Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Pokud chceš na tu "mříž" něco pokládat a chceš aby to bylo dost pevný, bude muset být dost bytelná a tím i těžká. Přece jen bude mít 80 cm a nesmí se prohýbat.Nebo použiješ moderní materiály, ale zase to poleze do peněz. Sám jsem to kdysi řešil a nakonec vždy skončil u pořádnýho kufru. V tom se mi nikdy s efekty nic nestalo. Sice před lety nebyli takový možnosti jako dnes, ale ušetřit pár kilo oproti Warwick Rockcase se dá.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ta "mříž" by měla nožky jak v rozích, tak uprostřed - kde by bylo mezi efektama místo. Pokládat by na to šlo něco s podobným tvarem a menší váhou.krasty píše:Pokud chceš na tu "mříž" něco pokládat a chceš aby to bylo dost pevný, bude muset být dost bytelná a tím i těžká. Přece jen bude mít 80 cm a nesmí se prohýbat.Nebo použiješ moderní materiály, ale zase to poleze do peněz. Sám jsem to kdysi řešil a nakonec vždy skončil u pořádnýho kufru. V tom se mi nikdy s efekty nic nestalo. Sice před lety nebyli takový možnosti jako dnes, ale ušetřit pár kilo oproti Warwick Rockcase se dá.
Našel jsem firmu Adler Cases a konkrétně tenhle kufr: http://www.adlercases.cz/gallery/big/3.jpg
Není na něm navíc překližka a je celý z hliníku. Váha by tedy měla být přijatelná.
Hraju na kytary a mašinky
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jak to myslíš? Já bych se chtěl vejít tak do 2000.krasty píše:A cena?
Jestli si už zjišťoval, kolik bude stát ta hliníková část. Jestli to nebude drahý.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kolik by to stálo nedokážu říct, ale právě jsem si volal s panem Adlerem z http://adlercases.cz/. Kufr 80x40x10 by mě stál cca 2000 bez DPH (zkusím to napsat na firmukrasty píše:Jestli si už zjišťoval, kolik bude stát ta hliníková část. Jestli to nebude drahý.
2000 bez daně je super cena a pokud by váha byla takhle nízká, není co řešit....
U mě se zas po dlouhé době rýsuje pedalboard, M9 prodávám. Zatím Boss RV-5, Line6 Echo Park, na cestě Biyang AD-10 (mrkněte na recenze) a EHX LPB-1. Těžce GASím po Earthquaker Dispatch Master, ale je to pálka 
Nekomunikovali jste v poslední době s panem Smrčkou? Dlouho neměl žádný update na stránkách a nereaguje na mail.
Nekomunikovali jste v poslední době s panem Smrčkou? Dlouho neměl žádný update na stránkách a nereaguje na mail.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi před 2 týdnama jsem mu psal ohledně napájení a odpověděl do dvou dnů.Wohma píše:U mě se zas po dlouhé době rýsuje pedalboard, M9 prodávám. Zatím Boss RV-5, Line6 Echo Park, na cestě Biyang AD-10 (mrkněte na recenze) a EHX LPB-1. Těžce GASím po Earthquaker Dispatch Master, ale je to pálka
Díky, tak snad byl jen přes Velikonoce offline.rotten77 píše:Asi před 2 týdnama jsem mu psal ohledně napájení a odpověděl do dvou dnů.Wohma píše:U mě se zas po dlouhé době rýsuje pedalboard, M9 prodávám. Zatím Boss RV-5, Line6 Echo Park, na cestě Biyang AD-10 (mrkněte na recenze) a EHX LPB-1. Těžce GASím po Earthquaker Dispatch Master, ale je to pálka
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Co je za problem s M9? dyt ma v sobe vsechno co jmenujesWohma píše:U mě se zas po dlouhé době rýsuje pedalboard, M9 prodávám. Zatím Boss RV-5, Line6 Echo Park, na cestě Biyang AD-10 (mrkněte na recenze) a EHX LPB-1. Těžce GASím po Earthquaker Dispatch Master, ale je to pálka
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Já jsem si nakonec nechal udělat tenhle pedalboard v Musicdata:rotten77 píše:Řeším teď zase kufr/pedalboard
http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/vlac ... nal_01.jpg
http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/vlac ... nal_02.jpg
Je komplet z orig. matroše Penn, taková "stavebnice" - přesné hliníkové profily, desky jsou plastové, takže je to mnohem lehčí kufr než překližkové a vypadá mnohem líp. Akorát jsem tam přidal ty zmiňované nožičky, protože v něm mám whammy + wah a deska mi pružila pod nohou - viz. foto, takhle je to ok - ale kdyby mě to napadlo předem, nechal bych tam ty nožky rovnou nanýtovat. Cca 15 měsíců pdlbrd drží, nic se neuvolňuje, nekroutí, neodlepuje. Uvnitř "na podlaze" je vlepený chlup pro sucháč, drží to tak, že při přemístění krabku musím odloupávat madlem lžíce.
Když jsem v obchodu zkoumal Warvick, tak ten Penn je kvalitou jinde, ale to bude kejs skoro od každého rozumného CZ výrobce. Stál cca 3400 s dph (72x50x15cm), domluva super, řekneš si jaké chceš zámky a do týdne jsem ho měl doma.
http://www.musicdata.cz/prepravni-kufry.html
Ani na pana Adlera nemůžu říct ani ň špatného, mám od něj už asi 7 let 2 racky na aparát a udělal je pěkně, do 3 týdnů, za rozumné peníze (cca 8000) a z orig. dílů Adam Hall, pořád drží, žádné kroucení, všechno dosedá jak má. Posílal jsem mu mailem nákresy, ozval se zpět na upřesnění, poslal mi je zabalené ve smršťovačce. Jen na tom složitějším kejsu neumístil uši přesně jak jsem chtěl do těžiště přístrojů, ale obligátně doprostřed, tak se teď kejs při přenášení trochu převažuje, ale to není žádná věc, kvůli které bych prudil, stane se.
| Cruel YT | Cruel sptf
Kdo psal něco o nějaký problému?hyenik píše:Co je za problem s M9? dyt ma v sobe vsechno co jmenujesWohma píše:U mě se zas po dlouhé době rýsuje pedalboard, M9 prodávám. Zatím Boss RV-5, Line6 Echo Park, na cestě Biyang AD-10 (mrkněte na recenze) a EHX LPB-1. Těžce GASím po Earthquaker Dispatch Master, ale je to pálka
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
obvykle lidi prodavaji kdyz jsou s necim nespokojeni, nebo maji lepsi nebo levnejsi reseni (to cos vypsal neni ani jednoWohma píše: Kdo psal něco o nějaký problému?)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Ano, to předevšímhyenik píše:Nuda z dlouho vlastnene veci?
No a v neposlední řadě měním i celej aparát, takže je myslím jasné, že to je prostě zcela iracionální potřeba změny
Co mi bude rozhodně chybět, je možnost ovládat parametry pomocí exp. pedálu, to moc jednotlivých efektů nemá.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma píše:Doufám, že jednotlivé krabičky mě donutí si víc hrát se zvuky a dělat kravinky(i když to možná je iluze)
| Cruel YT | Cruel sptf
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Já to zas celkem chápu.. Spoustu krabiček mi přišlo o dost osobitějších než jejich kopie v multiefektech.. Víc jsem se s tím vyblbnul. A pokud člověk má své oblibené nastavení, tak si to stejně pamatuje a na tom efektu to má za 10 vteřin natočeno zpátky..
Jo, asi to není o moc praktičtější, ale aspoň pro mě to bylo vždy více inspirativní
Jo, asi to není o moc praktičtější, ale aspoň pro mě to bylo vždy více inspirativní
No v tom takový problém nevidím, stejně si "preset" na pedálu značím nálepkou, takže vrátit původní nastavení je hračka. Mě třeba baví hrát si s extremním nastavením na dozvukových efektech, ale kupovat si kvůli tomu speciálně pedál, na kterým to mít permanentně nastavený, mi přijde zbytečnýcherreda píše:Wohma píše:Doufám, že jednotlivé krabičky mě donutí si víc hrát se zvuky a dělat kravinky(i když to možná je iluze)
Myslíš to tak, že si v budoucím pedalboardu u jedn. krabek své oblíbené a pracně a dlouho hledané nastavení záměrně a často rozkroutíš, když nemáš možnost snadného návratu k původnímu presetu?
![]()
![]()
Přičemž s M9 není problém a ještě ti bude chybět exp.? To zní vážně blonďatě, pardon.
Neposmívám se, nemyslím to zle, jen mě to pobavilo.
Všechna čest, že bez sofistikovaných zaobaleností přiznáš, že je to jen cukání po změně a nových vláčkách.
S tou inspirativností to McKozias celkem trefně popsal
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Jasně, já chápu přesně jak to myslíte.
Ale tak nějak to postupem času dělím a rozlišuju svoje krabky na "praktické" a "hračky".
"Praktické" jsou vesměs v pedalboardu a jdu po pokud možno rozumném uživatelském poměru ovládání / zvuk / cena / příp. přidaná hodnota a vyžaduju po nich standardní funkčnost a moc s nima vlastně nekroutím. http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/vlac ... nal_04.jpg
"Hračky" jsou jiná sorta, ty jsou na to domácí nahrávací blbnutí/kroucení a musí splňovat hlavně atribut zajímavosti a dobrého zvuku a můžou být nepraktické designem i ovládáním.
Třeba EHX tube zipper je neuvěřitelný (pa)zvukově a je v megakastli s vyp...nýma elektronkama a má přímo děsivý komoušský napájecí konektor, co s tím na koncertech.
Ani jinak pěkně malý TC SCF není něco, co by mě lákalo rvát do pdlbrdu, protože má metrový tuhý natvrdo vyvedený 220V kabel, co s tím.
Atpod., asi mi rozumíte.
Takže na Wohmovo místě bych si nechal M9 na koncerty kvůli pohodlí a pořídil bych jen nějaký ten analogový kousek (či kousky) na kýžené inspirativní řádění v krajních polohách poťáků, jejichž praktické využití na koncertech je beztak silně diskutabilní.
Nebo vy s tím někdo stíháte kroutit na koncertech tam a zpět? Navíc kombinovat možnosti M9 s exp.pedálem a "hračky" by mohlo být ještě inspirativnější.
Ale tak nějak to postupem času dělím a rozlišuju svoje krabky na "praktické" a "hračky".
"Praktické" jsou vesměs v pedalboardu a jdu po pokud možno rozumném uživatelském poměru ovládání / zvuk / cena / příp. přidaná hodnota a vyžaduju po nich standardní funkčnost a moc s nima vlastně nekroutím. http://studiotahiti.rajce.idnes.cz/vlac ... nal_04.jpg
"Hračky" jsou jiná sorta, ty jsou na to domácí nahrávací blbnutí/kroucení a musí splňovat hlavně atribut zajímavosti a dobrého zvuku a můžou být nepraktické designem i ovládáním.
Takže na Wohmovo místě bych si nechal M9 na koncerty kvůli pohodlí a pořídil bych jen nějaký ten analogový kousek (či kousky) na kýžené inspirativní řádění v krajních polohách poťáků, jejichž praktické využití na koncertech je beztak silně diskutabilní.
| Cruel YT | Cruel sptf
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Cherreda: tyjo znám pár lidí, co stím kroutit stíhají:)