třeba používám 9/10 na 25'' PRS i na 25.5'' EBMM, ale na 24.75'' LP 10/12, protože bez těch 12tek to moc nehraje.Jester píše:To spíš obráceně, ne? Nebo tomu už vůbec nerozumím ...harakiros píše:ale na LP bych mohl zkusit 10 a na Strata 11.
2harakiros: LP a SG mají stejnou menzuru, takže ten pocit z toho tvého ''úchopu'' by měl být stejný
a k tématu

to uz mas dva hoty?
ten horni je soloist?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
ten horní je ten můj RockHeart a spodní je známého RockStarKinx píše:to uz mas dva hoty?ten horni je soloist?
jasny. ja bych ten rockheart ci soloist klidne nechal tak jak jsou 
jasny, hraje to skvele, chce to jenom trosku upravit, muhehe (casta veta pri ladeni digitalnich simulaci)
Uvidime jak dlouho budes hrat na HOT..... vzdyt je prece na svete jeste tolik znacek ktere jsi nevyzkousel
Uvidime jak dlouho budes hrat na HOT..... vzdyt je prece na svete jeste tolik znacek ktere jsi nevyzkousel
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
no to neví nikdo, kdy to na mě zase příjde
Každopádně jsem jsem po několika zkouškách a koncertech zjistil, že bych to chtěl trošku poupravit a to není problém. Pořídil jsem kytaru se slabými snímači /kolem 8.5 kOhm/, tak si to k ní nechám trošku poladit.
Zdravím.Tak toto je moja nová kráska. Na zbytku výbavy sa pracuje. 
Mám chuť si do toho tvého kufru lehnout a spát 
To Frostys:
Nie je tam miesto,ležím tam ja...))
Nie je tam miesto,ležím tam ja...))
Je krásná,měl jsem ji také,pro mě těžká jaxviňa,tak ať se Ti na ni dobře hraje . 
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Ďakujem.
Rýchle prsty na výmenu nemali v ponuke,je to teda na mne.))
Rýchle prsty na výmenu nemali v ponuke,je to teda na mne.))
Rychlé prsty došli,mají jen pomalé,také jsem si je vzal,mě stačí,hlavně ,aby se chodilo hrát. 
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Kde jste vzali aspoň ty pomalé? Mi dali rovnou s integrovaným slow-motionem, který nejde vypnout 
Hooker - moc hezká práce.
S těmi prsty je to asi všude stejné. Pořád čtu, jak správně držet pravou, levou, cvičení, blablabla... a pak vidím např. Hammeta a všechno jde do háje. Buď to jde, nebo se můžeš učit do alelujá a k ničemu to nebude...
S těmi prsty je to asi všude stejné. Pořád čtu, jak správně držet pravou, levou, cvičení, blablabla... a pak vidím např. Hammeta a všechno jde do háje. Buď to jde, nebo se můžeš učit do alelujá a k ničemu to nebude...