Chrastění v Laney VC30
Pravidla fóra
Chrastění v Laney VC30
Mám problém, v poslední době mi kombo začalo při basových tónech nějak divně chrastit. Je to moje první lampa, takže o tom mnoho nevím. Každopádně jsem zkoušel vyměnit kabel i kytaru, ale dělá to furt.
To chrastění se objevuje náhodně, chvíli tam vůbec není a pak se zničehonic objeví.
Díky za případné rady
To chrastění se objevuje náhodně, chvíli tam vůbec není a pak se zničehonic objeví.
Díky za případné rady
- Alternátor
Re: Chrastění v Laney VC30
Když jsem měl LC30, tak mi takhle chrastila ta zadní ochranná mřížka u lamp. Schválně ji při hraní zkus přidržet, jestli to přestane.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tím to asi nebude, tenhle zvuk jde přímo z reproduktoru(což jsem měl asi uvést už předtím). Asi by se to dalo přirovnat k rozbitýmu kabelu, ale jak už jsem psal, tím to není.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nejspíš to budou koncové lampy, to dělá takový bordel...lolitan píše:Tím to asi nebude, tenhle zvuk jde přímo z reproduktoru(což jsem měl asi uvést už předtím). Asi by se to dalo přirovnat k rozbitýmu kabelu, ale jak už jsem psal, tím to není.
Já bych zase tipoval mikrofonické předzesilovací lampy, nejspíše hned ta první. Zkus při zapnutém zesilovači poklepat tužkou do lamp ať zjistíš která to je.bubucci píše:Nejspíš to budou koncové lampy, to dělá takový bordel...lolitan píše:Tím to asi nebude, tenhle zvuk jde přímo z reproduktoru(což jsem měl asi uvést už předtím). Asi by se to dalo přirovnat k rozbitýmu kabelu, ale jak už jsem psal, tím to není.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
A co takhle mírně vychýlená cívka v reproduktoru? Zkus to propojit s nějakým boxem vhodné impedance.
Tak jsem zkusil na všechny poklepat, ale nic. Z tím boxem to zkusím, jestli nějaký vhodný seženu.
A kdyby to bylo tou cívkou, můžu si to sám nějak opravit nebo je na to potřeba odborník?mmjuz píše:A co takhle mírně vychýlená cívka v reproduktoru? Zkus to propojit s nějakým boxem vhodné impedance.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to sám... poslat, nebo odvézt do servisu. Jestli budeš na vlastnoruční opravě trvat, zkusím Ti celý proces vysvětlit, ale nedoporučuji Ti to.
Tak box jsem sehnal a zjistil jsem jsem, že tou cívkou to taky neni... Ale kombo je už na cestě do servisu.
Tak prý to byly nějaké spálené součástky na basech a středech.